| Eminem2012 a întrebat:

Plictiseala isi spune cuvantul si m-am apucat sa citesc despre magia alba si cea neagra. Stie cineva care sunt consecintele magiei albe? Funda pentru cel mai bun raspuns

17 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Magia alba e alba iar cea neagra e neagra, amestecate amandoua rezulta magia gri, adica fix zero, ocupate bai de altceva si lasa cretinismele astea, din cate chestii importante de stiut pe lumea astea sunt te-ai oprit la cai verzi pe pereti.

NOname
| NOname a răspuns:

Superstiţii, evidenţierea coincidenţelor şi punerea lor pe seama "magiei" şi, cel mult, autosugestie. Restul e cancan.

| thealchemist a răspuns:

Nu-i nici o "consecinta".
desi nu e bine spus magie alba ca nu exista o simetrie, 50% magie alba-50% magie neagra.
deci in loc de magie alba poti sa spui simplu magie, fara a mentiona nimic altceva, magia neagra e speciala prin denaturarea sensului magiei, magia alba e insa doar magie normala si nu trebuie descrisa in mod special ca fiind "alba".

| Sentinel a răspuns:

Stii cam cum e cu magia?

Cam ce zice omul asta :

"Henry Ford: Dacă crezi că poți, sau crezi că nu poți, ai dreptate în ambele cazuri"

Rezumand, daca crezi ca magia neagra te/nu te poate afecta sau magia alba e o escrocherie, ai dreptate in ambele cazuri.

| shadovv a răspuns:

Gulagul te paste...

| ÐÿÅ a răspuns:

Buna!
Parerea mea este ca nu exista magie, dar poti sa ai propria ta opinie si sa crezi in ea.

| Mădă0611 a răspuns:

Singura consecinta: timp pierdut laughing eventual niste vizite la psihiatru. Nu exista magie alba, neagra, verde, loz.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca te referi la Wicca cu magia alba si magia neagra. Am citit si eu o carte acum mult timp despre Wicca. Si, parca, scria undeva ca nu trebuie sa abuzezi de puteriile zeilor sau ceva de genul. Nici sa ii invoci si sa ii provoci. Oricum, consecinte la magia ALBA nu exista, doar la cea neagra.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa constientizezi ce faci in primul rand ca altfel nu are cum sati reuseasca.si nu exista alba poate gri toata e neagra.iar consecintele sunt simple iti afecteaza viata si o sa ai numa ghinioane suiciduri in familie crime. plus ca tu o sa incepi s-o iei cu capu in alta directie.

| mihaitaLGP a răspuns:

Am ramas stupefiat cand am citit comentariile unora.

Răspuns utilizator avertizat
| FireOfSerenity a răspuns:

Se presupune ca magia alba are efecte benefice, de exemplu vindecarea unei persoane, descantece pentru o viata lunga de familie, pentru fertilitate...ai prins ideea, nu? Se considera ca magia alba nu poate avea decat efecte pozitive, niciodata distructive.
Magia neagra se foloseste pentru a face rau cuiva.Blesteme,deochiuri,chestii de-astea.Se presupune ca magia neagra va avea afecte negative si asupra vrajitorului, in viata asta si/sau in viata de apois sau in vietile viitoare(pentru cei ce cred in reincarnare).Se mai crede si ca vor fi afctati copiii.In viziunea crestina poti sa scapi de aceste efecte negative daca te spovedesti,daca te rogi si daca tii niste canonuri.
Mai nou a aparut si magie rosie, verde, albastra, galbena, adica cele 4 elemente respectiv foc, pamant, apa si aer.
Personal nu cred ca magia are vreo influenta reala, dar e distractiv sa o studiezi.

| Johanndjmt2 a răspuns:

Cred ca am auzit si mi s-a infirmat de atatea ori cuvantul Magie incat, deja incepe sa imi para banal subiectul.

Din ce m-am documentat eu, nu exista magie fara "vraji".
Si in orice acte de vrajitorie se folosesc substante chimice halucinogene sau de orice alt fel, care, odata inhalate, injectate, ingerate etc... sa te faca sa crezi ca vezi fiinte fantastice (de pilda), sau sa crezi ca esti mort sau ca te-ai desprins de trup sau cine stie ce. Ma rog... Ideea e in felul urmator : Toata "magia" aia se bazeaza pe SUBSTANTE chimice halucinogene, care ne fac sa percepem prost realitatea si sa credem ca "am fost vrajiti".
Cat despre iluzia obiectelor care se misca singure fara interventia fizica a "Magicianului", crede-ma sunt doar trucuri ieftine.
(Nu spun ca omul nu pate controla obiectele folosindu-se de puterea mintii. Poate Intr-adevar, Dar la o scara extrem de mica. Poate influenta miscarea a 2, 3 atomi, de pilda, dar nimic mai mult )

| sellieania a răspuns:

Dupa cum s-a mentionat, magia alba se bazeaza pe incantatii – formule rostite sau, de obicei scrise, care au o putere sacra si trebuie folosite doar de catre initiati. Acest tip de magie ademonica are ca procedee: forta rostirii – nume secrete, cuvinte magice (abracadabra), incantatii cu putere obscura, forta scrierii – aceleasi cuvinte capata o putere nemarginita odata asternute pe un pergament special si forta imaginii – principiul contagiunii, prin care realitatea obiectiva este modificata si manipulata dupa vointa magicianului prin simbolurile reprezentarilor plastice (o figurina ce reprezinta persoana in cauza, o imagine ce reprezinta evenimentul ce trebuie invocat).Ei se ocupau de vindecarea bolilor, de lupta impotriva raului in general, luptau impotriva vrajitorilor malefici si a demonilor si puteau chiar influenta favorabil zeii.

| MrJam a răspuns:

Îmi pare rău să te dezamăgesc, dar magia nu există. Găseşte-ţi altă ocupaţie.

| Geoblueyes19 a răspuns:

Pai din cate am citit eu prin niste carti, magia alba si cea neagra sunt la fel..adica aproape aceleasi formule dar cea alba este folosita pentru a face bine si cea neagra pentru a rau face: spre exemplu-VOODOO (VODU, VUDU, WOODOO) (‹ engl. americ.) subst. Ansamblu de credințe și practici magice, apărtu în sec. 18 în ins. Haiti în rândul sclavilor proveniți din Africa de Vest. Derivă din tradițiile religioase africane dar a preluat prin sincretism și unele elemente din religia catolică. Imigranții haitieni au răspândit v. și în S.U.A.; o variantă aparte este v. din New Orleans. Forme asemănătoare de cult (dar cu denumiri diferite) se întâlnesc și în alte în.s din Marea Caraibilor și în America de Sud. Practicile v. includ dansuri rituale în acompaniament de tobe, în timpul cărora unii participanți intră în transă (se consideră că atunci corpul lor este posedat de spirite, care transmit diverse mesaje). Printre scopurile ceremoniilor v. se numără vindecarea de boli, protejarea de forțele malefice, dezlegarea de farmece. Se practică și sacrificarea unor animale și, în mai mică măsură, unele forme de magie neagră, aspecte care au fost mult exagerate în filmele horror. În sens propriu, termenul desemnează și zeul sau obiectul sacru. Printre entitățile adorate există așa-numitele lua (spirite ale strămoșilor, ale diferitelor forțe ale naturii etc.), diferențiate în rado (benefice) și petro (malefice). V. și vodun. Sper ca iti este de folos! Funda? happy

| NoxStone a răspuns:

Am auzit acum cateva luni ca "nu exista magie alba sau neagra ci doar magie... de unde tu alegi daca esti mag negru sau alb".

Întrebări similare