| Lluvia a întrebat:

Pentru cei ce cred in reincarnare. Se spune ca suferintele actuale sunt plati ale greselilor dintr-o alta viata. Dar de ce ar trebui sa platim in viata asta (daca ar fi adevarata teoria) pentru ceva ce noi nu stim, ceva ce posibil conform teoriei am facut? Nu ar fi trebuit sa platim atunci? De ce acum? Eu sunt de parere ca omul in viata greseste, in viata trebuie sa plateasca. Nu in alta viata sau in lumea de apoi.
Voi ce credeti?
P. s: scuzati folosirea cuvantului 'viata' de multe ori

Răspuns Câştigător
| PlumaDeCondor a răspuns:

Teoria karmei este expresia unei legi naturale a cauzelor si efectelor si nu trebuie asimilata cu vreo justitie divina sau destin, actul insusi - karma - fiind diferit fata de efectul sau - phala. Pentru cei care cred in reincarnare scopul vietii este eliberarea de renasterile continue.
Daca nu platim pentru greselile noastre, fie intr-o viata, fie in alta, nu putem atinge Nirvana. La fiecare reincarnare ne nastem intr-un anumit loc si intr-un anumit timp acestea facilitandu-ne ispasirea pedepsei, consecinta a ce am facut intr-o viata anterioara. Iar pana la urma, prin reincarnarile succesive, sufletul se purifica, scapand de povara karmika si poate atinge Nirvana.
Ca sa dau un exemplu concret: o persoana are foarte multe probleme in viata, a facut rau multor oameni si se sinucide. el nu s-a eliberat asa cum crede, greselile lui nu sunt platite, sufletul nu e pur, nu poate atinge Nirvana. Avand o karma atat de incarcata, sufletul se va reincarna urmatoarea data in alt loc si timp unde ii va fi mai usor sa-si ispaseasca pedeapsa. Omul propriu-zis nu este constient de faptele care le-a savarsit intr-o viata anterioara, dar are acest lucru adanc inradacinat in constiinta, deci va urma un drum care il va ajuta sa scape de acele greseli facute intr-o viata anterioara chiar daca nu isi da seama de chestiunea asta. Si uite asa suntem fiecare cine suntem, rai sau buni; dar toti avem un destin. si cu cat incercam sa diminuam numarul greselilor pe care le facem intr-o viata, cu atat se diminueaza si numarul reincarnarilor iar sufletul nostru poate atinge Nirvana.
Sper ca te-am ajutat cat de cat sa intelegi cum sta treaba cu reincarnarea happy

5 răspunsuri:
ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Unde-i super expertul? Adică Mihai Braşov big grin?

| wales a răspuns:

Si, dupa cum oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata,

| DorelSudoru a răspuns:

Reincarnarea e o conceptie a oamenilor cand le e frica de moarte...

| dexro a răspuns:

Eu nu sunt de parere ca omoul trebuie sa plateasca. Unul care omoara nu este bagat in puscarie ca sa plateasca, ci ca sa fie tinut departe de potentiale victime, eventual sa sse gandeasca mai bine la ce a facut si sa nu mai faca... plata nu rezolva nimic, importanta este protectia si corectia

| Sky_6013 a răspuns:

Cred ca ar fi fost sa platim prea usor in acea viata, de aceea ele vin acum cand noi nici nu se asteptam. Poate in cealalta te asteptai sa fii pedepsita, dar in asta nu.De multe ori platim pentru ceva ce chiar nu am facut.Ei bine, asta este unda dintre explicatii.O zii buna.happy

Întrebări similare