anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Orice ceas are si un ceasornicar? Daca da, cine este ceasornicarul Universului?

48 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Bai, eu am glumit cu funda. Sa nu dea dracu' sa-mi dai funda :O

anonim_4396

Nu am de ce sa-ti dau funda.

April
| April a răspuns:

Ei,uite ca s-au inventat ceasurile fara ceasornicar,dar cu baterii:se strica bateria,o arunci si pui alta. Ceasornicarii, adica cei ce repara ceasuri, au ramas in povesti de pe vremea bunicilor, ce purtau in buzunarul de la piept un ceas al carui lantisor vizibil parea sa faca parte din insasi personalitatea purtatorului.
Cat priveste Universul, el n-are nicio legatura cu ceasul, atata vreme cat ceas inseamna timp. Universul nu stie de timp nici de spatiu; amandoua aceste notiuni sunt doar reprezentari ale mintii umane.In ultima vreme, de cand am auzit despre Black Hole, gaura neagra ce consuma materia interstelara si tot ce-i este prin preajma, imi vine sa cred ca Universul este un urias sarpe Uros ce se autoconsuma.Stele si nebuloase, galaxii intregi sunt sorbite si reapar la ani -lumina intr-o permanenta miscare.Asa incat, dac-ar fi ceas, Universul ar fi si propriu-i ceasornicar!

| Dansiel87 a răspuns (pentru Zenit313):

Cand stiinta va gasi raspunsul acela, tu nu vei mai fii ca sa-l auzi, din pacate

| Dansiel87 a răspuns (pentru WhatheWow):

Chiar esti un filozof! ti-a placut fizica, nu-i asa?

anonim_4396

Nici nu vreau sa-mi dai funda.

| RAY a răspuns:

Te referi la complexitatea lui?
raspunsul e evolutia lui de la hidrogen care a fuzionat in alte elemente, universul nu are nevoie de zeii si doar de noroc

| venusdoom a răspuns:

Ceasornicarul Universului este energia. Unii oameni...din anumite motive au pus numele acestei energi, Dumnezeu.

| Zenit313 a răspuns (pentru Dansiel87):

Asta nu inseamna ca trebuie sa inventez un raspuns fals!

Chiar daca o sa fie in timpul vietii mele sau nu, o sa am rabdare pana la final!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ba da. Dar asta e problema mea. Nu mi-ai raspuns la intrebare.

| sabin89 a răspuns (pentru andreidu):

Pai ce faci ma, bagi clitorisul aici intr-o problema de filosofie? Iti bati joc de o intrebare interesanta, care pe deasupra mai este si recomandata? Uite si tu cum au raspuns ceilalti. Unul a zis ca ceasornicarul ar fi energia, altul ca ar fi hidrogenul, altul ca univ. ar fi propriul lui ceasornicar... Tu nu poti sa dai un raspuns decent?

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns:

Dumnezeu este timpul.El e ceasornicarul.In legatura cu lipsa de credinta a unora cu privire la Dumnezeu, originea nu spune nimic? Doar nu ne-am format dintr-o simpla particula organica care s-a divizat pe sexe.Masculin sau feminin.Nici din combinarea unor extraterestri.Si pana la urma, daca asta o fi, cineva tot ia creat si pe ei.

| Raquella a răspuns:

William Palley a fost cel care a conferit celebritate argumentului, atunci cand a facut afirmatia rezonabila ca orice ceas necesita un ceasornicar. Daca te plimbi prin padure si gasesti un ceas Rolex cu diamante, ce concluzie tragi tu cu privire la cauza acelui ceas? E produs de vant si de ploaie, de o conlucrare a fortelor naturale? Nu exista nici o indoiala in mintea ta ca o fiinta inteligenta a facut acel ceas.

| TheStory a răspuns:

Big-Bang

| AvalohAlyn a răspuns:

Bineinteles ca ''ceasornicarul'' Universului este Dumnezeu sau Marele Creator.

| dominyksk a răspuns:

O intrebare la care raspunsul ei duce la o alta intrebare

| Dansiel87 a răspuns:

Si eu caut raspunsul la aceasta intrebare, si mai cred ca la fel ca si mine ai deja un posibil raspuns pentru ea. Al meu este ca,da, Dumnezeu este Ceasornicarul,si mai exact,daca intereseaza pe cineva, Isus Hristos dupa numele Sau de dumnezeu, pentru ca pamantul este plin de "dumnezei'', iar singurul argument pentru acest raspuns este Credinta, deoarece drumul pana la argumente palpabile, asa cum ne dorim noi oamenii este foarte lung, iar eu nu am acum si alte argumente decat Sfanta Scriptura!

| MetalForever a răspuns:

In orice caz, nu e"cineva", nu e o persoana.
Tu abia stii despre propria planeta, sa nu mai vorbim de galaxie, gandeste-te la univers.
Religia iti blocheaza aceste cunostinte.