Iti raspund la asta "Macar odata in viata vi s-a intamplat sa stiti ca trebuie sa faceti un lucru,ca nu patiti nimic daca il faceti, si ca mai rau este sa nu il faceti, nu va este nici sila nici lene, si mai presus de toate, vreti sa il faceti, insa va este frica.In final nu il faceti" ai scris prea mult si mi-e lene.
Nu treci prin situatii din astea decat daca n-ai incredere in tine, te consideri slab si ti-e teama de consecinte (asta cand ai valori morale scazute). Am trecut prin tot felul de situatii, de care trebuia sa-mi fie teama, m-am gandit la consecinte dar nu atat de mult incat sa renunt. Cu cat mai mult te gandesti la ceva, cu atat mai mult ajungi sa nu faci. Mereu compar orice problema cu moartea sau doar nu iau problema in serios cat ar fi trebuit.
Nu ma protejez de manipulare, e ceva la care nu ma gandesc cand vine vorba de persoana mea. cum i-am spus cuiva pe privat, sunt desprinsa de realitate si n-am treaba cu media.
Asa bine a ajuns societatea, cum te asteptai sa fie, asa poti sa fii tu.
Nu ma protejez de manipulare in nici un fel, aleg ce e mai bun pentru mine si atat.
Cum au ajuns la stadiul actual? Banuiesc ca indivizii s-au speriat si s-au bagat in seama unii pe altii prea mult.
Nu e chiar asa de bau-bau cum iti imaginezi. Ai dreptul sa alegi, asta inseamna libertate. Nu te obliga nimeni sa faci ceva, chiar daca te comenteaza foarte mult.
Maestre.
In primul rand, vreau sa iti spun ca sunt intru totul de acord cu ce ai spus.
Transformarea incepe de cand suntem mici. Ne transformam in sclavi ai societatii, sclavi care nu au curajul sa isi arate adevarata personalitate, care evita sa isi spuna parerea "ce o sa zica lumea?", din neamuri suntem indrumati sa punem accent pe trecut, pe starile negative, "nu putem sa ajungem undeva fara sa muncim", "toti suntem pacatosi", "rezolva prioritatile, lasa pe mai tarziu visele", ajungi sa iti cladesti viata din prioritati, pui caramizi pe care scrie "o sa fie bine!" in loc de "este bine!", "asa e normal, omul mai si sufera", "nu a mai facut nimeni asta, calmeaza-te, vezi-ti de realitate", orice sansa de a-ti modifica viata precum vrei este inhibata:
"Ia pastila, zi rugaciunea, stai in linie, nu atrage atentia, slujeste, invata ce preda profa aia plictisitoare de istorie, invata silogisme, invata naibii prefata manualului ca ajungi maturator!" mi-e scarba de toate tampeniile pe care le aud si mi-e mila ca si aceia care ne spun noua asta au fost invatati asa, macar de as sti ca acolo, undeva, se asunde bucuria de a indoctrona niste oameni fara ajutor, dar in schimb, se ascunde aceeasi nefericire, aceeasi banda pe care o spun zilnic de cand si-au luat ce serviciu a spus mama si pana in prezent.
Cum ma feresc? Constientizez, ies din realitatea mea si ma privesc ca un regizor de film care ghidoneaza un presonaj, si-i dau una peste cap sa se trezeasca la realitate, nu la realitatea impusa, la realitatea proprie pe care o poate influenta prin banala si comuna vointa subexploatata de 99.9% dintre oameni.
Nu conteaza cum a ajuns, conteaza cum iese din nisipul miscator care nu-i nisip, e rahat, suntem in rahat pana la gat. Din fericire, acesta este numai un cosmar, doar constientizand ca este un vis urat, ne vom trezi pe plaja insorita unde am adormit fara sa ne dam seama.
1-citind-cititul iti elibereaza mintea
2-indiferenta, ignoranta si pot spune, lipsa unui spirit nationalist autentic
Nu poti incepe o intrebare cu P.S.
In rest, de acord cu tine, dar dupa ce voi termina intr-o zi de citit toate aberatiile scrise de tine pe closet.
Amuzant.Esti urmasul lui Caragiale -.- Numai el are glume d-astea.
Am aruncat un ochi din viteza in timp ce dadeam scroll down-up-down-up-up-down si am vazut ceva de Chipsuri si Cola. Despre astea nu se filosofeaza, le bagi la matzul gros direct!