Exista parerea potrivit careia Agamemnon ar insemna ''Hotaratul''. Intaritorul ''aga'', pus langa ''gandeste'', poate insemna ''ramane in ceea ce gandeste'', adica e incapatanat, daca il critici, sau hotarat, daca il lauzi. Dar altii cred ca numele inseamna ''Guverneaza cu putere''https://www.etymonline.com/word/agamemnon
Nu văzusem site-ul ăla şi, da, observ că sunt şi alte interpretări. În etimologie se ajunge deseori la încâlceli greu de...descâlcit. M-am gândit la numele ăsta plecând de la ideea lui Caragiale de a-l numi aşa pe ilustrul deputat venit de la Bucureşti. Am văzut apoi că un mare general persan (originar din Rhodos), care s-a opus lui Alexandru, se numea Memnon. Am fost curios să văd provenienţa acestor nume.
Un om care gândește foarte mult si este ferm in ceea ce spune si face.
Cum crezi că ar trebui interpretat primul răspuns de aici de pe topic? Sau chiar şi al doilea?
Nu cunosc engleza si nici alta limba, iar telefonul meu nu traduce. Deci nu stiu ce scrie pe Wiki ca sa pot interpreta.
Nu de wiki ziceam, ci de primul răspuns (ori al doilea) de aici de pe acest topic, adică de cel al lui dannyel86.
Nu stiu sa il traduc.
Dacă te uiți la statueta gânditorului, poți să observi că este într-o poziție în care nu prea se mișcă.