Este logic sa fie asa. Altfel nu ai stii daca este pozitiv sau negativ. Este nevoie de comparatii.
Logic asa ar fi cum nu exista nici binele absolut sau raul absolut. Sunt niste notiuni abstracte si relative care nu pot exista in stare pura. O cauza pozitiva nu poate genera doar efecte pozitive si invers rezulta ca nu exista pozitiv sau negativ, exista corect si incorect ca sa fac filosofie.
In stiinta, ehm, nu-i obligatoriu.
Dar daca o privim altfel, de ce ar fi pozitiv, daca nu exista negativ? Sau de ce ar fi negativ daca nu exista pozitiv?
Daca nu ar fi existat oameni prosti, nu ai fi putut face diferenta intre ei si cei destepti.Eh,cred ca de asta au si fost creati, sa dam noi mai bine.
Uite, ti-am facut si un compliment.
Revenim la intrebare, barbatul are nevoie de femeie ca sa existe, altfel de unde s-ar fi nascut.
Asa si ''un pozitiv'' are nevoie de ''un negativ'', puse in antiteza, se contureaza existenta lor. :3
That's all! ^^
Nu neaparat. Este de ajuns si premisa:" pozitivul absenta negativului, la fel si viceversa". Este o conditie, tat necesara, cat si suficienta.Chiar de-ar exista mici degradari ale unui lucru presupus pozitiv, automat ca numai merita sa-i atribuim valoarea -(ca sa nu repet negativ).
De-ar exista ceva care sa fie pozitiv in totalitate, ar fi PERFECT, dar cum nu exista lucruri perfecte, ci perfectibile, pot sa-mi dau doar cu presupusul ca pozitivul nu are nevoie de un negativ care sa existe.
Nuuu creeed, cum adica? iei lucrurile ca pe o fotografie.
La noi orice castig se termina tragic, undeva, trebuie sa existe si un dezechilibru si cineva sa piarda.Probabil daca acel lucru il faci izolat, fara posibilitatea de a mai exista influente care sa continue cu o contractiune, sau efectul advers sa fie la fel de placut ca si inceperea actiunii initiale.
In mod normal da. un anume aspect (fie el lucru, idee, orice forma existenta) pentru a i se atribui termenul de pozitiv, intotdeauna trebuie sa existe un celalalt termen comparativ, numit negativ. deci ca sa existe pozitiv, automat exista si un negativ cu care se compara.
anonim_4396 întreabă:
jon_3492 întreabă: