| AvalohAlyn a întrebat:

Pe voi nu va sperie ca moartea e la orice pas in lumea asta? Adica multi oameni mor in accidente sau din anumite motive si mai ales neprevazute? Parca nici nu mai are farmec viata asta daca poti muri oricand si in orice fel.Trist,nu?

Răspuns Câştigător
| StevenMetalhead a răspuns:

Afrodius. Fii gata, acum îți voi spune o teorie din fizica cuantică, care să te facă să nu te mai sperii de moarte. Probabil ai auzit de Pisica lui Schrödinger. Nu? Informează-te atunci happy. Deci este mult de vorbit aici.
Există așa numitul multiversul și exiști tu, adică acel care privește, martorul conștiinței să zicem. Tu stai într-o cameră cu revolverul la cap în care sunt 3 gloanțe din 6. Șansa că tu vei muri este 50/50. Însă șansa că tu vei muri în toate multiversurile este de goolgioane. De ce? Pentru că într-un univers cineva ți-a deschis ușa și te-a împiedicat să te împuști, în altul, pistolul era stricat, în alt univers tu ți-ai zis că n-ai să tragi. Ok, în acele universuri în care tu stai jos cu capul găurit în propriul sânge, conștiința ta, respectiv tu ca martor nu mai exiști. Iar multiversul te retrimite acolo unde tu ai supraviețuit, sau nu tu, dar conștiința ta.
Ok, hai să facem un experiment. Tu mă chemi pe mine în acea cameră și-mi zici să-ți văd probabilitatea ta că tu oricum nu vei muri indiferent de câte ori te vei împușca. Bineînțeles că pentru mine tu vei muri. Iar eu voi suna rudele tale, îți vom organiza înmormântarea și te vom boci 40 zile, iar conștiința ta va exista din greșeală în acea realitate în care ești viu. Te lovește o mașină, te arunci de la al 9-lea etaj, îți tai venele, tu știi că acest lucru nu se va întâmpla, vei supraviețui în toate cazurile, dar nu și pentru alții, că te arunci sau te împuști, noi oricum te vom îngropa.

Însă după cum vezi asta nici nu se poate de experimentat, ei bine, s-a făcut un experiment cu fotonii, unde s-a demonstrat posibilitatea multiversului, dar fotonii există în microlumea și acolo relațiile fizicei funcționează altfel.
Eu vreau să-ți zic Afrodius că oamenii care mor, au supraviețuit, doar că nu în lumea ta.

5 răspunsuri:
| Crackman a răspuns:

Pai asta este farmecul, traiesti orice moment.
Am trecut pe langa moarte de 2 ori? prima data am ramas cu sechele, dar la al doilea dupa o ora am revenit la problemele de munca.
Daca iti este frica de moarte nu poti trai, stai ascuns si mori de varsta suparat ca nu ai facut nimic.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu as mai iesi din casa daca m ar speria moartea.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Nu, nu ma sperie.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Mna si ce sa fac?

| Adry05 a răspuns:

Ba da, de aia incerc sa nici nu ma gandesc la aspectu asta