| hypothesis a întrebat:

Optica,Mecanica,Termodinamica si Electricitate:cele 4 capitole mari si late pe care elevii le studiaza la fizica in cei 4 ani de liceu. Din trei dintre acestea, si anume:mecanica, termodinamica, electricitate se va da admiterea la fizica la Politehnica din Bucuresti.

Eu ma aflu in ultimul an de liceu si mi-am dat seama (tocmai acum) ca vreau sa merg acolo. Este ceva ce ma atrage si consider ca voi avea de castigat daca voi merge acolo din prisma nenumaratelor avantaje/a calitatii. Probabil voi tinde spre Automatica si Calculatoare.

As vrea sa pun la punct acestea 3 in acest ultim an incepand de la teorie si pana la exercitii/probleme. Mi-am luat deja manualele de liceu pentru a-mi forma baza teoriei, dupa care din culegeri sa pot lucra probleme la sfarsitul fiecarei lectii/jumatati de capitol pentru a forma o baza solida.

Cam asta am reusit pana acum:multa vointa, dorinta de munca si motivatie. As avea nevoie si de un plan tactic inteligent pentru a nu toci mult la partea de teorie. Ce imi puteti propuneti? Voi cum ati procedat? Astept pareri de la cei in cunostinta de cauza.

4 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Depinde foarte mult la ce nivel te afli acum. Ia fiecare capitol in parte, fa un rezumat al teoriei, invat-o bine si apoi treci la probleme. Iti recomand ca prima data sa faci probleme la care ai deja rezolvare, pentru a avea varianta de a te putea verifica singur, si pentru a intelege foarte bine modul de rezolvare. Ai grija ca facultatea pe care ai mentionata este cea mai grea si cea mai cautata facultate tehnica, ce-i drept fiind si frumoasa: din acest motiv aici vin numai elevi foarte bine pregatiti la matematica si fizica. Mult success in pregatirea ta.

| hypothesis explică (pentru neutrino):

"fa un rezumat al teoriei, invat-o bine si apoi treci la probleme"
Asta as vrea sa si fac, insa, nevrand sa fac meditatii imi va fi destul sa aleg eu ceea ce conteaza si este cel mai important. Desigur ca voi folosi si internetul pentru a-mi schita teoria si ma voi ajuta de el pentru a alege ce este cel mai impoartant din fiecare capitol.
Tu cum ai procedat?

| neutrino a răspuns (pentru hypothesis):

Am facut exact asa cum am apus, am invatat singur ajutat de manualele scolare, nu am apelat la meditatii pentru ca le consider o hotie.

| hypothesis explică (pentru neutrino):

Neavand o baza (presupun) cum ai reusit sa alegi esentialul si sa-ti fac acel " rezumat " al teoriei?
Presupun ca nu toate notiunile sunt la fel de importante, iar la inceput neavand de unde sa stiu, este destul de greu.