-10
Dunmezeu, tot timpul cred in prieteni, mai ales cei imaginari!
Ps: -10 este nota!
Sa zic 10 ar insemna fanatism, cred 7 sau 8 cred dar in felul meu nu merg la biserica in fiecare zi doar cand simt nevoia si cred ca exista acolo undeva o forta mult mai mare si mai puternica decat orice iar in unele momente grele alea vietii e unicul lucru care iti ramane alaturi credinta.
Ori cred 100% ori nu cred deloc. Existenta sau nonexistenta cuiva, fie si a lui Dumnezeu, nu cred ca se poate stabili pe baza unor date statistice.Cat de relevant este ca eu cred in proportie de 1 sau 2/10 ca exista Dumnezeu?
Omul isi culege adevarul dupa virsta.La o anumita virsta nu prea alergi dupa intelepciune care iti spune ca a te crede prea inteligent poate fi un defect si unul mare.Cind trairile de o viata te ajuta sa o ai consideri ca e prea tirziu.Deci adevarul fiecaruia dupa virsta si dupa trairile si experientele acumulate, asa si la intrebarea ta. Iar in ce priveste stiinta, oricit de multe am afla, nu face decit sa ne faca sa vedem ca inca nu stim mai nimic.
Eu nu stiu ce sa raspund ca pentru mine exista doar da si nu adica 0 sau 10 si in acest caz mai este problema si identitatii, care Dumnezeu ca sunt cam multi, dar eu asa cum il vad eu pe dumnezeu nu se aseamana cu nici unul din nici o religie(deci eu ce numar sa pun:0 pentru Dumnezeii religiilor actuale si 10 totusi pentru existenta unei forte supreme de baza)
In credinta sau necredinta nu poate sa existe scara! Ori crezi (chiar daca nu mergi frecvent si asiduu la biserica) ori nu crezi! Crezi ca poti sa faci o statistica? Daca te indoiesti de existenta Lui inseamna ca nu crezi ci doar ti-e frica sa nu cumva totusi sa fie si sa te pedepseasca!
Pentru asa ceva nu exista scala, crezi sau nu crezi.
Eu CRED. In expresie aritmetica, cum vrei tu, numarul este infinit.
Nu vad nici o legatura intre biserica si D-zeu. El nu este doar in biserica si sigur nu este in sufletele preotilor. Asa ca nota este 10, asta neinsemnand fanatism (cum spunea cineva pe aceasta pagina) ci siguranta ca exista ceva dincolo de toate.
Nu ştiu cum vine asta... ori crezi, ori nu crezi. Aici e ori albă ori neagră, nu prea există nuanţe de gri... eu cred, deci pe scala ta, ar fi 10.