Suma intrebarilor tale este vadit directionata catre "Designul inteligent". Firesc sa te intrebi toate astea insa intrebarea finala e daca imi lasa un sentiment de uimire, da sigur ca-mi lasa si mai adaug ca decat noua speciei umane ne la-sa acest sentiment, restul vietatilor le doare la basca.
Dar ai o intrebare care merita atentie; "Putin ciudat este ca atmosfera care il inconjoara s-a nimerit sa fie formata exact din amestecul de gaze necesar. Ce ar fi fost daca lipsea macar unul, sa zicem azotul?" Dupa ultimele cercetari la baza vieti sta carbonul, ori in lipsa azotului viata evolua altfel, spre exemplu formele de viata unicelulara de la inceputuri pentru care oxigenul era otravitor. Apoi aparitia oxigenului (care este produs de bacterii prin fotosinteza). Apoi a aparut algele albastre-verzui primitive, structuri unicelulare in care toate functiile erau efectuate intr-o singura celula fara nucleu si in cele din urma au aparut algele pluricelulare si ele aveau organe de reproducere de parti diferite ale plantei. Oxigenul la randul lui permite formelor de viata sa produca o cantitate mare de energie, ceea ce face posibila aparitia animalelor. Plantele au "iesit" din apa si au inceput sa colonizeze uscatul. Vechea viata vegetala si animala era limitata la oceane, dar algele s-au adaptat si la apa dulce, si din aceste alge de apa dulce au evoluat plantele de uscat. Si aici ne oprim caci trebuie sa umplem mii de pagini ce s-a intamplat pana azi.
Si ca sa raspundem si la "Cum de s-or fi nimerit", iata ca evolutia a creat aceasta diversitate care ne uimeste azi si nu e nicio coincidenta si nimic la nimereala, pentru ca ai inceput cu prezentul si nu cu inceputul.
AvalohAlyn întreabă: