| RAY a întrebat:

Pentru persoanele deschise la minte.

Desi am vazut un documentar bbc trust me i'm your doctor episode 1 season 1, in care s-a dovedit ca grasimea nu are legatura cu activitatea fizica, adica grasii pot fi activi fizic chiar mai sanatosi ca cei slabi, intrebarea mea e:e activitatea fizica cel mai bun indicator de sanatate a unei persoane? Chiar va rog sa vedeti documentarul de la inceput, eu nu l-am gasit pe Youtube

15 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Grasi care sa manance ca furnicile am vazut, dar grasi care sa faca sport regulat si sa fie tot grasi nu am vazut. Si cred ca nimeni nu a vazut.
Astia cu documentarele fac si ei un ban, doar pentru ca scrie "documentar" nu inseamna ca le stie el pe toate.

| Dalmore a răspuns (pentru Bondarel99):

Ce fel de sport? Ca eu am vazut. Am o prietena basketbalista, are o burta imensa de cand o stiu, n-a dat un gram jos in 10 ani de cand face basket de performanta.

| RAY explică (pentru Bondarel99):

Vorbim de mitul gras=bonav

| aXy99 a răspuns:

E vorba de grasimea viscerala. Daca tu ai 25% grasime corporala (deci esti supraponderal, chiar aproape obez dupa cum considera unii), dar grasimea ta viscerala este normala, esti perfect sanatos si nu risti sa faci diabet sau infarct.

| Dalmore a răspuns:

Alimentatia reprezinta 80% din felul in care arati. Dar alimentatie fara sport sau sport fara alimentatie = cam 0. Nu prea au efect una fara alta.

| RAY explică (pentru Dalmore):

Dar exista grasi sanatosi

| Dalmore a răspuns (pentru RAY):

Eu cred ca e o diferenta intre a fi supraponderal si a fi obez. Obezitatea nu e in niciun caz sanatoasa, si nici sa fii la limita dintre obez si supraponderal, dar sunt persoane corpolente care sunt sanatoase asa. Pur si simplu sunt mai mari. Un obez il recunosti dupa textura pielii, care e pufoasa si moale, fleasca laughing. In schimb, uita-te pe strada cati oameni mai rotunjori exista, care arata carnea intacta pe ei, nu se imprastie cand merg.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da activitatea fizica, care presupune miscare iti imbunatateste in general starea de sanatate.
De ce?, deoarece creierul nostru elibereaza endorfina la activitate fizica, ca acum 20.00 de ani, dupa ce vanam prada, pentru efortul fizic depus creierul elibara hormoni de endorfina
Desigur greutatea in exces nu s-ar fi adunat daca persoana respectiva facea putina miscare zilnic.

| benny7 a răspuns:

O metaforă-Adesea vorbim despre minte și despre trup ca și cum ar fi complet separate, dar, desigur, nu sunt. Pur și simplu, starea minții noastre afectează corpurile noastre și invers. Pentru ca mintea și corpul nostru să funcționeze corect și să fie în armonie cu corpul nostru, trebuie să exercităm regulat și, dacă sunteți activ, vă veți simți minunat și veți fi plini de energie. Majoritatea oamenilor încep să exercite datorită stării lor fizice, aspectului arătat și îmbunătățirilor fizice ale sănătății lor și, bineînțeles, este excelent. Dar, mulți nu sunt conștienți de avantajele mintale incredibile care sunt obținute prin exerciții regulate...

| SerjBSI a răspuns:

E o explicație foarte simpla care nu necesita documentare, nici macar teorii: esti gras daca nu faci sport si arzi grasime daca faci sport, si mai ales daca faci sport cu un regim alimentar bun. Deci exista o legatura invers proporționala. Văzui? Simplu!

| RAY explică (pentru SerjBSI):

Nu la asta m-am referit si la mitul gras =bonav

| anonim_4396 a răspuns (pentru SerjBSI):

Nu prea ai dreptate @SerjBSI Deindata daca te-ai ingrasat in exces, poti face cat sport vrei tu, dar tot nu slabesti, Ci pentru efortul depus organizmul cere sa puna inapoi caloriile si ajungi tot acolo.
Cel mai indicat pentru a slabi, e sa mananci incat sa umplii stomacul, dar mancare foarte slab calorica EX: manci 1 kg de orez pe zi laughing (fara carne)

| SerjBSI a răspuns (pentru anonim_4396):

Bă, tot slăbești. Nu mi spune mie ca daca ai 348 de kile si fugi 6 cate ore pe zi, nu slabesti... Asta s prostii pentru leneși... Contrazi-ma. Fratemio e exemplul cel mai bun. Avea 80 de kile la 14 ani si, crede-mă, e mult. Dupa 3 săptămâni, cu o dieta cat de cat si alergari de 30-40 in fiecare seara, o dat jos 8 kile. Atunci a revenit la o masa cat de cat normala pentru corpul sau. Intr-adevar, nu poti sa slabesti pana ajungi la 70 de kile daca ai 110 dupa cateva luni, dar pana la 90 ajungi, deoarece, ca sa ajungi sub 90, ai nevoie de altfel de antrenament si un nutriționist. Crede-mă ca știu cum funcționează chestiile astea Hai sa nu o mai lungim.