I-a determinat, iti spun eu acum ce i-a determinat pe handicapatii astia spiritual, deci: neputinta
sunt redusi mintal
ignoranta le e consoarta
prostia le e sora
si zero cultura
cand iti lipsesc toate astea, esti ateu
cand doresti sa cunosti, esti destept, asa cand nu vrei nimic, esti ateu, te motivezi, sau pagan, cum vrei sa-i spui...prost,incult,handicapat spiritual, ignorant, neputincios, etc
priceput da?
Extraordinar cat de destept si crestin este anonimul, si vai cat de mult isi iubeste aproapele conform credintei lui, ce fiinta blanda si plina de intelepciune, cu cata piosenie si dragoste si insufletire ii face pe atei "redusi mintali, ignoranta le e soarta, prostia le e sora, zero cultura" si "prost, incult, handicapat spiritual, neputincios, ignorant", ha ha ha si gand te gandesti ca toate acestea izvoreste din mintea unuia care cica este credincios si existentialitatea lui se rezuma doar la o singura carte, biblia. O singura intrebare ii pun, calculatorul prin care comunica si debiteaza asemenea ineptii a fost cumva conceput si inventat prin munca asidua a celor care-si pierd vremea intre lumanarile aprinse si mirosul de tamaie intru rugaciune si osanale dedicate unui zeu pe care nu l-a vazut nicio data si pe care nici nu-l simte, decat numai inchipuit si iluzoriu s-au ca asa a fost indoctrinati? Si daca da, sa-mi spui si mie institutia asta religioasa care scoate pe banda destepti ca tine cate laboratoare de cercetare are si cat a contribuit ea la dezvoltarea tehnologiilor de care se foloseste toata lumea. Si acum raspunsul la intrebare; Draga, apartenenta la o religie s-au alta inclusiv a fi ateu nu se negociaza (spre ex. unde ar fi mai bine) ci totul se rezuma la a crede s-au nu, functie de convingerile, cunoasterile, si capacitatile tale.
Anonim (nimeni), numai prin faptul ca nu stii sa faci dialog chiar in contradictoriu si daca mai luam in socotela si limbajul infect de cocalar asta spune cine esti, deci te invit in continuare sa-ti versi prin limbajul tau execrabil, naduful acumulat pana acum in toata "splendoarea" puţine-i inteligente cu care te-a dotat creatorul tau. Vreau sa-ti vad curajul. Totusi pun o intrebare, de ce dracu' cand postati pe cont nu injurati nu sunteti badarani si in anonimat sunteti asa de cacaciosi.
Dar n-am renunţat la nicio religie. N-am crezut niciodată în forţe divine aşa că nu ştiu de unde presupunerea asta.
Larix, cei care nu sunt ca tine (îndoctrinaţi religios) înseamnă că sunt handicapaţi spiritual? Şi apoi te-aştepţi să nu fii umplut(ă) cu stupizi?
Sictir!
Salutări tuturor.
In primul rand, nu am ales eu ateismul, ci doar l-am constatat. A fost ceva spontan, si nu impus. Eu iti recomand sa citesti biblia (chiar daca nu prea ai ce invata dintr-un mit) si abia pe urma sa iti alegi un drum. Nu te lua dupa nimeni, incearca sa faci precum crezi. Spun asta pentru ca, chiar daca o sa gresesti, macar sa o faci pe mana ta. Intelegi?
Larix -Un om este handicapat din punct de vedere spiritual pentru ca nu crede in Dumnezeu? De unde concluzia asta? Oare nu esti tu futil la nivelul psihicului, de poti face o asemenea informatie?
Preiau una din afirmatiile tale :
"Le lipseste acel ceva care sa le permita sa simta divinitatea."
Daca tot zici ca am fost creati, nu crezi ca Dumnezeu imi dadea din start puterea de a-l simti? Noapte buna, crestine.
Larix- Observai ca mi-ai dat stupid pentru simplul fapt ca am o perspectiva distincta fata de a ta. Acesta e gest de crestin? Asa te invata biblia? Asta-ti spune Dumneze...sa arunci cu noroi in semenii tai, sau sa-i iubesti? Inca o data, cu tristete in suflet, observ ca n-am cu cine... E ultima replica in ceea ce te priveste. Numai bine.
In primul rand, trebuie sa fii indoctrinat ca sa "simti" spiritul divin. Multumesc, dar eu nu vreau sa-l simt! Am fost credincios dar nu am simtit nici pe dracu' nici pe tat'su. Am recitit Biblia mai cu scepticism si, mi-am dat seama cat este de copilaroasa, ca povestea biblica nu se potriveste creatorului(daca intr-adevar exista unul).
Am sa-ti raspund simplu la intrebare si, in acelasi timp, am sa recunosc ca lipsurile mele m-au adus in postura de ateu. Acele lipsuri sunt:
- Nu sunt fricos.
- Nu sunt emotiv.
- Nu mi se potriveste egoismul deplasat.
- Nu sunt naiv.
- Nu sunt superstitios.
@anonim(cel din urma), te compatimesc. Saracul de tine...fierbi in suc propriu!?!
Ai "gusturi"! Interesant raspuns castigator. Nu va vede zeul vostru? Cata ipocrizie! Sau poate egoism?
"Religia e singura distanta dintre om si Dumnezeu". Emil Cioran.
S-ar putea ca o religie sa nu te apropie de Dumnezeu. Nu ai nevoie de mijlocitori, Dumnezeu e atat de aproape. Cauta-l si il vei gasi in sufletul tau... si in rest vei primi orice raspuns. Nu conteaza cum te declari referitor la o religie sau alta, astea-s norme de oameni, Dumnezeu te priveste independent de religie. Sper sa intelegi.
@Bunny - ai dreptate in sensul tau de gandire. Intr-adevar religiile controleaza masele... si le iau banii. E greu sa crezi intr-o religie cand vezi ca la fatada totul e frumos, iar cum cunosti mai multi oameni de acolo cum vezi cat sunt de ipocriti, pacatosi... Si de-asta nici eu nu vreau sa fac parte din vreo religie anume, dar cred in Dumnezeu (da da, ala care e nedrept, cum zici tu).
Nu uita insa ca Dumnezeu a lasat omului liberul arbitru (altfel am fi cu toti niste roboti) si asta a dus, din pacate, la diferente enorme intre oameni, la crime, violuri si alte cele. De ce? Pentru ca Dumnezeu nu a intervenit tinandu-si promisiunea : liberul arbitru. Nu toate sunt dupa planul lui Dumnezeu, ci dupa planul oamenilor sunt majoritatea. Nu e el nedrept, omul e nedrept, sa stii, dar, te cred, e greu sa te convingi de asta doar cand aprinzi televizorul la stirile de la ora 5.
"Chestia cu ruga e legata de autosugestie, nicidecum o forta "divina".". Autosugestie? Oare? Uite, eu daca ma gandesc la un om cu toata dorinta de a-l intalni si ma rog la Dumnezeu, in maxim 24 de ore il vad pe acel om (in carne si oase). Si mi s-a intamplat de zeci de ori... O fi autosugestie ceea ce vad? Nu cred. Si ti-as mai povesti.
Ateii sint doar niste persoane handicapate spiritual. Pot fi super inteligenti sau mai putin inteligenti, culti su nu, nu are nici o importanta.
Le lipseste acel ceva care sa le permita sa simta divinitatea.
Exista si o maree de asa zisi credinciosi care fac parte din aceeasi categorie.
@drojder
Ti-am dat acel calificativ la primul tau raspuns.
Citez:
Eu iti recomand sa citesti biblia (chiar daca nu prea ai ce invata dintr-un mit).
Frate chiar daca nu sint de acord cu multe din ce scrie in Biblie, este un izvor de intelepciune pentru toata lumea. A ghidat totusi omenirea (o mare parte)timp de citeva milenii.
Acum te crezi super destept doar pentru ca ai computer si acces la tot felul de informatii?
@kongeriket
Expresia "handicapat spiritual" este comuna pe net pentru a defini ateul.
Nu mai discut cu tine deoarece ceilalți s-ar putea sa nu facă diferența.
Ce m-a determinat pe mine să renunţ la orice tip de religie? Faptul că este o interfaţă inutilă între om şi divinitate (dacă ea ar exista), singurul scop fiind de a acumula bogăţii şi putere. Comerţ cu divinitatea, asta e religia, indiferent de denumirea sa. Nu exclud, totuşi, posibilitatea existenţei unei forţe dominante în Univers, însă sunt convins că n-are nicio legătură cu dogmele religioase inventate, sută la sută, de către unii oameni, scopul fiind prostirea celor creduli. Singurul beneficiu pe care-l obţin aceşti credincioşi, derivă dintr-un efect de masă care poate avea efecte pozitive în conştientul colectiv (mediu, desigur) - vezi "miracolele". Acestea sunt produsul de tip "placebo" al rugăciunilor, în care respectivul sectant depune toată speranţa şi convingerea că vor avea efecte pozitive. Se ştie faptul că gândul are o influenţă asupra materiei - experimente (nereligioase) s-au făcut în toată lumea, şi încă de vreo 2 secole încoace.
Oricum, e alegerea ta dacă vrei să faci parte dintr-o sectă sau preferi să te bazezi pe propria ta spiritualitate. Succes în alegerea pe care o s-o adopţi.
Da toti am crezut in d-zeu cand eram mai mici.informandune despre acest "Zeu" ni se pare o se pare o poveste de adormit copii
Dar matale cum ti-ai dobandit religia? Ti-ai ales-o? Sau ti-au ales-o si ti-au impus-o parintii tai? Fii cinstita.
Te-ai nascut din pura intamplare in religia crestina, la fel cum te puteai naste intr-o tara cu oricare alta religie : iudaism, islam, buddhism, hinduism, scientologie etc.
Asta ca am mentionat doar alte religii, tinand cont de faptul ca si crestinismul are n`spe mii de ramificatii : ortodocsi, romano-catolici, greco-catolici, protestanti, anglicani, calvinisti, lutherani, penticostali, adventisti...
Ateii aleg sa nu urmeze o religie pentru ca e mai comod asa .
Si daca vei citi cu atentie si cu scepticism biblia, coranul, talmudul sau oricare alta carte ce se presupune a fi sfanta, vei constata ca nu sunt altceva decat mitologii ridicole concepute de aceeasi schizofrenici si sociopati ce au si inventat si ce urmeaza religiile .
O seara minunata sa ai
Ingerasii sa te sarute
Pentru ca daca dumnezeu ar exista(cel biblic) ar fi foarte egoist. Ti se pare normal sa fie atata rautate in lume? Ti se pare normala atata discriminare? Ti se pare normal ca cei rai sa traiasca cel mai bine? Ti se pare normal ca unii sa aiba miliarde de dolari si altii sa doarme pe cartoane? Daca ar exista un "tata" (cum il numesc credinciosii) al tuturor fiintelor, nu ar trebui sa fie egal pentru toti? Si in biblie se vorbeste numai de incest, adulter, crima, tortura, pedeaspa etc.Sunt foarte multe lucruri care se bat cap in cap si nu au nici un sens.Religia impine oamenii la rau.Nu stiu de ce se face deosebirea intre atei si credinciosi, si nu intre oameni buni si rai.Fiecare trebuie sa aiba dreptul de a-si alege credinta. Daca cineva crede in Alah sau in Dumnezeu sau in nimic, pentru mine e aceeasi chestie.Mai mult conteaza sa fii om.Nu trebuie impus cuiva in ce sa creada. Avem creier, atunci de ce sa nu il folosim? Eu una am fost intr'o familie religioasa(bunicii, matusile, unchii, verii-toti) dar nici unul o persoana buna.Si doar vazand atata ipocrizie, cum as putea sa cred in asa ceva? E doar o modalitate de manipulare in masa. Am ales singura sa NU CRED. Mai degraba merg pe partea stiintifica.Si sunt de acord ca o forta ne'a creat. Dar nu ar arata in nici un caz ca un mosulica cu barba. Crearea lumii e inca un mister. Poate candva fiecare vom afla.Pana atunci, normal ar fi ca fiecare sa creada in ce vrea.Nu religia e cel mai important lucru din lume.Sunt altele cu mult peste. Dar se promoveaza cat mai mult prostia, ipocrizia, manipularea etc. si ce mod mai bun decat biserica, exista?In fine, sper ca te'am ajutat
P. S:E doar parerea mea si eu una accept pe oricine cu alta parere.Nu e un criteriu dupa care imi ghidez cunostintele sau imi fac prieteni.
@larix Trebuia sa fie cineva care ii jigneste pe cei cu alta parere, nu? De ce nu poti sa accepti ca cineva are alta perspectiva a vietii, total diferita de a ta? Crezi ca tot ce zici tu e adevarat si tu esti ala destept si restul prosti? Nici nu ma mir, cam asa sunt majoritatea credinciosilor(am zis majoritatea-nu vreau sa jignesc pe nimeni fara sa cunosc).
@JackMorgan Chestia cu ruga e legata de autosugestie, nicidecum o forta "divina". Daca ai avea un pic de habar de niste date psihologice(facultative pentru cultura generala, fara detalii in domeniu) ai stii despre ce vorbesc.
@mihaibrasov Da fiecare are punctul lui de vedere.Doar ca egalitatea intre oameni nu e data tot de oameni ci pur si simplu asa se intampla(sau doar voia lui "Dumnezeu"). Nu cred ca din vina altor oameni, sunt atatia care dorm pe cartoane sau altii care sufera de un handicap si nu s'au bucurat nici macar 1 secunda in viata de normalitate.Cand vad atatea in jurul meu chiar nu pot sa cred.Plus ca am multe cazuri si in familie(chiar si la prieteni) unde n-a fost vina nimanui. Daca exista dumnezeu, ar fi lasat sa se permita asa ceva? Fiecare priveste din perspectiva lui si in functie din ce a vazut si/sau trait. Si in cazul meu, dupa cate am trait si vazut chiar nu am cum sa cred.Niciodata nu am exclus faptul ca ceva a creat totul. Dar nici stiinta nu a gasit o explicatie, atunci cum putem sa credem in niste vorbe dintr'o carte scrise acum o mie si ceva de ani? Ca si acum, cred ca se incerca sa se gaseasca o explicatie care s-a dezvoltat in manipulare.Si in numele religiei s'au facut cele mai groaznice crime(si inca se fac).
Legat de autosugestie, chiar asa e. Ii comanzi creierului ceea ce vrei sa se intample.Crezi cu adevarat ca se va intampla si se transmit niste unde. Daca vrei mai multe detalii si sa vezi ca am dreptate, poti sa citesti macar 1 carte de psihologie bazata pe sugestie(aici intra si asa numitele vraji care erau de fapt sugestii negative) si autosugestie.Sau sa iti fie mai usor poti sa vezi filmul "The secret". E explicat destul de bine si vei vedea ca e voia creierului si nu a unui nene cu barba numit Dumnezeu.
Toti acesti oamenii care cred ca nu exista Dumnzeu sunt ca niste copilasi prostutei care nu cred ca focul arde daca pui mana.cand au incercat vin plangand.acesti oameni nici nu L-au cautat de aceea vor fi judecati pentru ceea ce au scris si au spus daca nu se intorc la Dumnezeu care inca ii iubeste."DACA MA VETI CAUTA MA VETI GASI"_ISUS "EU SUNT CALEA ADEVARUL SI VIATA" oamenii nu L-au cunoscut pe Isus nici cand L-au avut sub nas dar acum de ce sa-L cand nici nu-L vad.chiar saptamana asta am avut o experienta minunat cu Tatal meu din ceruri si cu Fratele meu care Si- dat viata pentru mine.sieu am fost ca tine vroiam sa ma lamuresc odata pentru todeauna si M-a lamurit.-daca vrei sa-ti poesteac mai multe da-mi un msg pe tpu.doar nu crezi ca toti care cred in Dumnzeu si is multi is chiar dusi.http://www.youtube.com/watch?v=ccAL-40W1Zw
O să-ţi răspund scurt, nu o să mă lungesc, n-o să stau să precizez toate lipsurile Bibliei.Atâta timp cât nu există ceva fizic, ceva care să dovedească existenţa unui Dumnezeu, ma îndoiesc că există...(repet, mă îndoiesc, nu NEG!)
Citind doar unele pasaje din Biblie mi-am dat seama că Dumnezeu nu este chiar "atotbinevoitor" (vezi pasajul cu cele 10 canoane asupra Egiptului).
Atei sint o specie de oameni proveniti din imperecherea a doua maimute, sauuuuu-dintr-o"explozie de meteoriti". Atei sint oameni fara reguli. Apropo de religii, eu sint impotriva lor dar in schimb cred 100%in Divinitate, in UNICUL-CREATOR.
@Roxana, cauta sa intelegi interiorul problemei nu te lasa condusa de ceea ce vede ochiul.Multumesc pttttt, sti tu foarte bine!
Sunt multe "lucruri" care nu se vad, nu se aud, nu se pot pipai, totusi ele exista. Undele electromagnetice nu se pot depista prin intermediul simturilor, daca n-ar exista ati mai putea comunica pe internet? Nimeni nu e ateu convins pentru simplul fapt ca ateismul nu e o "credinta" ci o negare cu argumente genul "nu...pentru ca...nu". Teribilismul, deziluziile, sperante neamplinite, nenorociri, toate astea duc la abandonarea credintei mai ales daca era putina. Dar, dupa un timp, omul incepe sa se gandeasca din nou la Dumnezeu, mai ales spre sfarsitul vietii. Nimic nou sub soare.
Fa ceea ce simti si nu te lasa influentata de ceilalti. Dar gandeste-te bine inainte de a alege si nu te mai razgandi apoi.
Eu unul cred in Dumnezeu; iar daca n-as fi crezut nu as mai fi fost aici pentru a-ti raspunde, caci nu as mai fi vazut rostul acestei vieti.
AvalohAlyn întreabă: