Perfect de-acord cu Brigaela. E de-ajuns pedeapsa unei constiinte incarcate. Avortul este o crima pentru ca s-a dovedit ca la 18 zile de la conceptie ii bate inima la copil. Orice fiinta merita sa traiasca. Daca se intampla ca o femeie sa ramana insarcinata in caz de viol sau incest, oare merita ca raspunsul la acesta sa fie uciderea unui copil? Copilul care este rezultat al unui viol sau incest poate fi dat spre adoptie unei familii care nu poate avea copii, sau poate fi crescut chiar de mama lui.Nu cred ca acel copil ar trebui sa fie pedepsit pentru faptele rele ale tatalui sau.
Pt.malecsia-se spune ca anticonceptionalele nu impiedica sarcina, ci ucid embrionul, nu il lasa sa se dezvolte...de aceea am considerat ca poate fi numit avort.
nu cred ca am specificat foarte clar in rasp meu ca nu sunt impotriva sau pentru avort.fiecare femeie este libera sa ia o decizie.doar ca nu sunt de acord sa fie pedepsite, ci ar trebui ajutate sa nu ajunga in astfel de situatii.
-nu am inteles ce legatura are subiectul cu copiii mei?!?!
Pt malecsia:am recitit intrebarea si mi-am dat seama de acea doza de sarcasm...
nu folosesc anticonceptionale!
Trecand peste afectiunile care induc la un avort(ale mamei sau ale fatului), in cazul unui viol sau al unui dezechilibru psihic, femeia este incriminata pentru ca nu isi doreste un copil. cele care nu au copii sau nu au facut un avort nu prea au un suport pentru a raspunde intrebarii.trebuie sa fi fost implicata pentru a fi obiectiva, restul ar fi raspunsuri cu tenta etica si morala.sunt impotriva avortului dar nu condam si nu as vrea ca o femeie sa fie pedepsita prin lege. o femeie care a facut un avort traieste toata viata cu o durere crancena care ii sfasie sufletul si de foarte multe ori si sanatatea fizica.cred ca o "pedeapsa "mai grea ca asta nu exista.
Regis. vorbesc din proprie experienta, nu le condamn nici pe unele si nici pe celelalte.fiecare procedeaza cum este oportun intr-un anumit moment dat.nu sunt de acord cu avortul pentru ca este foarte periculos pentru sanatatea femeii, iar in ziua de astazi exista numerose metode anticonceptive eficiente.sunt obiectiva pentru ca am trecut prin asa ceva si stiu ca toata viata voi regreta datorita naivitatii mele si a ignorantei care ma caracteriza la 20 de ani.nu ma refer la pedeapsa in sine ci la sechelele psihice si fizice cu care voi ramane toata viata.am fost pe punctul de a muri datorita unui avort si a efectelor secundare ale acestuia, cu toate ca intreaga"operatie"a fost facuta cu supravegherea medicilor
Pedeapsa...societatea e de vina, mentalitatea, mass media... iar omul omul este doar victima. Este pacat sa faci avort, dar puneti si intrebarea, oare de ce face avort?
Viata ii va pedepsi. Subconstiinta nu o va lasa sa uite acest lucru ca avortul. Si cu anii pedeapsa va deveni mai crunta.