| RAY a întrebat:

Pe voi nu va uimeste mintea umana? ma refer la comportamentul nostru,cea ce facem,spunem, de ce facem cea ce facem?

9 răspunsuri:
| Duhovnicul a răspuns:

Nu neaparat.
Adica, comportamentul nostru e adaptat la mediul in care traim. E natural. Asa cum e natural pentru pesti sa traiasca sub apa.
Daca e sa ne uitam la persoanele cu handicap intelectual, observam ca natura mai da si rateuri.

| JucărieLEGO a răspuns (pentru Duhovnicul):

Din ciclul persoanelor cu handicap intelectual, cum dom'le sa traiasca pestii numai sub apa!? N-ai vazut ca exista si-n acvariu?

| Mădă0611 a răspuns:

Asa si asa, stiu ca scopul e supravietuirea/reproducerea, mai mult nu imi trebuie sa stiu pentru a intelege de ce facem ceea ce facem. Sunt lucruri pe care nu le inteleg, dar nu cred ca tin de mintea umana, ci de evolutie. Pe tine?

| RAY explică (pentru Mădă0611):

Pe mine comportamentul nostru

| zurick a răspuns:

Din instinct

| sublime89 a răspuns:

Ceea ce ma surprinde cel mai mult la comportamentul uman este cat poate fi de schimbator. De exemplu cum pot doua popoare care au putut convietui in pace timp de secole, dintr-o data sa se extermine unul pe altul in cel mai violent si sadic mod cu putinta. De unde vin aceste fluctuatii in comportamentul nostru? Aceste acte de barbarism. Probabil e inca o dovada ca suntem inruditi cu cimpanzeii, pentru ca se observa asta si la ei. Totusi, de la om parca te-ai astepta la mai mult. La ce ne mai ajuta ratiunea? Poate la a gasi metode si mai brutale de a ne omori unii pe altii.

| JucărieLEGO a răspuns:

Doar in vis mi se pare complexa. In rest foarte mediocra.

| Swan39 a răspuns:

Ceea ce zic unii mai sus, cum că suntem adaptaţi la mediul în care trăim, că supravieţuim şi ne reproducem... da, e adevărat, însă eu cred că suntem mai mult de atât. Omul poate fi privit ca pe un mister uneori, chiar şi când te gândeşti doar la cât de complex este creierul nostru. Dar lăsând la o parte latura aceasta ştiinţifică... omul poate fi surprinzător, mai ales când este pus într-o situaţie dificilă şi neaşteptată.

Doar când te gândeşti cât este de greu să ajungi să cunoşti o persoană foarte bine, cât de greu este chiar să te cunoşti pe tine însuţi 100%. Uneori chiar şi eu rămân oarecum surprinsă de mine însumi, descopăr ceva despre care poate nu eram cu totul conştientă, asta ca să nu mai vorbesc de cât de mult mă surprind alţii, plăcut sau neplăcut.

| Indefinit a răspuns:

De ce nu mergem si noi la scoala sa invatam ca "ceea" se scrie cu 2 "e"