anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Orice senzatie umana(cum ar fi cea de durere sau placere) nu poate fi experimentata intr-un cadru obiectiv ea fiind numai o perceptie subiectiva(constienta) a individului.Se poate experimenta doar substratul biochimic al senzatiei respective in schimb durerea sau placerea in sine nu pot exista decat in prezenta unei constiinte capabile sa le perceapa, ele neputand fi studiate ca un,, ceva" diferit de subiect. Oare asta nu ar putea insemna ca realitatea,, exterioara" noua, in modul in care ea ne apare in mintea constienta (diversitate, forma, masa, extensie in spatiu-timp), fiind in acelasi mod o perceptie subiectiva, nu ar putea sa nu existe in afara unei constiinte care sa o perceapa, singura realitate fiind doar constiinta atemporala si aspatiala? Fizica cuantica ne spune ca pana la perceptia constienta a unui eveniment sau obiect de catre o minte constienta, acesta nu exista decat in potenta(ca suma de posibilitati) iar constiinta colapseaza totul intr-un singur eveniment experimentat de noi.Astept pareri...

6 răspunsuri:
| traficanta a răspuns:

Ce face maaa?

| anad a răspuns:

"Aprob pozitiv"! (Sincer, nu am avut putere sa citesc de mai multe ori ca sa pot intelege! Scuze!)

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

E vb de Placebo desteptilorwinking

| Hombre a răspuns:

Harciogule iti promit ca raspund maine, e prea complicat pentru mine in seara asta, am citit de doua ori intrebarea si cand am ajuns la finalul ei am uitat inceputul.sad