Marele chmist Antoin Lavoisir, a spus prin 1750(parca):"In natura nimic nu se pierde,nimic nu se castiga,totul se transforma". Omul,consuma in decursul vietii tone de hrana,iar la moarte,greutatea sa si a rezidurilor produse in decursul vietii este mult mai mica decat a hranei ingurgitate.Ce s-a intamplat cu restul? S-a transformat in energia necesara supravetuirii si actvitatilor desfasurate.
Solul devine roditor,in prezent,nu numai cu rezidurile animale,ca in trecut,ci prin folosirea ingrasamintelor chimice, obtinute prin folosirea eficienta a energiei generate de mintea umana prin descoperirile sale. Folosirea energiilor neconventionale, a fisiunii si fuziunii nucleului, ne va asigura in viitor toate conditiile unei vieti prospere, daca intre timp nu ne vom autodistruge.
Petrolul este facut din substante organice amestecate cu hidrocarburi care cu timpul se transforma in subtanta pe care o vedem astazi.
Intr-un fel intrebarea are logica, pentru ca fiecare resursa pe care o consumam la un moment dat se intoarce inapoi, desi de cele mai multe ori in elemente chimice diferite.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.
Pana la urma si petrolul acesta o sa se regenereze, dar va dura milioane de ani.
Dintr-un zacamant de petrol cu cea mai performanta tehnologie nu poti extrage mai mult de 50%. In concluzie cu timpul zacamantul respectiv o sa se regenereze ca sa fie exploatat iar.
E total aiurea sa sustii ca are logica si "intr-un fel intreabrea", oamenii nu sunt ingrasamant.
Cunosti tu cimitire din care tasneste petrol sau gaze naturale?
E adevarat ca nimic nu se pierde si totul se transforma dar cadavrele nu pot fii ingrasamat.
Nici sa murim toti o data si nu este suficent sa "hranim" toata partea de "uscat".
Dar cine spunea de acum?
Asta e un fenomen ce se petrece in zeci de milioane de ani
Probabil ca toate vietuitoarele la un loc sa determine aceasta "regenerare" in timp, dar nici asa nu pare logic.
Nu cred ca "noi" prin moarte determinam aceasta regenerare.
Da este partial adevarat ce spui insa sunt multe optiuni de a inlocui resursele importante de astazi cuma r fi petrolul dar gandeste-te ca multe tari arabe din asta traiesc, plus ca da ai dreptat solul este roditor dar eu nuc red ca cineva o sa vina sa sape sau sa planteze grau in cimitire.
Am putea sa punem cadavre la macerat peste secole, iar nepotii nostri sa beneficieze de pe urma noastra.
Prin China daca iti faci nevoile pe tarlaua altuia, primesti si un ceai cald. Orezariile candva roditoare si pline de mirosuri fecaliere, au devenit
acum pustii, iar cele care mai produc, s-au tehnologizat prea mult.In curand vom culege umbra de la grau, amprente de porumb lasate pe stiuleti.
Nu prea am inteles eu de la ce ti-a venit intrebarea. Vrei sa iti fie imprastiata cenusa in lanurile de bumbac, ca mai apoi ele sa devina materie prima pentru tampoane?
Este adevarat ce spui doar cu o precizare.consumul acestor resurse se face intr-un ritm mult mai rapid comparativ cu procesele de regenerare.nu doar mult mai rapid, as spune fantastic de rapid.plus daca punem si cresterea populatiei naspa de tot.resursele se vor epuiza f rapid. ceea ce rezulta nu se poate folosi pe moment.ce avem noi nevoie sint necesari ani bunu.sute de mii si asa mai departe.si nu cred ca tu, eu etc putem asteptata atit.
Da asa este. Aproape toate resursele pe care omul le consuma se intorc pana la urma inapoi in pamant.
Problema apare atunci cand incepi sa sa te gandesti la numarul oamenilor care au nevoie de acele resurse si faptul ca numarul lor este in crestere. Ceea ce inseamna ca la un moment dat s-ar putea sa fim atat de multi indivizi, incat planeta sa nu mai poata sa ne intretina pe toti. (Mai ales daca se descopera un medicament anti imbatranire (foarte posibil in urmatorii 50 ani avand in vedere progresul medicinei si tehnologiei), gandeste-te atunci, cat o sa creasca numarul oamenilor, din moment ce, teoretic, nu va mai muri nimeni.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: