Ia să vedem dacă chiar e așa. Adică răspunsul la întrebare e evident, orice lucru e egal cu el însuși, însă asta în cazuri de lucruri reale nu de infinități care sunt abstracte și în care preferăm să credem orbește fără să vedem cu ochiul liber că sunt imposibile.
Lăsând cazurile de nedeterminare la o parte că oricum nu prea îți plac. Să zicem că notăm 2 serii divergente, infinite cu n1 și n2. Din punctul tău de vedere n1=n2 că ambele dau infinit deci ar trebui ca n1-n2=0.
n1=1+2+3+4+5+6+...
n2=2+3+4+5+6+...
Scăzând n2 din n1, n1-n2=1-2+2-3+3-... păi cam se reduc și ar trebui să dea 1. Ups, e diferit de 0. Dar stai aici intră cazul de nedeterminare care ne spune că infinit-infinit nu se poate dacă nu ai un caz particular de funcții care pot fi prelucrate în așa fel încât să dea un număr iar dacă sunt prelucrate surprise! Nu vor da neapărat 0. De exemplu ai e^n cu n tinde la infinit. Dacă n tinde la infinit automat și e^n tinde la infinit. Dar ce se întâmplă dacă le scădem? e^n-n=e^n(1-n/e^n)=e^n=infinit. Stai am scăzut 2 infinități și a dat infinit? Păi da, până la urma vasille poate crede că infinitățile sunt reale însă adevărul e că ele nu au nicio logică în lumea reală. De ce totuși nu sunt egale? Pentru că cum am mai zis infinitățile ar trebuie să fie în mintea ta ca niște funcții nu ca niște numere sau obiecte căci ele nu sunt numere sau obiecte și putem obține o infinitate de funcții DISTINCTE care să urce la infinit...Deci infinit nu e infinit decât dacă vorbești de aceeași funcție ce reprezintă infinitatea respectivă.
Totuși acum observ că ai specificat că infinitul egal cu același infinit deci explicațiile devin de prisos, eh greșeala mea, nu prea am dat atenție.(deși mi se pare că prin întrebarea ta ai cam făcut referire la ce am vorbit mai înainte și poate așa înțelegi și tu de ce am zis ce am zis) Aveam eu un pitic pe tine de la acel topic unde ziceai că infinit=infinit. Însă chiar și așa, chiar dacă infinit=același infinit, acel infinit e tot ceva abstract și pentru mine e o absolută absurditate, nu numai că e abstract, dacă te referi la el ca ceva real. De exemplu dacă Dumnezeu a creat infinitul înseamnă că nu ar fi terminat niciodată să îl creeze căci la infinit nu te oprești niciodată. Sau poate aici vei zice că universul a existat ca Dumnezeu dintotdeauna. Dacă pentru tine e ușor să îți imaginezi așa ceva, ce pot zice, e decizia ta, nu e treaba mea să te mai contrazic. Totuși ceva infinit depășește rațiunea, iar religia asta își propune, să găsească răspunsuri care să fie considerate peste puterea de înțelegere a omului. Poate să fie și asta o formă de ignoranță? Dacă deja consideri că știi cum stă treaba sigur dar nu poți înțelege fenomenul te oprești și din căutări, iar dacă te oprești din căutări te oprești și din descoperiri, te oprești și din a evolua. Știința nu se oprește și de aia am ajuns aici cu o viață mult mai comodă și mai bună ca acum 2000 de ani, ceea ce e de apreciat. Știința arată că suntem capabili să aflăm lucruri care acum 2000 de ani ni se păreau imposibil de aflat, și poate peste încă 2000 de ani vom afla lucruri pe care le considerăm imposibile acum și știi de ce? Pentru că nu ne-am oprit aruncând un infinit acolo pe care nici măcar nu îl înțelegem. Atât am mai avut de zis despre infinit cu tine.
"Pentru că cum am mai zis infinitățile ar trebuie să fie în mintea ta ca niște funcții nu ca niște numere sau obiecte căci ele nu sunt numere sau obiecte și putem obține o infinitate de funcții DISTINCTE care să urce la infinit...Deci infinit nu e infinit decât dacă vorbești de aceeași funcție ce reprezintă infinitatea respectivă." - am inteles. Insa ne putem referi la infinit nu doar ca functii diferite ce tind spre infinit care este posibil sa nu fie acelasi infinit. Ne putem totusi referi la infinit si cantitativ cu conditia sa cobsideram infinitul UNUL singur. Nu exista mai mult de un infinit dpdv conceptual. Si de aici poate proveni ideea unui SINGUR infinit sau unui SINGUR Dumnezeu. Infinitul nu poate fi ridicat la nici o putere.
"Totuși acum observ că ai specificat că infinitul egal cu același infinit deci explicațiile devin de prisos, eh greșeala mea, nu prea am dat atenție.(deși mi se pare că prin întrebarea ta ai cam făcut referire la ce am vorbit mai înainte și poate așa înțelegi și tu de ce am zis ce am zis) Aveam eu un pitic pe tine de la acel topic unde ziceai că infinit=infinit. Însă chiar și așa, chiar dacă infinit=același infinit, acel infinit e tot ceva abstract și pentru mine e o absolută absurditate, nu numai că e abstract, dacă te referi la el ca ceva real. De exemplu dacă Dumnezeu a creat infinitul înseamnă că nu ar fi terminat niciodată să îl creeze căci la infinit nu te oprești niciodată. Sau poate aici vei zice că universul a existat ca Dumnezeu dintotdeauna. Dacă pentru tine e ușor să îți imaginezi așa ceva, ce pot zice, e decizia ta, nu e treaba mea să te mai contrazic. Totuși ceva infinit depășește rațiunea, iar religia asta își propune, să găsească răspunsuri care să fie considerate peste puterea de înțelegere a omului. Poate să fie și asta o formă de ignoranță? Dacă deja consideri că știi cum stă treaba sigur dar nu poți înțelege fenomenul te oprești și din căutări, iar dacă te oprești din căutări te oprești și din descoperiri, te oprești și din a evolua. Știința nu se oprește și de aia am ajuns aici cu o viață mult mai comodă și mai bună ca acum 2000 de ani, ceea ce e de apreciat. Știința arată că suntem capabili să aflăm lucruri care acum 2000 de ani ni se păreau imposibil de aflat, și poate peste încă 2000 de ani vom afla lucruri pe care le considerăm imposibile acum și știi de ce? Pentru că nu ne-am oprit aruncând un infinit acolo pe care nici măcar nu îl înțelegem. Atât am mai avut de zis despre infinit cu tine."
"De exemplu dacă Dumnezeu a creat infinitul înseamnă că nu ar fi terminat niciodată să îl creeze căci la infinit nu te oprești niciodată." - dpdv energetic cantitativ Dumnezeu + Duhul Sau Sfant sunt Infinitul. Cristos are un inceput si energia lui dpdv cantitativ provine din energia infinita ( Dumnezeu + Duhul Sfant ). De ce se poate vorbi despre Duhul Sfant? Pentru ca Duhul Sfant ajunge in locuri unde nu este Dumnezeu insusi in persoana. Duhul Sfant nu este o persoana ci forta activa dinamica sau "bratul" puternic al Lui Dumnezeu.
Faptul ca unii au inteles gresit Cuvantul Lui Dumnezeu Biblia sau l-au modificat NU inseamna ca Biblia Cuvantul Lui Dumnezeu este in dezacord cu adevarata stiinta.
"Sau poate aici vei zice că universul a existat ca Dumnezeu dintotdeauna." - ai dedus bine ca aici am vrut sa ajung cu rationamentul si cu intrebarea de mai sus. Dpdv energetic cantitativ infinitul nu are inceput dpdv cantitativ. Dpdv energetic cantitativ Infinitul=InfinitulInsusi. Zero, niciodata nu este egal cu infinit. De aici se poate deduce ca evenimentele si timpul ca succesiune de evenimente NU are inceput si nici sfarsit adica este infinit.
Dpdv fizic puterea=lucruMecanic/timp=(Forta*distanta)/timp. Considerand puterea infinita, forta infinita si timpul infinit evident ca si distanta ( spatiul ) este infinita. Se poate vorbi despre infinit dpdv cantitativ si in termeni matematici si fizici. Din Infinit=InfinitulInsusi rezulta ca Infinitul ( Dumnezeu ) NU are inceput si cu NU exista nimic mai mare decat Infinit sau nu exista un al doilea infinit sau mai multe infinituri. Se poate vorbi ca Dumnezeu + Duhul Sau Sfant are putere infinita, forta infinita, in spatiu infinit si fara inceput si fara sfarsit.
"Sau poate aici vei zice că universul a existat ca Dumnezeu dintotdeauna." - Universul material are un inceput insa energia lui provine din energie infinita ( Dumnezeu + Duhul Sau Sfant ). "La inceput ( inceputul Universului material ) a facut Dumnezeu cerul ( Universul material ) si Pamantul". - Facerea 1:1.
"Ia să vedem dacă chiar e așa. Adică răspunsul la întrebare e evident, orice lucru e egal cu el însuși, însă asta în cazuri de lucruri reale nu de infinități care sunt abstracte și în care preferăm să credem orbește fără să vedem cu ochiul liber că sunt imposibile.
Lăsând cazurile de nedeterminare la o parte că oricum nu prea îți plac." - am zis ca exista un singur infinit si nu mai multe infinituri. Nu pot exista mai multe infinituri dpdv conceptual. Dpdv conceptual poate exista un SINGUR infinit ( egal cu el insusi ).
"Dpdv fizic puterea=lucruMecanic/timp=(Forta*distanta)/timp." - considerand toate aceste marimi infinite se ajunge la egalitatea infinit*infinit = infinit*infinit. Insa am spus ca infinitul nu se poate ridica la putere. Spatiul si timpul sunt concepte imateriale care sunt dependente existential de existenta fortei sau a energiei. Insa se poate considera timpul si spatiul ca fiind componente informationale adica pozitia in spatiu a tuturor particulelor elementare la un moment dat reprezinta informatia instantanee care poate fi reprodusa. Puterea este direct proportionala cu forta si invers. Timpul este direct proportional cu spatiul si invers. Astfel relatia de mai sus poate fi considerata Puterea ~ Forta. Timpul ~ Spatiu. Puterea este interdependenta de forta. Timpul este interdependent de spatiu. Fara spatiu nu exista informatie. Informatia poate fi considerata independenta de forta la un moment de timp.
Neurohormonii transmit informatia prin sistemul nervos la toate organele din corp.
O particula nu poate fi prezenta in doua sau mai multe locuri in acelasi timp. Insa o particula poate exista intr-un loc iar informatia despre ea sa fie in mai multe locuri aproape in acelasi timp. Din acea informatie se poate reproduce ( poate apare ) aceeasi particula in mai multe locuri aproape in acelasi timp. Aceasta caracterizeaza inseparabilitatea cuantica. Asa se poate explica cum poate Dumnezeu sa stie tot de la miliarde de ani lumina ceea ce se afla in diferite locuri din univers aflate la miliarde de ani lumina departare.
Daca omul ar trai vesnic nu s-ar plictisi pentru ca intotdeauna va avea la dispozitie ceva nou de aflat. Informatia se modifica permanent datorita transformarii continue. Eclesiastul 3:11:"Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El a pus în inima lor şi veşnicia, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."
"Unde exista probabilitate ( intamplare ) acolo exista si controlul de la Dumnezeu."
Dupa o gandire matematica, infinitul nu poate fi egal cu infinitul, deoarece nu are o valoare fixa. Nu sunt prea documentat, insa teoretic luand lucruri existente fizic, psihic, da, orice lucru este egal cu el insusi. Insa teoretic exista si exceptii care nu am nici o idee cum sunt posibile