Ei,uite ca s-au inventat ceasurile fara ceasornicar,dar cu baterii:se strica bateria,o arunci si pui alta. Ceasornicarii, adica cei ce repara ceasuri, au ramas in povesti de pe vremea bunicilor, ce purtau in buzunarul de la piept un ceas al carui lantisor vizibil parea sa faca parte din insasi personalitatea purtatorului.
Cat priveste Universul, el n-are nicio legatura cu ceasul, atata vreme cat ceas inseamna timp. Universul nu stie de timp nici de spatiu; amandoua aceste notiuni sunt doar reprezentari ale mintii umane.In ultima vreme, de cand am auzit despre Black Hole, gaura neagra ce consuma materia interstelara si tot ce-i este prin preajma, imi vine sa cred ca Universul este un urias sarpe Uros ce se autoconsuma.Stele si nebuloase, galaxii intregi sunt sorbite si reapar la ani -lumina intr-o permanenta miscare.Asa incat, dac-ar fi ceas, Universul ar fi si propriu-i ceasornicar!
Bineinteles ca ''ceasornicarul'' Universului este Dumnezeu sau Marele Creator.
Universul nu este ceas pe care sa-l repare ceasornicarul! O fi avand ceasornicarul dubla specializare si este si universarul Universului(ceas-ceasornicar, Univers-universar)?
De unde ai scos tu ca Universul este un ceas?
Nu are legatura si oricum ceaul este o inventie a unor oameni primitivi care doresc sa masoare ceva ce nu poate fi masurat.
Universul este o inventie care nu are inventator? Daca nu, cine este inventatorul? La asta m-am referit.
1. Ce este Universul?
2. Nu stiu.
Universul nu este o inventie si deci nu are inventator.
Nici un lucru fara lucrator...
''Cand vedem o gramada informa de nisip, var, caramizi, lemne, sau cand vedem o gramada imensa de litere de tipar, mari si mici, aruncate unele peste altele, fara nici un plan, fara nici o ordine, zicem ca toate sunt aruncate acolo la intamplare; cand dimpotriva, nisipul, caramizile, varul formeaza la un loc o casa construita dupa un plan si cand literele sunt culese formand cuvinte, asa incat sa putem tipari o carte cu ele, nu mai putem zice ca aceste lucruri s-au asezat singure si din intamplare, ci stim ca sunt opera unei maini dibace, a unei fiinte intelepte''.
Si ca sa-ti raspund la intrebare:''Ex nihilo nihil'' zice adevarata Stiinta
Sanatate...
Ceasornicarul Universului este energia. Unii oameni...din anumite motive au pus numele acestei energi, Dumnezeu.
William Palley a fost cel care a conferit celebritate argumentului, atunci cand a facut afirmatia rezonabila ca orice ceas necesita un ceasornicar. Daca te plimbi prin padure si gasesti un ceas Rolex cu diamante, ce concluzie tragi tu cu privire la cauza acelui ceas? E produs de vant si de ploaie, de o conlucrare a fortelor naturale? Nu exista nici o indoiala in mintea ta ca o fiinta inteligenta a facut acel ceas.
Te referi la complexitatea lui?
raspunsul e evolutia lui de la hidrogen care a fuzionat in alte elemente, universul nu are nevoie de zeii si doar de noroc
Universul, cosmosul, este un tot armonios, organizat în așa fel încât, este infinit în timp și spațiu.
Frumoasă întrebare iar eu sunt de părere că Universul s-a autocreat; că nu e guvernat decât de legile născute odată cu această autocreere cât și de cele apărute ulterior. Un fel de ceas automatic, care "ticăie" datorită mișcării, mișcare care atunci când încetează, transformă "ceasul" într-o imagine de stop cadru plină de materie inertă și rece.
"... că nu e guvernat decât de legile născute odată cu această..."
Legile nascute. Tu crezi ca legile fizicii se modifica, ca au un inceput si un sfarsit? Chiar notiunea de inceput si sfarsit este data de aceste legi, cum este posibil ca si ele sa se supuna? Eu nu cred, eu cred ca sunt eterne si invariabile in timp.
Eu nu cred ca legile fizice s-au nascut odata cu Universul. Pentru ca apare intrebarea: Cum au luat nastere legile fizice? Nu mai are sens, pentru ca ceva sa apara este nevoie de niste legi, daca nu ai nici legi atunci Universul nu are cum sa apara. Spunem ca Universul a aparut din nimic pentru ca legile fizice permit asta.
Dar nu putem spune ca legile fizice au aparut din nimic. De ce sa apara?
Apoi pana si timpul este o rezultata a actiunii legilor fizice, asa ca nu vad de ce ele ar trebui sa fie limitate de un rezultat al actiunii lor.
Universul nu este un ceas si se guverneaza singur cu ajutorul legilor fizicii.
Nu stim cum a aparut in existenta universul si nu avem nevoie de Dumnezeu in aceasta ipoteza.
Trebuie sa avem rabdare pana cand stiinta gaseste aceste raspunsuri bazate pe argumente si dovezi stiintifice.
Bai, eu am glumit cu funda. Sa nu dea dracu' sa-mi dai funda :O
Nu am de ce sa-ti dau funda.
Nici nu vreau sa-mi dai funda.
Dumnezeu este timpul.El e ceasornicarul.In legatura cu lipsa de credinta a unora cu privire la Dumnezeu, originea nu spune nimic? Doar nu ne-am format dintr-o simpla particula organica care s-a divizat pe sexe.Masculin sau feminin.Nici din combinarea unor extraterestri.Si pana la urma, daca asta o fi, cineva tot ia creat si pe ei.
Dumnezeu este un lucru pe care nu toata lumea il intelege alti il acuza alti il aclama.Dar, timpul e o inventie a omului pentru a ne putea intalnii intr-un anumit loc in acelasi timp. Dumnezeu s-a autocreat! Si cred ca unuversul a fost creeat de catre El!
In orice caz, nu e"cineva", nu e o persoana.
Tu abia stii despre propria planeta, sa nu mai vorbim de galaxie, gandeste-te la univers.
Religia iti blocheaza aceste cunostinte.
In general oamenii cred ca orice intrebare ar trebui sa aiba si un raspuns, asa s-a ajuns la credinta si la a pune ignoranta pe spatele divinitatii.Cred ca si intrebare ta face parte di aceeasi categorie.
Si eu caut raspunsul la aceasta intrebare, si mai cred ca la fel ca si mine ai deja un posibil raspuns pentru ea. Al meu este ca,da, Dumnezeu este Ceasornicarul,si mai exact,daca intereseaza pe cineva, Isus Hristos dupa numele Sau de dumnezeu, pentru ca pamantul este plin de "dumnezei'', iar singurul argument pentru acest raspuns este Credinta, deoarece drumul pana la argumente palpabile, asa cum ne dorim noi oamenii este foarte lung, iar eu nu am acum si alte argumente decat Sfanta Scriptura!
Putem raspunde ca este Dumnezeu. deoarece el este considerat creatorul Universului iar daca il iei ca pe un ceas atunci El este ceasornicarul Universului
Pai DUMNEZEU el nea creiat si daca nu crezi in el pai universal din moleculele pe care le are cu gravitatia
De ce nu-l rogi pe dumnezeul ăsta să te înveţe şi cum să scrii? Ţi-ar prinde bine...
AvalohAlyn întreabă: