Salut.
Amândouă sunt importante. Sunt jumătate, jumătate, mai pe înţeles.
Amândouă ajută la stimularea omului de a face ceva.
Teorie este necesara pentru a realiza o formula generala in cuantizarea unui fenomen, iar practica este importanta pentru a putea aplica teoria si a-i gasi exceptiile. Chiar daca tu stii din ce motiv a realizat individul o anumita actiune, ca sa iti confirmi teoria ai nevoie sa o testezi pe un numar mai amplu pentru a-i stabili veridicitatea.
In esenta, e o relatie simbiotica in domeniul cunoasterii, nu e nici una mai presus celeilalte, insa multi considera ca faptul ca daca o teorie nu poate fi dovedita practic este nula, sau pur si simplu fictiune. In cazul respectiv se apeleaza la abstract, la simplificarea elementelor.
Eu personal mereu am invatat ca prima oara e bine sa inveti teorie apoi practica, referitor la intrebarea ta raspunsul e ca poate teoria invatata sa nu curpinda experienta avuta /cunoscuta, si eu studiez pshiologia e complexa degeaba am citit eu 5, 6 carti daca ceea ce observ nu are legatura, dar sa stii ca experienta te ajuta mult, dar in domeniul it eu spun ca ai nevoie de teorie