Avand o capacitate de concepere, de analizare, de contemplare, prin crearea unei teorii (idei) aduci viziunea ta asupra unui fapt, asta nu implica automat explicarea faptului.
Nu. Fapturile de care nu știm nimic nu sunt explicate de nicio teorie. Teoriile se formează pe baza a ceea ce știm.
De aceea limba romana are in opozitie termenii sau expresia "teoretic si practic", sau "teoretic si faptic".
Cand oamenii vad ceva inedit, isi dau cu parerea si formuleaza mici teorii. Numai practica dezvaluie valoarea de adevar a teoriei.
TEORÍE, teorii, s. f. 1. Răspuns sau soluție la o chestiune filosofică sau științifică, bazată pe dovezi și coordonată sistematic cu alte răspunsuri într-un întreg doctrinar; interpretare bine întemeiată a dovezilor. 2. Oricare dintre încercările de a explica același set de fapte sau aceeași problemă. ◊ Loc. adv. În teorie = în mod abstract, speculativ. 3. (În sintagme) Teoria informației = teorie matematică a proprietăților generale ale surselor de informație, ale posibilităților de păstrare și de transmitere a informațiilor etc. Teoria literaturii = ramură a științei literaturii care studiază trăsăturile generale ale creației literare, curentele și metodele artistice etc. Teoria relativității = teorie a relațiilor dintre spațiu, timp și mișcarea materiei, în care legile fundamentale ale fenomenelor fizice sunt enunțate într-o formă valabilă atât pentru viteze relative mici ale corpurilor, cât și pentru viteze relative foarte mari, apropiate de viteza luminii. 4. Partea teoretică a instrucției militare. [Pr.: te-o-] – Din fr. théorie, lat. theoria.
Da... pentru fiecare fapt sunt formalate diferite teorii, mai degraba pareri.
Doar ca nu se stie care din ele sunt adevarate.
De exemplu cu aparitia omului.
Omul este un Nimeni si fiecare om este un altu` intr-un sens echivalent bun.
Nu oricare. Oricum omul cere prea multe explicatii. Daca nu e neaparat nevoie sa stie, atunci sa nu mai caute asa de mult.
E bine sa te informezi, dar nu e bine sa exagerezi.
Depinde si de faptul cu care te ciocnest nimeni nu-ti va putea d asa raspuns chind te ciocnesti cu el atunci i apar si teoriile si concluziile dar dupa parerea mea NU
Aceasta este ideea pe care se bazeaza orice stiinta.La moment exista teria M care incearca sa explice orice fenomen.Eu cred ca experienta ne arata ca pentru orice lucru exista o explicatie stiintifica.