Ray este filosof in exprimarea sa, el alaturi de Ionel Teodoreanu care a scris pe o lucrare la literatura "clin-clin", atunci luase 4 dar mai tarziu criticii literari au spus ca el in doua cuvinte a sintetizat in acel test la limba romana cam tot ce altii nu au facut in 4 pagini, in acea lucrare trebuia sa se spuna ce anume semnifica pentr voi iarna si sarbatorile de iarna.
Revenind la NICIODATA ce a vrut sa zica Ray(ban) este faptul ca atata timp cat omul creeaza acel lucru din punct de vedere psiho-filosofica acel lucru nu poate depasi omul, este partial adevarat dar nu intrutotul.
Cu siguranta AI va depasi cat de curand capacitatea de gandire a omului, cea de munca, cea de gandire si mai ales cea fizica, fac aici referire la acei cyborgi care vor inlocui oamenii in diverse domenii si cu ajutorul acestui creier sofisticat care are gandire proprie ne vor depasi CAM TARE...dar sa iti spun in ani nu am nicio idee, poate 50 de ani?
Vezi ca nu ai habar la ce m-am referit si ceea ce inseamna inteligenta,in primul rand orice aparat electronic este programat el nu gandeste, inteligenta este un proces de gandire, un pc nu gandeste, ca stie calcule matematice pentru ca asa e programat dar nu are constinta ca exista, nu are creativitate pentru ca un aparat sa intreaca omul ar trebui ca acel aparat sa aiba propia lui cinstinta, cica nu stiu pe ce lume traiesc desi lucrez in domeniul IT si sunt pasionat de stiinta, aratami si mie un aparat care are propia constinta sau poate sa aiba creativitate, ca sunt curios
Si tu ai sau ce?
Deja o depaseste, un calculator poate cu usurinta sa bata inteligenta umana.
Fac alea niste calcule, la diferite proiecte, de constructii, aviatice, etc, pe care oamenii nu le-ar face asa repede, sau ar gresi.
Acel aparat poate sa fie creativ? sa creeze ceva nou? sa gandeasca? sa gaseasca solutii mai bune? nu poate, e doar o programare a unui om
Inteligența umană se referă la nevoi ale vieții umane și servește aceste nevoi.
Astfel, inteligența umană este dinamică, are în ea elementele vieții. Calculatoarele produse de oameni sunt mai rapide, mai fiabile, fac mai puține greșeli decât un creier uman. Un creier uman în schimb este viu. Așa că între inteligența umană și cea artificială sunt deosebiri esențiale ale complexității și a nivelului sarcinilor pe care le pot rezolva. Inteligența artificială este tot timpul limitată, cea umană se adaptează tot timpul la nevoile vieții în mod autonom, ceea ce un calculatoe nu poate face. Nu ai cum să le compari decât referitor la aspecte minore, ca rezolvarea unor algoritmi de calcul. Altfel, conținutul lor est diferit. Un creier uman poate crea, dezvolta, face un calculator, un calculator nu va putea face niciodată un creier uman.
Depinde ce intelegi prin "inteligenta umana". Oricum, sa emulezi capacitatea de procesare a creierului, probabil ca nu intr-un viitor apropiat. Oricum ne apropiem destul de repede de limitele tehnologiei, in curand procesoarele nu sa mai evolueze ca pana acum, unde se dubleaza eficienta la cativa ani.
Inteligența este deja depășită. În schimb, IA nu va putea întrece omul la capitolul ISTEȚIME.
Buresbista123 întreabă: