Fiica-mea este plecata la studii.Copiii mei sunt mari, nu iti fa tu griji pentru ei.Fa-ti griji pentru sufletul tau.
Eu nu inteleg de ce nu mai poti tu de grija mea.Ce cauti tu pe aici?
Stii ce, mai bine invata tu sa scrii corect.Bine?
In primul rand drogurile (unele ) nu duc la dependenta imediat daca le consumi regulat, adica nu fumezi ceva si maine inebunesti ca nu mai ai ce fuma (asta in cazul in care persoane respectiva are o sanatate mintala buna ) pe de alta parte exista droguri, cele mai nenerocite, care daca iei o doza, te simti 10 min bine si dupa 3 zile stai la pat in fine. Ma enerveaza chestia asta cu drogurile, mereu se punce accentul pe partea negativa a lor, niciodata nu iti zic partea care este buna (la unele dintre ele ) mereu vezi la TV copii de 7 ani, care zic "Drogurile Ucid " da... si bautura ucide, si fumatul da sunt legale, bautura creaza dependenta, iei vieti cu ia ca te urci baut la volan (de astia care omoara bauti imi este mila ca sigur nu vor, si nu gandesti chiar limpede degeaba dau toti vina pe el ca s-a urcat baut la volan, pai s-a urcat cand era deja beat ce sa mai gandeasca ) marog... si totusi bautura e legala, si tigarile la fel.
Drogurile sunt interzise sti de ce? Deoarece creaza probleme societatii, nici decum ca ii doare pe ei undeva de sanatatea noastra, ca daca ii durea, nu coca-cola in frigider si Vodca in camara, sunt interzise deoarece creaza pagube mari, adica cand unul devine dependent rau, nu mai munceste, daca nu munceste nu are bani pentru nimic, deci o sa fure,daca fura creaza probleme statului. Sau in america, daca drogurile sunt legale o sa se vanda peste tot, adica mai mult "borfasi ", de unde rezulta mai multe bande, de unde rezulta mai multa bataie si impuscaturi, adica cauzeaza probleme statului si multe alte exemple.
Etnobotanicele sunt mult mai periculoase decat drogurile normale (Asa am auzit ) a fost politia anti-drog la scoala acum ceva timp si ne-au explicat ca mai bine fumam droguri clasice decat aceste etonobotanice (pentru ca etnobotanicele sunt mai periculoase, momentan legale )
Ne-a explicat si de ce sunt legale, de fapt o sa dispara si ele, dar nu toate odata.Dc? creaza probleme statului... Un betiv da te calca pe trecrea de pietoni da sti cum este... nu sunt dealeri de tuica, nu se imbata mereu, isi distruge ficatul, dar daca sta in banca lui Nu stiu daca ai auzit de cazul ala in care unul beat a luat un topor si a lovit o baba in cap si dupa a violat-o, a fost acum ceva timp, in viata mea nu am vazut la stiri ca un tanar ametit a luat un topor si a lovit o baba in cap si a facut sex cu ea din cauza drogurilor, in cel mai rau caz juca sah pe burta babei.
Marog, cat despre intrebare, nu stiu la mine e mai invers adica durerea sufleteasca iti trece daca esti mai nepasator pentru ca nu poti sa stai toata viata cu un regret dal in masa esti nebun daca faci acest lucru, iti moare cineva in familie, gata in 3 luni iti trece asta e nu il bocesti 30 de ani pana mori si tu, asta fac decat oamenii mai slabi. Si durerea fizica trece si aia (depinde de care, daca ti-a daiat un betiv mana cu toporul trece mai greu decat o durere sufleteasca zic eu )
Se pune un accent negativ pe unele lucrui si se cred ca sunt proaste, dar lumea nu se gandeste ca poate cel ce utilizeaza lucrurile e prost si nu stie sa le utilizeze, sa zicem ca asa e si cu uraniul. Nimeni nu s-ar gandi ca e un lucru bun, toata lumea zice ca radiaza, ca e periculos, da e periculos in mainile cui nu trebuie.
Vai,vai! Trupul nostru sufera consecintele utilizarii sale pacatoase. Acela care poate sa vindece si trupul si sufletul este Dumnezeu. Spune si tu ca si psalmistul: ''Doamne ai mila de mine, vindeca-mi sufletul caci am pacatuit impotriva Ta''.
Îți ocupi timpul cu ceva până uiți.Cum spunea și @PoneiulTroian, un exemplu e să te duci la amantă.
Ema draga numai sufletele sensibile pot fi ranite.Cu cit un suflet e mai nobil si mai frumos cu atit ea poate fi ranita mai usor.Toti oamenii pina la urma sunt raniti in viata asta dar nu aleg acelasi cale de a-si vindeca sufletul. Unii aleg calea bauturii,stupefianetelor,injuraturilor, pumnului, dar cei inteligenti stiu ca aceste riposte ochi pentru ochi nu duc la nimic bun nici lor isusi si aleg calea intelepciunii indepartindu-se de elementele ce le produc suferinta si se ataseaza de oameni si colective unde se simt bine si sunt apreciati. Exista cai de ocolire a acelora care nu-ti fac bine sufleteste.Nu te mai expui lor.
Bănuiesc că cea mai bună modalitate pentru a trece peste e să îţi găseşti ceva de făcut pentru a-ţi ocupa timpul până îţi revii. Dar diferă de la persoană la alta, nu toate reacţionează la fel. De exemplu, pot să pariez că tu te-ai ruga.
Eu personal nu-mi amintesc să fi suferit dpdv emoţional, deci vorbesc din ce am văzut la ceilalţi.
Iti indrepti atentia pe acel sentiment. Simti emotia, o traiesti. Astfel se produce transmutarea noroiului in aur. Dar tu nu prea pricepi lucruri din astea intrucat esti o pupatoare de icoane.
Iei cel mai puternic medicament. Un medicament ce functioneaza mereu - credinta.
Tratamente sufletesti. adica psiholog, incearca sa vorbesti cu cineva care stie sa dea sfaturi bune, cu cineva care iti este aproape, care-i poti spune orice lucru te deranjeaza, sa te descarci. pentru ca daca ti in tine totul, o sa se creeze un big bang si poti face lucruri... nu prea placute.
Acestea creaza dependenta si te duc la faliment.
Ema? fii tare.nu te lasa influentata spre rau.s-ar parea ca adultii nu au ce cauta pe internet findca au pus ei stapanire pe el. uita ca noi l-am inventat si tot noi le-am cumparat calculatoarele.stii cum e? le dai un deget si ei apuca toata mana.ce vrei? sunt viitorul nostru. buni rai, astia sunt.altii mai buni de unde?
Ai perfecta dreptate. Eu intru pe TPU ca sa ma odihnesc. Imi fac activitatile gospodaresti, si consider ca imi ocup timpul facand ceva util. Chiar daca nu toti apreciaza, sunt totusi, care pun intrebari sincere si cauta sa se apropie de Dumnezeu.Cat despre mine, ma intaresc in Domnul si in puterea tariei Lui. Iti multumesc ca esti alaturi de mine. Domnul sa te binecuvanteze!
Uite de pilda leul de mare? e un mucea.iti zice ...cu sperioritate...femeie.are dreptate.stie sa puna punctul pe! dedesubt.
Eu am impresia ca este un user care si-a facut acest cont special pentru mine.Intelegi tu, ca sa ma jigneasca, sa atace! Dar eu stiu ca toate lucrurile sunt ingaduite cu un scop in viata noastra.Cine stie pentru ce ne pregateste Domnul.Vin vremuri grele si noi trebuie sa fim tari in credinta indiferent de adversitati, situatii si imprejurari.
Da.ema,dar nu poti sa le explici lor ceia ce nu vor sa inteleaga,mai ales ca sunt copii,nu au nici o grija,si cred ca, moartea e pentru batrani, iar sufletul inexistent.esti tinta lor dar mai evita si tu disputele fara rost,fiindca cu cat ii bag in seama cu atat isi repeta unii altora intrebarile la nesfarsit.ei nu au nevoie de ajutorul nostru,ci au nevoie sa fie de gasca,sa fie atei,sa fie acceptati in haita,sa provoace, sa faca misto, sa blasfemieze.tu stii pana cand fac asta.stiu si eu.ei incep sa intrezareasca ceva-ceva si li se face frica.ii furnica pe sira spinarii si incep sa ezite.atunci mi-e mila de ei.atunci au nevoie de noi.
Nu vrea sa inteleaga.inca mai spera
Ce nu vreau sa inteleg?
Wodenpints? tu stii ce a spus Iisus Hristos? sau ce a vrut sa spuna cu; indrazniti.eu am biruit lumea.a biruit-o salvand-o rastignindu-se pe cruce.ai face la fel? ai merge tu in iad ca sa iasa toti de acolo? fiindca daca ar iesi toti de acolo ar insemna ca nici pe tine nu te poate tine.ai fi mai tare decat el.ti-e frica si te cred.de frica tu vrei sa te imveti cu apa rece dar nu merge, si mai chemi si pe altii.ei nu ar vrea dar ca sa nu para prosti iti fac jocul.si to nu rezolvati nimic.de ce? fiindca nu poti ma sa amesteci buline facute de oameni, cu vindecarea ce ti-o da credinta.nu cunosti alta forma a durerii? atunci cum poti fi alaturi de un prieten caruia ii moare cineva drag? cum poti intelege un parasit de sotie care a dat de alta scula? dar o inimioara zdrobita de dragoste si de parasire la nici 14 ani? in cazul asta nu esti om.esti piatra.si nu in sensul bun.
SUFERI până îţi apare... altcineva.
Vei rămâne cu un bolovan în suflet care se va şlefui cu timpul.
E ca şi cum ai merge pe un drum şi ai întâlni munţi; până nu vei întâlni un munte şi mai mare, VEI SUFERI.
lindalinda întreabă: