Sursa e falsa unde ai citit. Vin tot felul de tampiti si spun ce vor ei sa creada.
Femeile pun accent pe fizic! Ala declanseaza atractia, pentru ca fizicul ala exprima calitati evolutioniste, bazare, descurcareala, si la pachet cu fizicul, ea inconstient stie ca acela va fi capabil si de statut social, figura aia de frumusel exprima si capacitatea asta.
Doar asta valideaza si declanseaza atractia.
Si din contra, chiar daca are un statut mai jos, il iubeste pe ala, nu pe ala cu statut mai mare dar neatractiv.
Direct doar statutul social fara fizic nu are nici o treaba, asta nu este criteriu de declansarea a atractiei, ca sta cu ala doar pentru bani si statut, e altceva, dar nu il iubeste, nu se simte atrasa de el daca nu arata bine fizic.
In creier nu exista asocierea "statut social sus - start atractie fara fizic".
Asta cu statutu e important acum in ziua de azi, dar creieru reptilian nu a evoluat pe partea asta, asa ca, se pastreaza vechile reguli.
Realitatea o demonstreaza oricand.
Wikipedia,stai sa iti dovedesc
Datorită acestui fapt, femelele sunt de obicei atrase de bărbații mai în vârstă, deoarece sunt susceptibili să aibă o capacitate mai mare de a furniza resurse și au un statut social mai ridicat. [29] Psihologii evolutivi au speculat că femeile sunt relativ mult mai atrase de ambiție și statut social într-un partener, deoarece asociază aceste caracteristici cu accesul bărbaților la resurse. [30] [32] Femeile care s-au împerecheat în mod preferențial cu bărbați capabili să investească resurse în sine și descendenții lor, asigurând astfel supraviețuirea descendenților lor, ar fi lăsat mai mulți descendenți decât femeile care nu au făcut-o. Valoarea partenerului masculin este, de asemenea, determinată de dominanța sa fizică și socială, care sunt semnale pentru gene de înaltă calitate. [5]
https://translate.google.com/....../translate
Fizicul exprima tot! Exprima dominanta fizica, exprima si capacitatea lui de a aduce resurse, deci automat cand o femeie e atrasa tare de unu, inconstientului ei ii este f clar ca ala e si fizic tare, si social va fi tare, chiar daca in momentul in care se simte atrasa, el nu are nici un statut, ea stie ca va avea oricand statut, si automat se intampla ce scriu ei mai sus ca poate face aia aia, dominanta sociala, etc, ca ei scriu bine insa nu specifica ca nu exista atractie directa doar pe calitatile alea fara fizic atractiv! De aia nu scriu bine.
Deci nu zic lucrul esential, asa ca vai de capul lor.
Ca acele capacitati in ziua de azi nu prea mai conteaza, ghinion, inconstientul ei e programat pe alea sa le vada ca valide.
Fizicul transmite toate aceste capacitati la nivel inconstient.
De aia o sa vezi multe femei indragostite de golanei si nu de tocilari, de barbati bine clubaristi, nu prea intelectuali, deci care in ziua de azi chiar nu au statutul tocilarului! Desi tocilarii au un statut mai sus ca ceilalti.
Tu citesti ce zic niste unii, eu iti prezint realitatea.
Ca daca era dupa ce scriu ei acolo, fetele de 25 ani se indrgosteau de tocilari de 35 ca aveau carte, salariu de programatori, statut, dar cu figurile alea si corp total neatractive nu? Niciodata nu o sa vezi asa ceva.
Tot de soferu aratos se va simti atrasa!
Asa ca aia este.
Ai ramas la statutul social al grotelor.
Mai evoluezi si tu?
Pai eu zic adevarul, ce crezi ca mie imi convine?! Nu imi convine, si nu o zic ca fac parte din aia frumosii sa zici ca le tin parte, din contra, sunt un om neatractiv pentru femei, dar arat f okey ca om, ca orice om normal.
Pe fotbalisti nu ii pui ca aia arata f bine, e normal sa te indragostesti de unul, nu tu, zic la general. Ca are si statut f sus, e asa ca bonus, evident. Ai dreptare, multi sunt prosti.
Si eu consider la fel, nu as putea sta cu cineva cu care nu as avea ce discuta, aici ai dreptate si asa ar trebui, sincer pe principiul tau de aia nici nu am 100 prieteni, si asa ar fi si la partenera, sa fie macar un om mediu sa poti si comunica.
Si iar ai dreptate, o femeie cu minte in cap ar alege...dar sincer? O sa te superi iar, dar nu e asa.
Tu te simti atrasa de un slabanog ochelarist cu figura din aia neatractiva?! Prietenul tau asa arata?
Sincer acum! Ca arata bine ai zis, vezi? Ca e om cuminte si are si ceva in cap, este norocul tau si sa il pastrezi cat mai mult, dar daca era cuminte si avea in cap ceva dar nu arata deloc bine te mai atragea?! Nu cred.
Ca intre unu care te atrage care are ceva in cap, si altul care te atrage si care n-are, logic ca il alegi pe primul, dar daca nu arata deloc bine?! Nici nu te mai intereseaza ce are in cap, decat asa ca amica poate.
Am un prieten programator, cu statut, casa, fara datorii, masina de 20000 euro si nu are gagica nici pana la 41 ani. A avut dar din alea care se uitau doar la statut in mod direct si care. evident ca nu il iubeau deloc, ca nu era atractiv.
Cam nesimtit prietenul tau programator.
A vrut si frumoasa, si intelectuala, si cu bani, si sa il iubeasca si pentru ca nu este el atractiv.
Nu a vrut cu bani ca are el destui, a vrut doar sa il atraga, sa aiba ceva caracter si ceva prin cap, asa cum orice om doreste.
Oricum fizicul in dezavantajeaza fatal, arata normal ca om, dar nu e atractiv pentru femei, degeaba are statut si cap. Aia este, ca asta am vrut sa scot in evidenta.
Si am celalalt prieten care e semialfa cumva, nu are studii, nu are asa statut, are cam sal 2500-3000 lei vs 10000 la celalalt, are ceva prin cap dar nu ca celalalt, si a avut la gagici doamne...si acu la 41 (tot atata are), atrage.
Atrage inainte sa deschida gura! E fantastic domne.
Ptr o rel serioasa normal ca nu ajunge fizicul! Ajunge doar pentru distractie. Fizicul e eliminatoriu insa sigur, nu si suficient.
Fara fizic insa, stop joc.
Grota vrea natura nu eu, dupa mine as face cum zici tu, pentru ca in ziua de azi aia sunt valorosi, cu statut si cu care ai si ce vb.
Tocmai urasc natura ca nu a evoluat!
Poti sa fi cu minte, poti sa stii ca cel cu 10000 este mult mai potrivit pentru o familie, si la bani, si la creier, si la stabilitate, statut, insa din pacate ce simti, ce simt, ce simtim, de multe ori spune altceva. Si stii asta, ai simtit-o si tu, sau poate ai simtit dar nu ai constientizat ce este, simti ca te atrage x si nu y.
Ca ai avut tu noroc, este altceva, si cu aia si cu ailalta ca si calitati, dar mai rar asa.
Ca si aia au neveste, au dar de cartonas asa, ca si alea tot frumusei ar vrea. Au din alea de nota lor care nu au avut incotro si nu au gasit altii mai aratosi, dar nici vorba de atractie.
Bine in iubirea matura poate sa nu conteze fizicul, e adevarat dar..nu stiu cum e in lipsa atractiei fizice daca-s doar celelalte calitati.
Iti dau un sfat.
Sa nu treci prin fata femeii care va intelege punctele tale de vedere.
La statut social cum esti?
Tu vrei sa inveti cum functioneaza bicicleta sau sa mergi pe bicicleta? Nu este tot una...
Desi raspunsul poate fi corect, sursa ar trebui alease in functie de motivul intrebarii.
Daca intrebi deoarece doresti sa scrii o lucrare stiintifica despre "strategiile de imperechere umane" atunci ai ales sursa potrivita.
Daca intrebi deoarece doresti sa intelegi tu, pentru tine (pentru a te ajuta in viata de zi cu zi) cum functioneaza "strategiile de imperechere umane" atunci nu cred ca ai ales sursa potrivita. Desi raspunsul citat poate fi unul corect.
P.S.: Teoria evolutiei nu raspunde la intrebarea "cum poate exista iubirea?", asa ca nu te pot ajuta.
"Fizicul exprima tot!"
Antiteza:
Scenariu ipotetic: Un cimpanzeu se naste cu o deviatie a coloanei ce il impiedica sa ridice greutati la fel de mari ca alti cimpanzei si implicit sa dezvolta o masa musculara egala cu ei.
Un alt cimpanzeu are cu 10% masa musculara mai dezvoltata decat alti cimpanzei, este si mai puternic si flexibil, dar sufera de o anormalitate neuronala ce il impiedica sa lupte pentru teritoriu, supravietuirea sa si a puilor sai.
Este evident cine are sanse mai mari de supravietuire si cine poate sa isi protejeze progeniturile mai bine: primul cimpanzeu.
O femela de cimpanzeu are de ales intre cei doi: Chiar crezi ca evolutia, dupa doua miliarde de ani pe perfectionare, ar fi dat un rateu atat de mare incat sa aleaga cimpanzeul ce are evident sanse mai mici de supravietuire?
Desigur ca nu.
Pai majoritatea inteleg acest punct de vedere, se si observa si unele o si zic "e omu ok dar nu ma atrage, ce sa fac acum", altele o zic in gand si se vede fapta ca nu mai vrea sa stie de acela in sens de relatie zic. La prietenu meu asa a fost, i s-a facut cunostinta cu destule, si ala care i-a facut auzea asta de la ele, ca el intreba "asta de ti-am facut cunostinta nu e ok?". Era ok pe celelalte, dar pe fizic nu.
Si eu am patit acelasi lucru.
Statut am atat cat sa am un trai bun pentru pretentiile mele si sa nu imi lipseasca nimic.
Evident ca nu stie de ce si cum dar simte ca nu place pe acel om.
Si invers "daa maaa, ai dreptate, nu e el asa om dar il iubesc, ce sa fac acum, mor dupa el, ma atrage de mor", si ii gaseste mereu scuze la negativele aluia, asta cand i se zice ca ala e smecher, ca trage pe ea si altele, chiar daca n-are statut, culmea. Lasa ca dupa ce trece dragostea nu sta cu el, aia e altceva, eu zic la atractie cum e.
Oricum tu constient gandesti f bine, asa ar trebui sa fie cum zici, ca fizicul oricum se duce, si viata e lunga si dupa ce se duce! In schimb celelalte calitati raman. Normal ca un om cu cap ar trebui sa aleaga calitatile care raman permanent pana murim.
Oricum bravo pentru gandirea ta! Esti un om cat de cat matur, nu stiu ce varsta ai, dar e okey.
Multi tineri isi nenorocesc viata de la un amarat de fizic care atrage, o sa zici ca-s prosti, teoretic da, practic nu, ca nu pot controla ce simt. Si daca ai fost indragostita stii ce zic, eu n-am fost niciodata, dar imi imaginez cum ar fi.
Dragutule, Mosotti este al meu! Nu mi.l strica.
Si daca nu iti cer prea mult, nu te baga nici la intrebarea despre proiectoare. Vreau o fundita acolo.
Sa crezi, ca e prietenu meu si se duce frecvent la firma aia unde sunt intalniri live cu cate 10 fete, sunt 10 si baieti, si se sta de vb 7 minute cu fiecare, apoi a doua zi firma iti da datele de contact ale celor care te-au bifat pe formular, si pe care le-ai bifat si tu.
Pana acu unele l-au bifat cam 12 din 130, dar cand ieseau cu el erau asa reci, neutre.
Eu am vb la om, tu dai exemplu de altceva, nu am vb de oameni bolnavi aici, am vb de oameni sanatosi, unul cu fizic neatractiv adica figura, altul cu figura foarte atractiva. La animale e bataie si care scapa ala e alfa, nu cum arata.
Nici nu e vb de muschi aici, sunt oameni cu corp lucrat care nu-s atractivi din cauza figurii, si altii cu putina burtica care atrag de rup, ca au figura aia de barbat mai alfa, chiar prietenu meu este asa!
Si pana la urma da, daca e unu cu figura f atractiva si are diabet, se va indragosti de ala, ca figura lui nu exprima ca e bolnav. Sau epilepsie sa zicem.
Si sa vezi ce alaturi ii este, evident ca daca omul munceste, e okey.
Ca dupa ce ii trece iubirea poate alege pe altul si frumos si sanatos este corect, dar eu vb de prima data cand e atrasa f tare.
Multe fete zic ca fizicu nu conteaza, dar toate sunt atrase de figuri atractive si de celelalte nu, chiar daca nici nu realizeaza cauza ce declanseaza atractia.
Motivul pentru care aspectul fizic (fenotipul) conteaza atat de mult este ca reflecta, intr-o oarecare masura, calitatea genelor unui individ. Iar genotipul parintelui determina in mare parte genotipul urmasilor, probabilitatea de supravietuire si reproducere a acestuia depinzand de acest lucru.
Ce am descris mai sus reprezinta doar unul din factorii determinanti.
Alt lucru important este aptitudinea fizica. Evidentiaza daca un parinte este in stare, fizic vorbind, sa aiba grija de copilul sau.
Degeaba se naste copilul cu gene bune daca parintele este incapabil, in primii ani de viata, sa ii asigure strictul necesar. Asta ti-a scapat tie.
Alt factor esential este psihologia individului care se manifesta prin comportament. Un parinte poate fi capabil fizic sa isi ajute copilul. Dar totul este inutil daca acesta decide, din anumite motive, sa nu o faca. Alt factor determinant care ti-a scapat.
Alt factor este inteligenta parintelui. Degeaba este un parinte apt fizic si doritor in a isi ajute copilul daca nu este suficient de inteligent pentru a lua deciziile corecte.
Lista continua. Eu ma opresc aici.
Pe intelesul tau ar fi: frumusete, forta+agilitate, personalitate, inteligenta, etc
P.S.:
"La animale e bataie si care scapa ala e alfa, nu cum arata."
Gresit. Unul din principalele motive pentru care toate animalele au culori si forme excentrice este reproducerea. De la penele paunului pana la coloritul cameleon si terminand cu geometria excentrica a calutului de mare.
https://www.businessinsider.com/......ls-2018-11
Nu mi-a scapat nimic! Fizicul frumos denota cum ar veni ca acela e capabil sa protejeze familia, sa aduca resurse, sa apere teritoriu de altii, sa nu ia mancarea, nu se punea problema ca, cat e mic nu ar putea sa-i asigure ceva sau ca ar putea, profilul era complet si era clar ca asa se intampla tot ce trebuie de la a la z.
Inteligenta pe vremea aia nu era un factor asa validant, ca cel mai mult se baza pe forta fizica.
Nu confunda cu acum! Multe chestii de azi nu erau necesare atunci, si cum regulile sunt alea, asta este.
Din contra! Foarte multi frumusei sunt prostuti, deci invers, nu denota inteligenta, cum a zis si Dorotheea ca a zis bine cumva "fotbalist frumos si prost ca noaptea", deci se cunoaste treaba.
Si cu toate astea 95 % din femei catre aia se uita fara sa vrea, ca fizicul acelora, figura lor spune ca sunt f buni pentru ce trebuie, doar ca...nu neaparat pentru zilele noastre!
Si caracter la fel, tot asa multi frumusei sunt agresivi, rai, nestatornici, mai putin sentimentali, si totusi femeile tot cu aia ar sta, multe suporta magarii ca ii plac f tare! Aia ca suporta pentru copii e vrajeala. Ca daca se duce unu cuminte si destept, cu ala n-ar sta.
Si ceilalti destepti care ii vezi dupa figura ca-s destepti multi din ei, si nu-s deloc atractivi, femeile nu se simt atrase, cel mult stau cu ei din interes dar iubesc tot pe nea soferu aratos cu salariu mai mic! Chiar daca constient, stiu si ele ca e mult mai bine cu unul din asta, vorba ta, ca trebuie si inteligenta in cresterea unui copil.
Asta este din pacate.
Evident ca aia frumusei cu caracter mai prost si fara inteligenta cine stie ce, vor afecta si copiii, cand ei vor vedea scandal in familie, suferinta mamei si asa mai departe! Dar aia e, tot ei atrag.