Chiar matematica spune ca exista.
Din Metrica Schwarzschild rezulta ca singularitatea din interiorul unei gauri negre are dimensiune zero, si o densitate infinita, un "punct", fara suprafata sau volum. E putin mai dificil de inteles dar asa spun ecuatiile, si asa se crede ca a fost si singularitatea primara, din care a explodat universul. Un punct infinit de dens, infinit de fierbinte...
Deasemenea, curbura spatiului e infinita intr-o gaura neagra. Cand te uiti la o gaura neagra fotografiata, ii vezi si fata, si spatele, si daca teoretic te gasesti viu, dincolo de orizontul evenimentelor, te vezi pe tine, din toate partile, in acelasi timp.
Alte exemple de existenta a unor valori infinite in natura nu imi vin acum in minte, cel mai probabil nu exista altele.
Am văzut în documentare că din găurile negre izbucnesc niște torente de materie sau radiație, nu sunt sigur. Asta cum se explică, dacă toată lumea spune că dintr-o gaură neagră nu mai iese nimic?
Ce ai vazut in documentare este un quasar, o gaura neagra care inghite materie, iar filamentele de radiatie care erup de o parte si de alta a gaurii negre provin din discul de acretie format in ergosfera gaurii, NU din gaura, caci odata materia intrata dincolo de orizontul evenimentelor, nimic nu mai iese de acolo.
Vezi ce iti poate spune internetul despre impulsul unghiular si Procesul Penrose, acesta descrie cel mai bine eruptiile quasarilor.
2. Afirmatia: "Moartea este infinita" a userului Halogen este o gogorita pe care o contrazice si fizica de liceu.
"Moartea materiei" este o stare, daca pui un mar intr-o cutie si il lasi acolo 100 de ani, gasesti inauntru probabil, praf.
Dupa ce materia care a compus marul trece prin...10^26 "stari", tot fizica spune ca exista posibilitatea sa gasesti marul asa cum l-ai lasat in secunda 1, iar 10^26 chiar nu e un numar mare.
Infinitul este ceva fara limita.
Se pare ca mai exista, avand in vedere ce a spus Albert Einstein:
"Nu stiu daca universul este infinit dar prostia este infinita."
Infinitul descrie un interval de valori care nu pot fi numărate, necuantificat sau o funcție cu evoluție asimptotică.
Matematica e instrumentul oricărei științe. Există în cam orice știință noțiunea. Mult utilizată este în domeniile fizicii, în special pentru abstractizarea care se impune în modele matematice ale sistemelor, pentru simplificarea operațiilor, a algoritmilor de calcul din cadrul modelării.
Alții pot folosi noțiunea din punct de vedere filosofic sau conceptual.
Multimea punctelor unei drepte are un numar infinit de elemente. Multimea de puncte ale unui segment de dreapta nenul are un numar infinit de elemente. Fiecarui punct de pe dreapta ii corespunde un numar (abscisa punctului), iar numarul numerelor reale e infinit. La fel si intr-un interval, intre 2 numere reale diferite exista o infinitate de numere, deci intervalul de pe dreapta are o infinitate de puncte.
Asta știu, de aceea am specificat în afara matematicii.
Și fizica e matematică aplicată în practică. Matematica e peste tot, inclusiv în găurile negre și bigbanguri. În afara matematicii, personajul imaginar de poveste primitivă și absurdă numit Dumnezeu e un reprezentant al infinitului: putere infinită, viață veșnică, iubire infinită, cunoaștere infinită.
Rezistenta electrica a unui izolator poate fi considerata infinit. Infinitul e ceva fara sfarsit. De asta am zis ca si moartea e infinita. Mortul de la groapa nu se mai intoarce.
1. O notiune matematica inventata de dragul de a fi.
2. Exista in ''cloud'' dar nu poti pune degeul pe ea. Astai na.