| sabin89 a întrebat:

Pe o foaie de hartie desenati doua drepte neparalele al caror punct de intersectie se afla undeva in afara figurii (foii). Un punct M se afla intre aceste drepte. Cum il uniti cu punctul de intersectie?

31 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

In acelasi punct in care se unesc dreptele.deci tot in afara foii.

| sabin89 explică (pentru harciog):

Nu, nu asa. In afara foii n-ai voie sa te duci. Punctul de inters. al dreptelor este unul virtual, afara din cadrul foii de hartie (si poate si al mesei pe care sta foaia). Deci tu trebuie sa duci din punctul M o dreapta in directia acelui punct virtual. Ideea e sa afli aceasta directie.

| harciog a răspuns (pentru sabin89):

Calculezi distantele dintre trepte si unghiul de inclinatie pe care-l formeaza acele drepte,astfel iti va da distanta unde ele se vor intilni,distanta si unghi in functie de care vei calcula o alta treapta din punctul respectiv astfel incit sa aiba inclinatia necesara sa atinga acea intersectie dintre cele doua trepte astfel incit sa desparta si unghiul celor doua trepte in doua formind la rindul ei, dintr-un singur unghi, doua unghiuri egale.

Pai de ce doua unghiuri egale? Nu a zis nimeni ca punctul M se afla pe bisectoare. Se afla undeva intre drepte, oriunde.

Am ales si eu ce era mai simplu. Reduci figura la alta scara,ii desenezi toate punctele care si cum vrei, calculezi si faci ce vrei la scara respectiva, dupa care valorile le transformi la scara reala.Pa.

Deci ai depus armele.

Nuu,da mai am si altceva de facut desi imi dau seama ca-i simplu dar oricite rezultate ti-ar da ai putea dezvolta alta teorie.Par exemple, ai sa spui ca de ce e mai aproape de treapta de sus si nu de cea de jos si tot asa pina diseara.Fa-o singur, mai ales ca pare si tema.

| Hombre a răspuns (pentru harciog):

Ce treaba ai ma? De ce nu rezolvi problema, sau nu ti-ai luat doza de vodka. laughing

| harciog a răspuns (pentru Hombre):

Pai la 16, 30 plec la alergat si nu pot pina atunci ca vin cu ficatul bandajat. Poate dupa tot programul, diseara.

| Hombre a răspuns (pentru harciog):

Ieri pe unde ai frecat-o ma toata ziua, ai fost la padure?

La munca, fi-r-ar mama ei al dreaku.Eu fac parte dintre aia care n-au sarbatori legale.

Am fost si in padure dar la la 5 dimineata.

| CoquineNoire a răspuns:

Nu se unesc asa repede...trebuie sa fie acea atractie, acea chimie, etc.
sau mai simplu, punctul M sa imbete punctul de intersectie.

| sabin89 explică (pentru CoquineNoire):

Interesanta reflectie!

| sabin89 explică:

E o problema de perspicacitate. Nu e tema; se vede de la o posta ca nu e tema.

| sabin89 explică:

Hai ca era simplu:
Ducem mai intai perpendiculare din M pe cele doua drepte, MA pe dreapta 1 si MB pe dreapta 2. Prelungim acum pe MA pana intalneste dreapta 2 in C si pe MB pana intalneste dreapta 1 in D. Am obtinut segmentul CD. Ei, acu-i acu! Ducem din M perpendiculara pe CD. Si asta e dreapta cautata. Understand?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa se uneasca singure...ce-mi trebuie mie sa ma bag in viata punctelor big grin

| sabin89 explică (pentru anonim_4396):

Pai chiar asa. N-avem noi destule pe cap?

| Hombre a răspuns (pentru anonim_4396):

Bine mai in viata punctelor nu te bagi, atunci bagate la mine in jacuzzi poate unim si noi ceva.laughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru Hombre):

Daca tu stai in afara lu' jacuzzi si ajungi pana la punctul meu dinauntru lu' jacuzzi, apoi atunci unim big grin.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deseneaza tu, ca eu sunt obosit. Abia am venit de la serviciu.

Pai ce mare lucru sa pui doua drepte si un punct pe o hartie?

| anonim_4396 a răspuns (pentru sabin89):

Bea si tu ceva, obosind fiind, apoi apuca-te sa trasezi linii drepte laughing

Ei, acu si daca o iesi un pic mai stramba n-o fi un capat de tara. Dar stai ca postez acum solutia, sa nu-i mai chinui pe bietii oameni. Problema e extrem de simpla, dar cine isi mai pune in ziua de azi mintea la contributie? Oamenii sunt captivati acum cu metin2, imvu... votca ruseasca si alte lucruri savante.

Despre minte pusa la contributie... ai dreptate! Toti vor sa ajunga manageri, sau secretare big grin
P.P. Daca o sa ai probleme reale de rezolvat in domeniul electrotehnicii, intreaba-ma, sa nu ma ocolesti!
P.P.P. Sa nu fie tema pentru acasa! laughing

Am retinut. Cand mi s-o arde becul la veioza te chem sa-l schimbi.
Acum, pe bune, ce este electricitatea? Se zice ca un student eminent a avut la examen, intre altele, subiectul "Ce este electricitatea?". Stia lectia f. bine si a scris pe tabla tot ce trebuie. Vine profesorul, citeste si zice: Nu stii. Si pleaca. Sterge studentul si se apuca si scrie din nou, exact ca in carte (si cartea era scrisa chiar de profesorul respectiv). Vine iar profesorul, citeste si zice: Nu stii. Studentul intrigat il intreaba: Atunci va rog spuneti dvs ce este electricitatea? Prof.: Nici eu nu stiu.

Ca s-o citez oarecum pe EmaS, iti pot spune ca este LUCRU DRACULUI! laughing

Pai stai ca acum intram in alta: Cine este DRACU'? Dar mai bine sa ne mutam pe categ. Religie. Iti dau o intalnire acolo.

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Doar ca eu ma exprim putin mai frumos.Eu zic ca sunt lucrul celui rau.

| ŞerbetdeLămâie a răspuns:

Mai tai din ele, da-le dracu'

| sabin89 explică (pentru ŞerbetdeLămâie):

Cu grija, sa nu tai din greseala si foaia de hartie.