| EmaS a întrebat:

Pasteur a rostit aceste cuvinte memorabile: " Putina stiinta te indeparteaza de Dumnezeu. Mai multa stiinta te readuce la El."
Sunteti de acord cu aceasta afirmatie?

Răspuns Câştigător
| Rayyy a răspuns:

Eu sunt de parere ca Universul este, din contra, un loc extrem de echilibrat., nu numai din cauza pozitiei in Sistemul Solar, care in mod evident este favorabila vietii, ci si datorita altor lucruri. Gandeste-te ca omul a avut nevoie de anumite conditii ca sa apara si ca sa se dezvolte, gandeste-te ca toate galaxiile si planetele stau intr-o perfecta ordine si regula si ca orice dezechilibru ar ruina totul.
Doar pentru ca mai au loc explozii solare pe ici pe colo sau pentru ca mai cade cate un meteorit nu inseamna ca suntem disfunctionali. Asta ca sa nu mai vorbim de Dumnezeu.

31 răspunsuri:
| Shatzie a răspuns:

Cred ca, pe tine, stiinta te tine departe de Dumnezeu. La ora asta, n-ar trebui sa fii la biserica? Sau ti-ai luat laptopul cu tine?
P.S.: Astept, ca de obicei, stupizii laughing

| EmaS explică (pentru Shatzie):

Mai sunt si situatii cand nu poti sa mergi la Biserica.Dar, m-am gandit eu ca ar trebui sa fac ceva folositor pentru sufletele celor ce nu merg la Biserica, sa ii fac sa mediteze putin!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da si Nu. Depine de om. Sunt oameni simpli, fara educatie stiintifica solida care sunt aproape de D-ZEU si sunt oameni titrati pe care anumite parti inexplicabile ale domeniului lor sau armonia acelui domeniu i-au adus aproape de EL. Cred ca ceea ce te aduce aproape de D-ZEU este credinta, vointa si o inima sincera. Stiinta poate fi la fel de bine o frana. Daca se pot explica deja atat de multe lucruri e clar ca totul e stiinta pura pentru unii si nu vor mai avea nici un motiv sa vada o mana de Creator si Suveran in toate. Asta e parerea mea.

| Rayyy a răspuns:

Bună,
Şi da, şi nu.
Din punctul meu de vedere, există două tipuri de oameni credincioşi.
În primul rând, sunt cei pe care lipsa ştiinţei îi apropie aparent de Dumnezeu, întrucât cred exclusiv în nişte fapte deja consemnate şi uită să cerceteze, să se uite în jurul lor şi să îşi pună întrebări. Cu alte cuvinte, (fără supărare) se încred orbeşte într-un anumit aspect, deoarece sunt de părere că ştiinţa este o practică eretică sau patetică şi consideră că credinţa absolută e singurul scop în viaţă.
Însă deoseori întâlnim şi oameni pe care ştiinţa îi apropie de Dumnezeu prin intermediul eforturilor lor intelectuale şi prin încearcările de a înţelege care este sensul vieţii şi ce rol are acest mult-consacrat "Dumnezeu" în existenţa noastră.
În general, fiecare dintre noi are un motiv bine stabilit şi gândit în ceea ce priveşte alegerile şi opiniile personale. Aşa că excluzând faptul în care cineva nu crede în Dumnezeu pentru că aşa i s-a trezit lui, sunt de părere că prostia nu determină lipsa credinţei.
Eu, personal, fac parte din acel grup de persoane care dezmint profund expresia "Crede şi nu cerceta", însă întreaga chestie este relativă şi subiectivă şi prefer să nu judec pe nimeni pentru principiile individuale.
În concluzie, nu sunt de acord cu expresia lui Pasteur. Atât ştiinţa cât şi lipsa acesteia te aduc spre Dumnezeu. Totul depinde însă de MODUL în care te încrezi în El.

| Alinutaaaalina a răspuns:

Nu,eu una nu sunt de acord! Precum nu cred nici in 'Crede si nu cerceta'winkingCa tot pe acolo e.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu sunt de acord. El vedea stiinta ca pe o gnoza automantuitoare, precum iezuitul Teilhard de Chardin.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Alinutaaaalina):

Nu stiu cine a inventat faza cu "crede si nu cerceta". Vre-un "guru" frustrat care voia supunere oarba si adulare, ma gandesc. D-ZEU insusi spune in Biblie: "Cercetati TOATE lucrurile si luati ceea ce este bun".winking

| Klepto a răspuns:

Eu zic ca a fost asa, la inceput de cariera, fiind un biet laborant a intalnit o laboranta credincioasa si sexy. Dupa multe nopti pierdute si teorii lansate, respectul castigat in fata colegilor n-a mai fost de ajuns, s-a plictisit sa doarma singur si s-a decis sa lase naibii stiinta si sa se dea la laboranta sexy.Ea fiind o pudica si virgina i-a spus "Esti ateu, eu sunt crestina, n-o sa mearga, n-o sa te accept, daca te convertesti o sa te fac sa tipi Dumnezeule in seara asta", asa ca el fiind oleaca destept s-a dus cu ea si tanti aia l-a dus pe niste culmi dumnezeiesti.
El a inteles ca munca trebuie combinata cu placerea."Trebuie sa fi om mare ca sa recunosti", el a inteles ca este limitat si ca n-o sa gaseasca raspunsul la intrebarea despre dumnezeu asa ca a s-a jucat cu Pascal adevar sau provocare.Pascal fiind un trisor, l-a provocat cu "pariul sau" si ia spalat mintea, logic pariul ala are sens, pacat ca Pasteur slab de inger si a picat in plasa.
Nu-s de acord deoarece, am descoperit acea "putina stiinta" si cum sunt un prost si n-o sa gasesc "stiinta mare" n-o sa-l gasesc pe Merlin de ceruri.
Eu zic ca laboranta aia sexy care l-a convertit i-a dat niste Postinor(cam rimeaza Pasteur Postinor) si l-a transformat intr-un "gravid" care are toane si crede orice.

Unde ii Hombre sa-ti zica "nu exista atei si crestini adevarati, multi sunt niste farisei care seamna cu niste evrei care fac troc cu dumnezeu sa intre in rai".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Daca nu ai inteles despre ce vorbesc, spune-mi. Iti voi spune pe intelesul tauwinking
P.P. De ce ma chinuiesti, si nu-mi dai replica, asa, ca in vremurile bune?

| Hombre a răspuns (pentru Klepto):

Sunt pe metereze fratioare, tocmai am incarcat tunurile.

| Hombre a răspuns (pentru EmaS):

Ema Pasteur a mierlito de ceva vreme si nu a trimis inca un mesaj sa ne confirme ca sunt adevararte cele afirmate cand ii ardea sufletelul dupa sex. Ema ai cumva altarul biserici acasa sa nu te mai deplsezi de dragul si grija noastra sa nu ne abatem de la cele sfinte? Ema, jacuzzi te asteapta.

| EmaS explică (pentru anonim_4396):

Cam ce ai vrea sa auzi?

| EmaS explică (pentru Hombre):

Nu conteaza locul in care iti pleci genunchii inaintea lui Dumnezeu.Scrie in Biblietongueărinţii noştri s-au închinat pe muntele acesta; şi voi ziceţi că în Ierusalim este locul unde trebuie să se închine oamenii."

„Femeie", i-a zis Isus, „crede-Mă că vine ceasul când nu vă veţi închina Tatălui, nici pe muntele acesta, nici în Ierusalim.

Voi vă închinaţi la ce nu cunoaşteţi; noi ne închinăm la ce cunoaştem, căci Mântuirea vine de la iudei.

Dar vine ceasul, şi acum a şi venit, când închinătorii adevăraţi se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr; fiindcă astfel de închinători doreşte şi Tatăl.

Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh şi în adevăr."

anonim_4396

Ema, as vrea sa vad ca postezi ceva de genul "nu inteleg, explica-mi mai pe intelesul meu".
Tu nu ai inteles postarea mea, dar nici nu te infigi la discutii explicative big grin
Cat timp nu am postat o alta replica, ai tacut malc. Hoato ce estiwinking

anonim_4396

Ema, citesc in ochii tai (in avatar) ca tanjesti dupa un sex nebun. Tanjesti dupa ceva lumesc, ceva care sa te duca pe cele mai inalte culmi ale trairii unui suflet de om simplu. Ai nevoie disperata de o experienta care sa bulverseze tot ce stii tu despre viata in general.
Renunta la rolul de scouter, nu te prinde. Apropos prins... Daca te prind, o sa-ti "inoculez" atat cultura pagana, incat o sa te autoproclami regina spiritelor vazute si nevazutewinking
O sa-ti trag atat meditatie transcedentala, incat viata ta de acum ti se va parea trucaj.
Hai mai femeie, s-o dam pe bune!winking

| blueangel99 a răspuns:

Da, sunt cu totul de acord.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da,total de acord,numai ca Pasteur, a uitat sa spuna ca:prea multa stiinta, duce la dezastru. Dumnezeu sa va lumineze calea.

| ExistaMosCraciun a răspuns:

Afirmatiile de genul asta suna a sentinte definitive, iar pe lume nimic nu este etern, asta e motivul pentru care citatul, pur si simplu nu imi place. Nu conteaza decat felul in care se raporteaza fiecare la elementul "stiinta". Pe unii ii indeparteaza de Dumnezeu, iar pe altii ii apropie, exista oameni foarte destepti/culti, care sunt atei, dupa cum aceeasi categorie de oameni pune totul pe seama Vointei Divine. Conteaza raportarea.

| ExistaMosCraciun a răspuns:

Desigur, poti sa imi aduci ca argument Biblia, dar si cei care care nu cred au ceva Dumnezeiesc in ei, pentru ca mergand pe teoria creationista si ei au fost lasati pe Pamant cu un scop, pe care mintea limitata de om, nu il poate percepe.

| EmaS explică (pentru anonim_4396):

Ce sa-ti mai raspund daca ai deviat de la subiect.Eu cred ca, cu cat cercetezi mai mult, cu atat incepi sa crezi tot mai mult ca exista un Dumnezeu creator care a creat totul.Decat sa cred ca din nimic, a aparut tot acest univers care functioneaza intr-un echilibru perfect.as putea sa-ti insir din nou toate convingerile mele, dar ma tem ca ma ostenesc degeaba.Cred ca nu te pricepi sa citesti prea bine in ochi!

| Hombre a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai dreptate Mein Fuhrer, Ema tanjeste dupa sex, invitatiile mele in jacuzzi o excita la maxim.Firesc sa fie asa, doar dorinta e mai puternica decat credinta.

| EmaS explică (pentru Hombre):

Asta face parte din strategia voastra, vorbiti vulgar ca sa ma faceti sa tac si sa ma retrag.Pa!

| Hombre a răspuns (pentru EmaS):

Ema nu fi suparscioasa stii doar ca-mi esti simpatica, gata nu mai glumesc cu tine.

| dexro a răspuns:

Stiinta nu iti afecteaza credinta in Dumnezeu. Stiinta putina poate fi manjita in asa fel incat sa te aproprie de Dumnezeu sau sa te indeparteze (depinde de caz). Stiinta atat timp cat nu este completa nu iti poate da raspuns la intrebarea daca exista sau nu Dumnezeu. Poate sa iti spuna doar cum nu arata Dumnezeu nu si cum arata, de exemplu stiinta ne spune ca El nu este creatorul nostru si nici al universului prin vorbe si joaca in nisip.

Ema vezi ca universul nu este deloc, deloc, echilibrat ci este un loc extrem de vilent si intr-o transformare continua. Iar voi ceilalti care tot va legati de Ema ar fi bine sa o lasati mai moale ca nu reusiti decat sa demonstrati ca sunteti niste oameni rautaciosi cu o parare putin prea buna despre voi.

| EmaS explică (pentru dexro):

El functioneaza perfect,cu precizia unui ceasornic, pentru ca, daca soarele ar fi cu cateva sute de kilometri mai aproape sau mai departe de pamant, nu ar mai exista viata pe pamant.Nu putea sa apara totul din nimic. Poate nimicul sa creeze ceva?

| dexro a răspuns:

In primul rand gandeste-te ca noi suntem din cei foarte multi sori in jurul acestuia care este proprice vietii noastre, daca era altul care era prea aproape sau prea departe noi nu eram in jurul lui. Cat despre faza cu cateva 100km... de fapt puteam sa fim oriunde de la Marte pana la Venus, mai importanta decat distanta este atmosfera. Atmosfera noastra este in asa fel incat se poate mentine apa lichida la distanta la care suntem de catre soare, iar noi suntem adaptati la aceasta atmosfera pentru ca aici ne-am nascut. Viata nu are nevoie nici de apa nici de oxigen are nevoie de lichid si un gaz care arde. Nu este nici o minune in felul cum sunt asezate planetele noastre, asezarea lor reprezinta doar o versiune din mii de miliarde de sisteme solare.

| bendis92 a răspuns:

Daca crezi cu adevarat in ceva, atunci stiinta nu poate face rau, ba dimpotriva- ai nevoie si de stiinta ca sa traiesti si ca sa ajungi la un anumit nivel de existenta.
P.s. Nu inteleg ce are lumea cu tine Ema, pui si tu intrebari ca orice membru TPU...asa ca baieti, respectati regulile de bun simt al site-ului si nu mai hartuiti persoane.winking

| dexro a răspuns:

Pff... omul nu a avut nevoie de anumite conditii stricte ca sa apara, el a aparut in conditiile in care a aparut, iar echilibrul ala se gaseste in poze ca ti se par tie statice cand le vezi, dar nu realizezi cata miscare ii acolo si ce se intampla de fapt. Daca universul era in echilibru nu ar fi existat nimic, fara miscare ciocniri si explozii nu ar fi existat nici o planeta nici un animal nici o viata tot ce este in jurul tau este rezultat al unei dezordini controlata de niste reguli stricte ce pe secunda ce trece se calmeaza, iar cand totul o sa fie calm si echilibrat totul o sa fie rece si mort aici nu ii loc de interpretat, lucrurile sunt asa cum sunt si gata fie ca ni se pare frumos fie ca nu. (sunt eu obosit acum si ma exprim greoi dar sper ca se intelege)

| EmaS explică (pentru bendis92):

Scrie in Biblie ca oamenilor nu le place invatatura lui Dumnezeu, ii vor gadila urechile. Vorbeste-le despre orice altceva, si o sa iti fie prieteni.

| SturmirCloudKeeper a răspuns:

Asa-i. Putina stiinta te indeparteaza de Dumnezeu, asa ca fac apel la toti crestinii care citesc acest post sa nu mai foloseasca internetul!