Penelopa, o văd ca pe o femeie frumoasă, matură, inteligentă(a reuşit să ţină la distanţă atâţia peţitori cu trucul acela), care îşi iubeşte soţul şi fiul, statornică...mai rar aşa ceva. Elena e frumoasă, cea mai frumoasă dintre muritoare, dar, chiar dacă Priam îi găseşte scuze-"Nu-mi eşti tu doar vinovată, ci singuri de vină sunt zeii,/Care-mi aduseră amarnic război cu aheii", eu o consider vinovată, a dat dovadă de slăbiciune, şi-a abandonat soţul şi fiica, a declanşat un război care a distrus o întreagă cetate.De altfel ea însăşi îşi găseşte vină-"Mai bine muream de moarte năpraznică-n ziua/Când m-am luat după fiu-ţi, lăsându-mi casa şi neamul/Şi pe fetiţa mea dulce şi soaţele mele iubite".
Elena, e mai controversata istoria sa. La Penelopa e mai simplu, nu stim decat ca era foarte harnica, tesea in fiecare zi:-).
Elena. Din 2 motive: 1. a fost foarte controversata
2. a fost o fiinta frumoasa :X
Penelopa e din Itaca si a fost sotia lui Odiseu(Ulise), Elena a fost soatia lui Menelau regele Spartei care fiind indragostita de printul troian Paris fuge din Sparta ...lunga povestea asta, se incepe razboiul troinan!
Elena echivaleaza cu Marul Discordiei!
Penelopa este Simbol al Iubirii de Familie/Consort!
Homer asa le defineste/ilustreaza
de ce sa vin eu sa -l contrazic
petru borodi/Cluj
noi am avut : Elena lui Carol II
Elena lui Impuscatu
Elena Marinarului
AvalohAlyn întreabă: