Adevarul relatat in Biblie. Pamantul este scena unui conflict sangeros in care suntem implicati toti. Conflictul este spiritual si consecintele lui sunt fizice, pentru ca luptele in plan spiritual sunt urmate de consecinte in plan fizic. Pe de-o parte vrajmasul Lui Dumnezeu si adeptii, pe alta parte Dumnezeu si copiii Lui
Dumnezeu ne-a inzestrat cu ratiune pentru a o folosi ca sa judecam, sa gandim. Insa ratiunea fara a intelege limitele ei poate duce la o supraevaluare a omului. Omul este limitat, si singura lumina pe care o are este venita de la Dumnezeu, care ne-a lasat o carte pentru a intelege conflictul spiritual si pentru a alege de care parte dorim sa luptam.
In Biblie Domnul Isus ne indeamna sa cautam adevarul si sa intelegem ce se intampla
* veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face slobozi." (Ioan. 8:32)
https://mihaeladruncea.wordpress.com/
Eu ma ba bazez pe ceva anume pentru a percepe lumea, imi pla sa traiec in adevar si sa gandesc logic.
Eu ma las ghidat de entuziasm-bucurie-pasiune-iubire-creativitate, cand aceste sentimente apar stiu! ca sunt pe calea mea; notiunea de adevar pentru mine reprezinta cea ce eu cred, cea ce eu simt iar sentimentele de mai sus, sunt ca un barometru care imi confirma ca este adevarat pentru mine, este bun pentru mine
Adevarul spus de altii nu il cred.Asa sunt eu in permanenta Gica Contra, personajul care in copilarie si-a exasperat parintii cu "De ce"-urile
Adevarul gasit de mine este cel mai important.Nu vreau sa il impartasesc cu altii pentru ca oamenii nu sunt intresanti de ce zice un pusti de 17 ani care nu stie pe ce lume traieste, tocmai de asta prefer sa ascult mai mult decat sa vorbesc.Cand taci risti sa gresesti mai putin si sa observi mai intens spectacolul patetic facut de altii care gonesc dupa locul 1. Vor cadea de prea de sus asta e elementar
Pe ratiune ma bazez cel mai mult.Pana sa imi formez o buna logica mai am de lucrat, mai am de pierdut nopti si de castigat ani de experienta. Faptele concrete sunt baza ratiunii.Cuvintele sunt mai mult sau mai putin importante.Si cum multi le place zgomotul stupului prea putini inteleg cu adevarat linistea campiei
M-am bazat pe intuitie, care mi-a stimulat logica, cu care am pus in miscare trupul in care se nasteau sentimente! De toate avem nevoie!
Adevarul este concordanta intre ceea ce credem si realitatea independenta. Sau, o prezentare alternativa a adevarului: adevarul este consistenta reciproca a unor idei. De exemplu, ca intr-un joc de puzzle, coerenta este reciprocitatea, ce face legatura, relatiei dintre parti.
Vreau sa mai spun ca, credintele noastre sunt tocmai ca piesele diferite dintr-un joc de puzzle, care sunt toate amestecate. Unele se potrivesc cu altele, in timp ce altele nu pot fi potrivite cu celelalte. Scopul este de a alcatui un ansamblu cat mai complet.
Este rational sa acceptam - sa credem - in pozitia pentru care exista mai multe dovezi.
Spre exemplu, daca cunosc ceva, in general pot explica si altora, de ce ceea ce cred este adevarat. Cand procedez astfel, explic altora temeiurile pentru a accepta unele fapte ca fiind adevarate.
Deci, ma bazez si pe fapte concrete.
Am citit undeva, ca rationalistii, precum Descartes, Spinoza si G. Leibniz - ar sustine ca anumite idei trebuie sa existe deja inaintea unei ''perceptii'' (e vb de ''empirism''), conform carora obtinem toate aceste idei.
Inainte ma bazam pe intuitie, afectivitate, insa de ceva timp mi-am dat seama ca greseam findca de multe ori intuitia ma insela, afectivitatea mai mult ma ranea, iar acum ma bazez numai pe logica, ratiune si fapte concrete, care acestea niciodata nu m-au inselat, deoarecea acestea dezvaluie adevarata fire a omului si atunci vei sti cu siguranta cu cine ai de-a face. Notiunea de adevar pentu mine inseamna lipsa secretelor, ce ar putea deteriora in egala masura cu minciuna, relatiile cu cei din jur. Intradevar, iubesc, urasc, traiesc, dau inapoi si merg inainte pe baza adevarului oricat de dureros ar fi. Eu sunt convins ca daca cineva imi ascunde adevarul acest fapt imi demonstreaza ca nu are incredere in mine, dar nici in el, fapt care il face sa-i fie teama de o posibila reactie negativa din partea mea, cu care nu sunt de acord.
LoveÈℓa întreabă: