| Inferno a întrebat:

Pentru ca stiu ca iubiti probabilitatile am venit doua problemute simple:

Vlad are doi copii.
1.)Care e probabilitatea ca Vlad sa aiba o fata stiind ca el are un baiat.
2.) Care e probabilitatea ca Vlad sa aiba o fata stiind ca el are un baiat nascut intr-o zi de luni?

9 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Mă gândesc că trebuie să fie o capcană pe undeva, dar îmi scapă. Mi-o arăţi?

| Inferno explică (pentru NOname):

Pai pentru prima intrebare raspunsul e 2/3.
Exista trei posibilitati:
1.) Fata- Baiat.
2.) Baiat -Fata.
3.) Baiat-Baiat.

Din care doar primele doua sunt favorabile.

La a doua intrebare te las pe tine sa raspunzi. Ce spui, se modifica probabilitatea doar din simplul fapt ca stim ziua in care s-a nascut?

| NOname a răspuns (pentru Inferno):

Nu.

| Inferno explică (pentru NOname):

Se modifica. laughing
Acum trebuie sa tinem cont si de zilele saptamanii.

Exista posibilitatile:

1.) Fata nascuta in oricare din cele sapte zile ale saptamanii ---- baiat nascut in zi de luni.
Adica 7 posibilitati.

2.) Baiat nascut in zi de luni -- Fata nascuta in oricare din cele sapte zile ale saptamanii
Inca 7 posibilitati.

3.) Baiat nascuta in oricare din cele sapte zile ale saptamanii -- Baiat nascut in zi de luni.
Inca 7.

4.) Baiat nascut in zi de luni. - Baiat nascuta in oricare din cele sapte zile ale saptamanii
Inca 7.

Doar variantele 1 si 2 sunt favorabile. Deci 14 cazuri favorabile.
Sunt 7x4=28 posibilitati.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Inferno):

27 de posibilitati, nu 28. Ai pus de doua ori posibilitatea sa fie doi baieti nascuti intr-o zi de luni.

| RAY a răspuns:

Tu chiar crezi ca totul are o probabilitate? eu cred ca natura a demonstrat ca totul este posibil sau nu in sanse egale, ca Vlad are un baiat si vrea o fata implica adn lui vs adn acelei femei, deci sansa e in functie de niste date, nu ne putem juca cu probalitatile, natura nu-i dumnezeu nu joaca cu zaruri

care era probalitatea ca tu din 200 de milioane de spermatoizi sa reusesti sa fertilizezi ovulul mamei tale? una enorm de mica dar vad ca existi, eu nu cred in chesti de astea pentru ca totul e relativ, care era probalititatea ca universul din nimic sa ajunga la starea din ziua de azi 0% dar totusi existam

| 6684464 a răspuns:

Afland vestea ce mare sau vrand sa mai faca unul?

| Uxellodunon a răspuns:

Astea sunt atat de simple incat m-am plictisit atat de tare incat am cazut cu capul pe tastatura si am scris accidental sus la link "cvxf gthh56yy321"

Am si eu o problema pentru tine:

Care e probabilitatea ca atunci cand cazi cu capul pe tastatura sa scrii "raspunsul e 50% la ambele"
si dupa sa te rostogolesti un pic si sa iasa "cred ca am stat pe TPU destul pe ziua de azi, noapte buna!"

| anonim_4396 a răspuns (pentru Uxellodunon):

Daca o sa citesti despre paradoxul fetei sau al baiatului, e posibil sa mai cazi o data cu capul pe tastatura.
Sunt curios ce taste s-ar apasa de data asta si care ar fi probabilitatea sa iasa tot alea de prima data big grin