Da,realitatea este doar o perceptie.
Creierul fiecaruia interpreteaza intr-un stil propriu toate perceptiile.
De exemplu culoarea verde, toata lumea stie care culoare reprezinta verdele(mai putin orbii din nastere si daltonistii)dar oare toata lumea interpreteaza verdele in acelasi fel? Eu nu cred.
Da realitatea este doar o perceptie.Iti recomand sa citesti despre fenomelul de paralizie in somn (http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis).In cadrul acesteia foarte multa lume are niste halucinatii foarte impaimantatoare dar care par foarte reale(halucinatiile nu sunt doar vizuale, ci si auditive si senzoriale). Cred ca asta este cel mai bun exemplu cum ca realitatea este numai o perceptie.
Dar daca este o perceptie de ce o percepem toti aproape similar?
Poate doar pentru ca semanam din punct de vedere biologic?
Ce vrei sa stii masonule, vrei sa sapi in mentalitatea umana si sa gasesti informatii, nu am incredere in tine, poza ta de profil vorbeste de la sine...
Atat timp cat o informatie ajunge la creier ea este perceputa, daca este perceputa similar de mai multe persoane nu pot sti dar asemanarile din punct de vedere biologic au cu siguranta o influenta cat de mica in perceptiile noastre.
Exista o teorie ce ne spune ca materia este formata din energie ce vibreaza, Iar noi vedem doar reflexia luminii pe aceasta energie.
Nu cred ca este doar o teorie, in privinta mea este total adevarat si din cauza aceasta fiecare interpreteaza reflexia intr-un stil propriu.
Am si eu o intrebare:Care ar fi problema ta daca el ar fi mason?
Am folosit cuvantul teorie ca sa nu sara careva cu aberatii. E bine sa ramai la nivelul de teorie chiar si cu cele mai adevarate lucruri.
Masonii sunt dusmanii mei, de cand am aflat de existenta lor fac tot ce imi sta in putere sa-i distrug, ce-i drept, o sa fie greu...
Dar de ce iti sunt dusmani? Esti cumva un om religios si stii ca masonii au luat puterea bisericii?
Zvonurile sunt mai puternice decat realitatea pentru unii oameni.
Empiricul este nebulos dar, exceptand canteva chestiuni discutabile, este singura cale pe care o avem de a prelua informatii "primare". Eu presupun ca realitatea exista si ca perceptiile sunt aproximari ale realitatii. Cea mai buna metoda pentru a iesii din impas mi se pare analogia pesterii a lui Platon dar gandita in termeni de empiric si realitate, nu metafizic.
Am citit de Kant, din cauza asta am pus intrebarea.
O sa vad si de Schopenhauer.