| harciog a întrebat:

Plecind de la complexul psihianalitic numit complexul oglinzilor, in care fiecare om isi falsifica imaginea luind-o drept o imagine redata de ceilanti sau chiar propria imagine despre sine, acea a unei imagini dorite.Aceasta identificare a individului reprezinta natura lui specifica sau este doar o determinare prin accident?

7 răspunsuri:
| CoquineNoire a răspuns:

Nu,acel om sufera de tulburare disociativa de identitate (DSM).

| miradoniz a răspuns:

hee hee aceasta identificare este "cadoul" vieții pe care fiecare și-l ambalează cum poate,sau cum vrea, depindehee hee cel puțin, asa cred euhee hee

| miradoniz a răspuns:

@Natalia accident,nu știu,dar decizie, sigur! dacă pui cuiva cuțitul la gât, în momentul următor iei o decizie pe care nimeni nu o va lua sau asuma în locul tău!

| AlexC a răspuns:

Suntem diferiti, in ochii lumii, in ochii nostri, iar uneori ne comportam diferit fata de cum ne-am dori.
Repetand unei persoane ca este inteligenta, acea persoana va ajunge sa creada acelasi lucru despre sine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca ne-am comporta exact asa cum suntem de fapt, lumea ar salbataci si ar reveni la putere cele mai primare insticte (care acum mai sunt tinute in frau cat de cat). Evident, ceea ce vedem noi zi de zi, nu sunt decat masti, masti, masti, de tot felul. Si-a "procurat" fiecare de la "piata" care i-a placut mai tare, unii pur si simplu pe cea mai ieftina si-au luat-o. De asta unde si te intorci dai peste banalitate si ignoranta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si daca sa raspund si eu la tema: e in natura omului sa fie confuz in eul sau, dar la fel e in natura lui sa se clarifice. Nu e nicaieri nici un accident...

| αиdяαdα a răspuns:

Este doar o determinare prin accident. Eu nu ştiu de ce oamenii caută mereu să fie la fel ca alţii, doar pentru că persoana respectivă poate are mai multă faimă, sau este mai iubită, sau mai ştiu eu ce.ideea e că fiecare are ceva special în el. Şi locul pe care-l avem în societate ţine strict de noi! Nu contează cum eşti îmbrăcat, contează cum eşti tu cu adevărat ca om. Pentru că moda se schimbă mereu.şi un om inteligent, care ştie să se facă respoectat se face prin şarmul lui nu prin hainele pe care le poartă. Zic eu! happy