anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pentru cunoscatorii din domeniu:

In momentul exploziei primordiale au aparut cele 4 dimensiuni (spatiu - timp) urmate de forte si ne intereseaza mai mult cele 4 dimensiuni si mai putin fortele, energia etc. Hawking vorbea prin '60 de teoria Singularitatii, o stare care spunea ca toata energia, dimensiunile, fortele etc erau concentrate intr-un punct de dimensiuni extrem de mici, extrem de dens - teorie care a ramas cea mai populara si in zilele noastre. Aceasta este astazi doar o presupunere (in lipsa dovezilor) DAR, sa ne gandim LOGIC - Daca cele 4 dimensiuni au aparut in momentul exploziei atunci cum era posibil ca inainte acel punct (Singularitate) sa existe?!

- orice punct indiferent cat de mic ocupa spatiu. Ca acesta sa apara este nevoie de timp ( Continuum-ul Spatiu-Timp )

- daca presupunem ca Singularitatea a existat dintotdeauna (pana in momentul exploziei bineinteles) folosindu-se de cele 3 dimensiuni atunci incalcam Teoria Relativitatii care ne spune ca nu putem avea spatiu fara timp.

- daca presupunem ca cele 4 dimensiuni existau dinainte de Singularitatea atunci incalcam Principiul I al Termodinamicii

- ca sa nu mai spun ca dpdv cuantic toata energia nu putea fi concentrata intr-un singur punct

Asadar:

1) Este posibil sa existe mai multe dimensiuni?

2) Este posibila existenta unor forte nedescoperite, predecesoare singularitatii?

3) Daca da, este posibil ca aceste forte sa existe separat in alte dimensiuni nefiind conditionate de continuum-ul spatiu - timp (astfel, existand practic dintotdeauna si in lipsa spatiului)?

Va rog sa ma corectati acolo unde am gresit daca am facut-o!

PS: Stiu ca este una dintre cele mai complicate enigme ale stiintei insa as vrea sa aud pareri logice si rationale din partea celor care au cunostinte SOLIDE. Poate ajungem la un consens pana ne lamureste LHC-ul! --FUNDA--

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

Uite aici, utilizatorul acesta a pus o intrebare similara:
http://www.tpu.ro/......urmate-de/

4 răspunsuri:
| Dreamer a răspuns:

Nu este frumos sa copiezi fara sa postezi sursa...

| usuk a răspuns:

Pur si simplu, lamentabil

| infectieacuta a răspuns:

Pare inteligent ce ai postat tu aici, de-ar fi si vorbele tale...

| gozzila a răspuns:

Ooooooooooooooaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuu!