Am mai zis pe aici, intelepciunea inseamna acceptare prin intelegere. Cred ca trebuie sa ai grija ce iti doresti, altfel n-o sa fii fericit niciodata pentru ca o sa alergi mereu dupa altceva; budistii nu sunt asa prosti cum par uneori , si ei vorbesc despre patru adevaruri nobile, unul din ele fiind "cauza suferintei e dorinta".
Tot timpul trebuie sa ne dorim cate ceva de la viata. Daca nu avem un scop,un destin,ceva,viata nu are sens. Nu conteaza daca ceea ce ne dorim este imposibil. Scopurile pe care le dedicam vietii trebuie sa fie cat mai inalte si cat mai rafinate. Nu trebuie sa uiti insa, caci un scop nu trebuie sa fie egoist, el trebuie sa aiba in vedere lucruri care sa iti aduca pacea si fericirea fara sa afecteze pe cei din jur.
Fiecarei persoane ii place sa alerge dupa cate ceva. Unii dupa bani,altii dupa senzatii tari,altii dupa cunoastere,etc. Cei care nu isi mai doresc nimic,numai iubesc nimic,nu mai simt nimic,cel mai des isi pun capat zilelor. Omul nu poate trai fara sa aiba un scop, indiferent ca el nu constientizeaza asta. Daca ai vazut filmul " Memento ", poate ai vazut ca la sfarsit toata chestia aia cu cautatul criminalului e doar o obsesie de-a lui, pentru ca el avea un fel de amnezie, avea memorie de scurta durata, dupa 10 minute uita cine este si ce cauta. De aceea isi nota pe foi presupuse date despre "criminal" pentru ca el sa aiba ce cauta iar viata lui sa aiba sens.
Buddha a spus ca omul,ca sa gaseasca pacea si fericirea,trebuie sa renunte la toate lucrurile si la toate obligatiile.
Intelepciunea vine in urma studierii, meditatiei, gandirii, analiza emotiilor, trairea. Nu e un proces ce apare peste noapte, dureaza ani.
Eram curios daca vrei o haina ceva, e bine sa ai mereu cea ce iti doresti?
E bine sa fi echilibrat. Sa sti sa accepti si lucrurile bune si cele rele.Depinde si de scop. Daca tu crezi ca acea haina te va face mai fericit, o poti avea.
Dar daca ti-e frica ca vei fi dezamagit de acel lucru?
Tot timpul vom fi dezamagiti. Sunt lucruri normale,dezamagirea face parte din viata noastra,alaturi de iubire,fericire,ura, tristete. Trebuie sa stim sa trecem peste dezamagiri si sa invatam din ele. De fapt asta e intelepciunea : sa stim sa evoluam spiritual, daca anul asta ne impiedicam de aceleasi lucruri de care ne-am impiedicat si anul trecut, e clar ca nu am devenit mai intelepti, dinpotriva, a stagnat.
Ai dreptate mare imi place cum gandesti
Viata cere credinta in a spera in ceva bun nu?
Da. Fiecare om, oricat de amarat este el, trebuie sa creada si sa depuna eforturi in acest sens ca in viata si el poate fi fericit. Aceasta lupta in a gandi pozitiv, indiferent de greutatea conditiilor de viata, a transformat oamenii in eroi.
Fara speranta nu am putea trai asa e, eu am crezut ca scopul omului e sa incerce sa aiba ce isi doreste e oare asa?
Scopul oricarui om e sa fie fericit. Cea mai pura forma de fericire este linistea si pacea. Omul trebuie sa invete ca deseori nu poate avea toate lucrurile pe care si le doreste. Acest lucru nu trebuie sa-l opreasca din a mai fi fericit, el trebuie sa invete sa pretuiasca. Daca un om va avea toti banii din lume si toata dragostea din lume, cum va mai putea pretui el ceva sau pe cineva? De aceea, omul trebuie sa fie echilibrat.
Ai dreptate, dar e bine sa incerce sa nu se lase batut fara a incerca a avea acel lucru
" I feel so right doing the wrong thing but I feel so wrong doing the right thing ".
rational pana la urma este doar o limitare, o bariera pusa intre ceea ce crezi tu despre un anumit lucru si ceea ce cred altii. spune-mi tu mie ca pentru primii magicieni care-si dadeau foc si apareau in alta parte, totul nu era rational. sau ca pentru fanii lor era totul rational.