Pentagrama e ce am eu ca avatar.
cu virful in sus e de bine, indreptata in jos e simbolul raului, chiar si al Diavolului daca vrei neaparat.
si ce legatura vrei sa aiba cu steaua lui David? una are 5 brate iar cealalta 6. nu poti sa le confunzi.
Http://www.maglavais.ro/articole/curiozitati/Simbolistica_oculta.html
Asta este părerea celor care au scris articolul respectiv. Ai și desene acolo.
Consider că cercul, cercul cu raze, stelele, luna, semiluna, precum și reprezentările lor simplificate, incisiv crucea creștină trebuie înțelese ca simboluri ale luminii.
Satana fiind un obiect ideatic care nu există, sau despre care eu cred, că nu există, nu are cum să aibă simbol, dacă nu există.
Că anumiți sataniști există, asta este o realitate.
Ce simboluri au copiat comunitățile sataniste, nu este teribil de interesant.
Oricum în religiile cu panteon divinic și panteon malefic, obiectele ideatice apartenente panteonului divinic, biruie finalmente obiectele ideatice apartenente de panteonul malefic.
@AG: pai am zis eu in raspunsul meu ca ar fi satanista?
apoi cum ar putea fi asociat cu Diavolul si sa fie un simbol pagan?
trecind peste faptul ca scrii malefice cu M (citi ani ai?) pentaclul vine din terminologia Wicca si este un fel de compromis intre "vechea religie" si teoriile masonilor.
Pentagrama are 5 colturi. E considerata de ceva vreme incoace ca fiind simbolul raului, mai ales daca e indreptata cu varful in jos, dar in realitate, ea are total alte origini si a fost folosita pentru total alte lucruri...Aici este un rezumat al esentialului ca sa spun asa, pentru a intelege cum sta treaba cu pentagrama: http://www.biomagikstar.ro/simbolurile_magice.htm
@thealchemist eu stiam ca steaua ca a ta se numeste Pentaclu si ca nu ar fi satanica
Si ca raspuns: steaua in 5 colturi cu varful indreptat in jos este simbol pagan, asociat cu Satana, cu fortele Malefice. Steaua cu 6 colturi este steaua lui David
Nu. Simbolul satanic e numarul 666. Steaua cu sase colturi, e Steaua Lui David. Pentagrama, are o istorie de aproximativ 5000 de ani. Prima data a fost folosita de sumeri, ca un cuvant, insemnand colt. A fost preluata chiar si de crestini, simbolizand sanatatea. Mai tarziu a aparut si in ocultism, dar acolo deja e vorba doar de teatru.
Pentagrama e o stea normala... daca o intorci invers e asociata satanismului deoarece ar reprezenta un tap(simblolul lu' dracu)
Vezi Bhaopet
http://www.google.ro/......tp?/imgres
Dupa cum stiam eu pentagram este steaua lui david, si nu are legatura cu satana, steaua lu david este pentru cei pagani (adica cei care cred in soare, apa, elementele ale naturii)
Ma intreb care e varful unei stele...De varful unui triunghi am auzit, dar de cel al unei stele...astept raspuns!
@Mihaidavidoglu1954
Linkul e interesant, dar tot la dragoste si sex va pricepeti mai bine.
Pentagrama este un simbol pagan, dar noi il privim ca pe un simbol al diavolului. Nu mi se pare normal.
Este steaua cu cinci colturi, normala, sau cea cu un cap de tap, cu varful indreptat in jos, pe care satanistii au modificat-o, formand un simbol al pasiunii lor.
Pentagrama este interpretata drept Sigiliul regelui Solomon in Europa. Ea are 6 colturi.
hope i helped.
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: