| opacatoasa a întrebat:

Pentru atei:

Cum negaţi, în faţa unui teist, existenţa lui dumnezeu atunci când vine vorba despre minuni (nu mă refer aici neapărat la cele menţionate în biblie, ci mai mult la cele din zilele noastre precum "a atins icoana magică şi s-a vindecat de boală" sau "a plâns reprezentarea din icoană" etc., de care tot se mai aude) cât şi despre moaşte care, tot în categoria minunilor se încadrează cred. cum vă explicaţi voi aceste lucruri?

Aş dori cât mai multe răspunsuri din partea voastră. fără comentarii de genul "te-a ajutat dumnezeu să scrii asta?" (nu sunt credincioasă).
mulţumesc. happy

Răspuns Câştigător
| tapeee a răspuns:

Daca nu esti credicioasa, de ce crezi in asemenea minuni? A atins icoana si s-a vindecat, pe dreacu. Nu s-a intamplat asta, cu siguranta. Moasele: pupi un geam prin care vezi niste oase, faci schimb de bale cu babele care au pupat inainte acel geam.e ceva sfant, magic, minune.

20 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

A atins icoana si s-a vindecat? Cine si cand? De ce anume suferea? A existat un certificat medico-legal care demonstra ca respectivul/respectivii era/erau suferind/suferinzi de o anumita boala incurabila? Ah, si s-a vindecat? Asa numai, din vorbe? Hocus-pocus, s-a vindecat c-a atins icoana? Pai, si eu pot sa fac una ca asta. Pot sa ma duc la biserica, sa ating icoana si dupa sa strig in gura mare: "Pfff, ai de ***, am avut fractura de penis, in urma operatiei mi s-a indepartat o parte din el, iar acum, dupa ce am atins icoana sfanta mi s-a parut ca am din nou "intregul" in lenjerie!" Ce zici de asta? Ma crede cineva? De ce nu m-ar crede? Stii cum e, lumea nu mai sta sa gandeasca logic. Oamenilor le place sa creada in minuni, le place sa creada ca undeva in tenebrele Universului exista un binefacator care-i va ajuta in toata si-n final ii va mantui. Hmm, a plans reprezentarea din icoana? Daca eram acolo si plangea, luam un picur cu degetul si-l bagam ca magarul in gura. Daca era sarat, ce crezi? Sa mor de nu ma intorceam la dzeu.Vezi sa nu! Acuma, stii cum sta treaba, aia mai marii din biserici, "tartorii crestinilor", aia s-au bazat pe faptul ca un habotnic nu atinge icoana, ca mno, e sfanta soro Paraschivo, daramite sa mai ia si-o lacrima pe papilele gustative. Deja era un pacat colosal, in conceptia crestinului. Ca sa vezi, poftim cultura! Moastele!? Ha? Schelete sacre sau cum? Sacralizam scheletele raposatilor si ne ducem acolo, ca boii in ciurda, mai platim si bani de naveta, asa-i? Mai cheltuim bani si pentru a bea si manca pe acolo, sa nu se lase cu vreun schelet in plus, c-o sa fie invidios. Si eu as fi, daca n-as fi sacralizat. Glumeam, desigur.
Poate ca ar trebui sa vizitam mai des orfelinatele si caminele in care sunt plasati oameni cu diferite dizabilitati, nu sa ne calcam in picioare pentru un schelet si sa aberam subterfugii langa el.

| thealchemist a răspuns:

Intrebarile de genul asta nu au nici un sens. nu exista un juriu care sa valideze nici un fel de dovezi, pro sau contra.

| BigBang a răspuns:

Nu sunt ateu dar sper ca nu te deranjeaza sa-mi dau cu parerea.
In primul rand,ce nu vad cu propii ochi, nu cred si chiar daca vad sau mi se pare ca vad un lucru de natura paranormala, incerc sa gasesc explicatii logice si sa nu visez cai verzi pe pereti.
Sa negi un anumit lucru sau probabilitatea existentei aduce o doza de ignoranta din moment ce procentul probabilitatii de 100% nu exista matematic.

| Hombre a răspuns:

Pai de ce sa explic eu negarea, sa-mi explice el minunea ca el o sustine.Eu doar nu cred si nu pot infirma ceva, daca mai inainte nu este spus acel ceva. E ca si cum infirm nasterea cuiva inainte ca acela sa se nasca.

| GodBlessYou a răspuns:

Gata, mai convins, am fost un orb toata viata mea si acum prin frazele tale scrise pe acest forum am devenit un credincios adevarat si imi regret trecutul ateist, esti o adevarata facatoare de minuni, Dumnezeu sa iti binecuvanteze logica si ratiunea. big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa au fraierit lumea si acum 2000 de ani?

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Cum neg în faţa unui teist? Păi simplu, cu materialul clientului.
Eu nu afirm nimic, îl las să se desfăşoare şi apoi printr-o serie de întrebări îl forţez să gândească raţional. Dacă nu se poate (sau poate dar nu vrea) îi cer dovezi concrete şi repetabile.
Eu am astigmatism hipermetropic. Dacă icoana X zici că vindecă, ia să vedem dacă mă vindecă pe mine.
Dacă zici c-a plâns, să vedem o filmare de înaltă calitate din toate unghiurile!
Dacă moaştele sunt miraculoase, de ce au existat oameni cărora li s-a făcut rău după ce au ajuns la moaşte?! (evident, li s-a făcut rău din cauza îmbulzelii şi statului la coadă cu orele plus nemâncatul dar un teist care crede şi în moaşte spune că atingerea cadavrului ăla te eliberează de toate or... de ce nu i-a eliberat şi de foame şi anemie?! eu sunt de părere că moaştele şi cultul din jurul lor sunt o formă modernă de necrofilie dar asta-i altă poveste).
Nu uita: Povara dovezii cade pe cel care afirmă, nu pe cel care neagă!
De altfel, nici nu trebuie să-ţi faci strategie. E suficient să gândeşti raţional şi poţi lucra liniştită cu "materialul" clientului când vine vorba de fantasmagorii de tipul ăsta.

| wales a răspuns:

Eu sunt creștin, dar nu cred în minunile icoanelor sau a moaștelor. Aceste practici păgâne contravin învățăturii bibliei. Dumnezeu dacă vindeca pe cineva o face direct, nu are nevoie de intermediari.
Icoana este o imagine pictată. Trebuie cunoscut cum au apărut aceste icoane/picturi:
Picturile la început au avut rol pedagogic. În acele vremuri de început ale creștinismului, foarte putini știau să citească, iar numărul cărților era foarte redus. Cu ajutorul picturilor conducătorii biserici reușea să explice mai ușor învățătura creștină, mai ales în rândul laicilor, iar oamenii ajutați de aceste picturi reușeau să-și formeze o imagine despre evenimentele petrecute. Ce sa întâmplat mai târziu; o anumita biserică care a deviat de la Cuvântul Lui Dumnezeu, sa bazat pe naivitatea și neștiința oamenilor, a ridicat pictura la nivel de divinitate. Aşa sa început venerarea simplelor picturi.
Ce sunt moaștele; Rămășițe mumificate din corpul unei persoane considerată sfântă. Deci, Dumnezeu interzice închinarea la orice făptura vie, de mort nici nu se mai pune problema, fiecare om ajută cât este viu, și totuși există foarte multi creduli, că un mort îi poate ajuta mai mult decât un viu...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ba necredinciosilor care sunteti necredinciosi,mi s-a intimplat mie oastfel de minune, si acum o traiesc, am mers cu biletul de loto si am atins icoana facatoare de minuni, nu o sa credeti dar am castigat; mainerea viitoare laughing

| chelstone a răspuns:

Daca pupi moaste, e mai probabil sa te alegi cu vreo boala de la vreo babaciune, mai putin de la cadavru pentru ca e mort de sute de ani.
Daca ai sti ce inseamna cancerul de exemplu, ce implica acesta, este evident ca niste moaste nu pot face minuni, dar daca ai glaucom si te duci la moaste cum te ajuta? Fara operatie n-ai sanse sa mai vezi, deci care minuni?

| chelstone a răspuns:

Madapple, nu doar acum 2000 de ani, ci 2000 de ani

| chelstone a răspuns:

Eu am doua operatii pe ochi fara de care puteam sa merg la toate moastele si bisericile din lume ca tot in zadar era sa-mi recapat vederea.

| FucktheSystem a răspuns:

În primul rând le-aș spune că s-ar fi vindecat și dacă nu atingeau icoana, pentru că există multe cazuri în care mulți ating icoana și tot mor de cine știe ce boală, poate ăla care a atins icoana și s-a vindecat a avut noroc, bravo lui.
Dar nu înțeleg de ce să neg eu, să îmi explice el logic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aseara am vizionat filmul "Paul" (2011), si am ras cu lacrimi de balena. Nu pot sa spun decat: precum in cer, asa si pe pamant, si sub pamant, si pe apa, si sub apa big grin

| MMihai a răspuns:

Una dintre poruncile biblice este să nu îți faci chip cioplit! Dacă analizăm ce spunea despre sine, Bhagavad Krishna în Bhagavad Gita care cuprinde exact 700 versuri /versete și care este o parte a poemului epic Mahabharata.
Dumnezeul /Marele zeu Kișna îi explica Prințului din Pandeva Arjuna în Bhagavad Gītā că el poate lua un număr nelimitat de aspecte.
Deci orișice reprezentare unică a divinității prin chip cioplit este incompletă, deoarece nu va reușii să descrie divinitatea în toată Măreția și în toată complexitatea sa.
Interdicția explicită se referă la lipsa chipului cioplit, neexistând o interdicție explicită, pentru chipul pictat.
Iar astfel au apărut Icoanele.
Atât în mozaism cât și în islamism, nu veți găsii icoane sau statui ale divinității.
Cultul icoanelor făcătoare de minuni sau al sfintelor moaște ar trebui priceput ca o inovație, exterioară religiei, a unor prelați, care doreau beneficii în scop propriu.

Presupunând că este reală minunea, ea a cui este?
A unui obiect lipsit de viață icoană sau a unui fragment mai mult sau mai puțin adevărat, dinr-un hoit, sau a entității divinice //obiectului divinic legat de obiectul material respectiv?
Din turism egumenic au profitat cei din zona Fatima. vezi minunile de la Fatima.
Ceva asemănător a fost și cu Petrache Lupu și Minunile de la Maglavit.
În medicina sec 20, a apărut conceptul de Medicație placebo.( Ce inseamna mai exact Placebo? Tehnica Placebo consta in administrarea unor pastile Placebo - capsule frumoase, identice cu cele destinate in mod real tratamentului afectiunii respective, care contin o pulbere din substante total inofensive (vitamina C, calciu sau doar excipienti etc. ) 45% dintre pacientii care primesc un tratament Placebo se vindeca fara sa aiba nevoie de un tratament farmacologic. Rata succesului efectului Placebo creste daca medicul are o atitudine pozitiva fata de pacient si fata de tratamentul prescris si surprinzator, daca pastilele sunt mari si colorate. ).
De ce nu am putea pune problema unor Minuni placebo?
Datorate unor Icoane făcătoare de minuni sau unor sfinte moaște?

| Malphas a răspuns:

Deci, icoanele în cauză te vindecă şi de sculament? Hai să o luăm logic, că de aia suntem oameni. Icoanele făcătoare de miraculozităţi, oasele sfinte ş.a.m.d., sunt căutate de toate babele şi toţii cretinii, în general, deci sunt surse neeeesfârşite de donaţii şi publicitate, pentru nuş' ce popă, biserică, mănăstire, etc., automat deci, un must have. Şi dacă văd preoţii că icoanele lor nu plâng şi nu vindecă impotenţa, pun nişte rotiţe în mişcare. Oh well, rotiţele astea, îi zic lu' popa Cornel ceva de genu: "Băăă prostule care eşti, babele isterice nu ştiu ce-i aia LOGICĂ. Le poţi prosti liniştit". Vede Corneluş aşa, se duce, face, desface, şi dă sfoară în ţară, că nea' Gică era pe punct de crăpare, da' a lins icoana popei Cornel, şi a sărit sprinten ca la 20 de ani s-o călărească pe Maria. Din monentul ăsta turma e prostită. +300 pts!
Toate babele: "Whoaaah, icoana aia face minuni, hai s-o lingem să ne dea domnu' viaţă lungă, că parcă nu am trăit destul".
Cam ăsta e sistemul. Poate ceva mai subtil, poate are legătură şi cu persoane mai mari, dar asta e baza. Şi bineînţeles, îi ajută mult şi credinţa asta oarbă. Le e destul de uşor.

| MMihai a răspuns:

Dacă definim universul ca fiind Suma a tot cea ce există. Să zic că există ceva o bucată de dimensiuni spațiale într-un spațiu complex z dimensional, unde nu este chiar nimic, și acea bucată spațială aparține tot Universului. Se poate merge pe definiția derivată că nu există nimic în afara universului din moment ce tot cea ce există aparține Universului. Evident că o asemenea definire are implicații filozofico -religioase teribile.
Ce este ateismul acum?
Ateismul este religia care are simultan panteon malefic vid dar și panteon divinic vid. Unde aici prin panteon divinic, respectiv panteon malefic, am definit suma obiectelor divinice cu acel caracter.
Intoleranța religioasă indiferent că aparține credincioșilor religiei atee, fie de altă credință, nu este recomandabilă, pentru a putea coexista în comun diverși credincioși din diverse religii. Dacă comparăm morala religiei atee marxist leniniste cu cea creștină vedem că nu sunt diferențe teribile.
Dacă a păcătui înseamnă a face rău cu gândul sau cu fapta, voluntar sau involuntar asupra a tot ce are suflet. ( Chestia drăguță este că și ne viul are suflet, fiind vorba de sufletul ne viului.)
Putem afirma că în medie per ansamblul populației oamenii în perioada anterioară lui dec 1989, cu toate că nu se făcea religie în școli, erau mai puțin păcătoși decât acum.

Mă poți convinge că la nivel de univers, definit ca suma a tot cea ce există, nu este strict nici un fel de obiect Divinic?

| MMihai a răspuns:

Unui credincios de o anumită credință îi poți explica incredibilul și lipsa de probabilitate de adevăr a unor aspecte particulare din credința sa dar nu ai șanse ca printr-o singură discuție să-l faci să renunțe la credința sa, spre a adera la credința ta!
Asta presupunând că religia ta, este una din multele varietăți de materialism ateu.

| Azazel_2358 a răspuns:

laughing1:Nu e igenic sa pupe 2000 de insi o sticlalaughing
2:Sa vindecat cineva?
3big grine ce ar findeca d-zeu pe cineva caer pupa niste icoane decat sa faca bine majoritatii?
"E mai usor sa crezi in d-zeu decat in tine ca toti il pupa-n p**a cand le merge bine!"-cheloo
Asta va reprezinta pe voi astia crestinii

| UniverseQuasar a răspuns:

"Why won't god heal amputees?"
http://whywontgodhealamputees.com/

Uite de ce nu credem!