| 4b a întrebat:

Poate credinta sa tina piept ateismului?!

Răspuns Câştigător
| ania a răspuns:

Ateul are convingerea ca universul nu e cauzat de o fiinta exterioara universului, nemateriala si acuza teistii ca nu au dovezi materiale pentru existenta Creatorului. Legile fizicii arata interrelatiile dintre timp, materie, spatiu de la Big Bang incoace, nu pot spune nimic despre ce a cauzat Big Bang-ul.E imposibil sa aduci dovezi materiale pentru ce era inainte de materie. Asa ca in privinta convingerii de baza a ateismului nu numai ca nu exista dovezi materilale dar acestea sunt imposibile. Deci ateismul e o convingere lipsita de orice dovezi materiale.De sute de ani se tot profeteste moartea credintei degeaba.Credinta autentica e o relatie cu Creatorul existentei si nu se va stinge niciodata.

15 răspunsuri:
| catalin188 a răspuns:

Nu 30 % din tineri din ziua de azi sun atei si 40% sunt pe la mijloc o sa dea faliment crestinismu big grin

| rossi46 a răspuns:

Nu poate sa ii tina piept si nici nu trebuie. Crestinismul va disparea de la sine, asa cum au disparut toate religiile de pana acum. Nimeni nu poate opri progresul iar treaba cu religia tine mai mult de timpurile inapoiate ale planetei. Credinta in zei incepe incetul cu incetul incepe sa nu mai aiba nimic in comun cu lumea in care traim si mediul inconjurator. Viitorul este ateu!

| AlxMro a răspuns:

Nu putem spune -cel putin eu- ca, crestinismul tine piept ateismului. Crestinismul inca incearca sa convinga oamenii, sa le indrume calea spre Dumnezeu.

| ioana1704 a răspuns:

Desigur. intra pe " si biblia are totusi dreptate " si vei vedea explicatii stiintifice la poruncile din biblie. dupa aia mai stam de vorba

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Credinta personala? sa tina piept ateismului personal? fiindca omul e duplicitar de cand e el.stie ca nu are cum sa ajumga in rai fiindca nu se deslipeste de pacat.dar nici in iad nu s-ar duce, cu toate ca stie; cale de mijloc nu exista.un putin credincios, pentru a-si salva fiul de la moarte a raspuns cand a fost intrebat; crezi? cred Doamne.dar ajuta necredintei mele.adica,fa-mi fiul bine pentru cat cred.dar ajuta si partii din mine care nu crede, alunga-mi indoielile.sau toma necredinciosul; a vrut sa puna mana sa pipaie ranile mantuitorului.ce i s-a spus? vino toma si pune mainile tale si vezi cu ochii tai si fii credincios nu necredincios. daca te referi la societate in general, crestinismul se va imputina dar nu va disparea.de ce? fiindca am fost si eu ateu si altii si inaintand in varsta ne-am prostit si am inceput sa credem.asa cum se va intampla dealtfel cu toti desteptii de la o varsta in sus.in 47 de ani am vazut atei devenind crestini in urma unor imprejurari minunate.dar invers no prea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu siguranta DA. Daca nu mai ai speranta, esti pierdut di start.mult noroc.

| wales a răspuns:

Istoria e scrisă. Se pierde din vedere un lucru important! Nu cine are mai multi adepți în timp va câștiga bătălia, ci unde vor ajunge într-un final; în rai sau în iad.

'' Drept răspuns, Isus le-a zis: „Bagați de seamă să nu vă înșele cineva. Fiindcă vor veni multi în Numele Meu și vor zice: „Eu sunt Hristosul!" Şi vor înșela pe mulţi. Veţi auzi de războaie şi veşti de războaie: vedeți să nu vă înspăimântai, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârșitul tot nu va fi atunci. Un neam se va scula împotriva altui neam, și o împărăție împotriva altei împărații; și, pe alocuri, vor fi cutremure de pământ, foamete și ciume. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor. Atunci vă vor da să fiți chinuiți și vă vor omorî; și veți fi urați de toate neamurile pentru Numele Meu. Atunci mulți vor cădea, se vor vinde unii pe alții și se vor urî unii pe alții. Se vor scula multi proroci mincinoși și vor înșela pe mulți. Şi, din pricina înmulțirii fărădelegii, dragostea celor mai mulți se va răci. Dar cine va răbda până la sfârșit va fi mântuit. Evanghelia aceasta a Împărăției va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârșitul. De aceea, când veți vedea „urâciunea pustiirii", despre care a vorbit prorocul Daniel, „așezată în Locul Sfânt" – cine citește să înțeleagă!'' Matei 24:4-15.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un credincios adevarat nu trebuie sa tina piept nimanui.Trebuie doar sa-si traiasca intens viata pe calea lui.

| AvalohAlyn a răspuns:

Adevarul si lumina adica credinta intotdeauna invinge si face fata minciunii si necredintei, intunericului.

| DorelSudoru a răspuns:

Nu poate pentru ca nu exista dovezi...si + ca sunt o infinitate de religi

| Bunny a răspuns:

Credinta/credinciosii vin de la a crede. Poate fi vorba de orice.Pana si de a crede in tine. Poate vroiai sa faci referire la crestinism sau alte religii in general.
Nu inteleg de unde atata bataie de cap cu care e ateu, care e crestin, care e musulman etc.Fiecare crede(sau nu) in ce vrea.
Cum mai zic unii ca o replica ca "daca crezi in dumnezeu nu pierzi nimic, daca nu crezi in el pierzi totul", dar majoritatea fac referire la dumnezeul religios.Ca forta fizica si inexplicabila eu nu exclud.Doar ca e ceva cu mult peste noi. Ei fac referire la cel religios care te trimite in iad ca nu ai crezut in el.Dar sa zicem ca intr-adevar o religie ar fi adevarata.Si tu nu ai crezut in zeita kali(de exemplu) si ea chiar exista si te trimite in iad ca nu ai crezut in ea.Numai e acelasi lucru cand esti din alta religie.Fiecare apara religia in care s-a nascut.Au existat de-a lungul timpului mii de religii si niciuna nu e adevarata.Ca ceva ne-a creat e adevarat dar nu e ceva explicabil.
Un "razboi" intre religiosi si atei nu i-as vedea rostul.Nu e nevoie ca niciuna sa tina piept alteia.Atata timp cat fiecare respecta parerea celuilalt si altul nu incearca sa te faca sa crezi ca el, eu consider ca nu vor mai fi atatea discutii pe tema religiei.

| dream_8891 a răspuns:

Cu siguranta e foarte probabil sa poata sau nu.

| cristi202 a răspuns:

Credinta nu trebuie sa tina piept ateismului. Desi poate sa tina piept. Ce e real, e real, nu are nevoie de sustinere, si multi, mai devreme sau mai tirziu, vor realiza asta. Eu am fost ateu, cunosc atei care au devenit credinciosi, sunt multi care au incercat sa desfiinteze crestinismul prin argumente, si au sfirsit prin a deveni credinciosi, tocmai datorita argumentelor pe care le-au gasit, insa nu am descoperit inca nici un credincios care sa spuna la un moment dat ca Dumnezeu nu exista, adica sa devina ateu. Odata ce ai descoperit Realitatea Ultima, nu mai este cale de intoarcere la credinta ca nu exista nimic. Sti bine ca tu ai avut de-a face cu acea Realitate. Iar cind un ateu descopera acea Realitate, devine credincios.
rossi46:
Multi, multi altii au zis ca si tine ca crestinismul va dispare, si inca de sute de ani, insa el tot aici e (Voltaire spunea ca peste 50 de ani, nu vor mai exista crestini, si sti care e ironia sortii? - peste 50 de ani, locul unde a spus asta era un loc de depozitare si raspindire a Bibliei). Si sa stii ca viitorul nu e ateu. O personalitate marcanta a zis cindva ca mileniul III ori va fi religios, ori nu va fi deloc.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Cristi202: "nu am descoperit inca nici un credincios care sa spuna la un moment dat ca Dumnezeu nu exista, adica sa devina ateu." - Serios? Hai să-ţi recomand vreo câţiva: John Stuart Mill, Newton, Nikola Tesla(Nicolae Teslea), Woody Allen, Isaac Asimov, Albert Camus, George Carlin, Francis Crick, Albert Einstein (el a devenit agnostic, nu ateu iar citatele în care A.E. pare să susţină credinţa sunt fie fabricate ulterior pentru apel la autoritate fie scoase din context), Sigismund Freud, Bill Gates (el e agnostic, nu ateu), Ivan Pavlov, Bertrand Russel, Arthur Schopenhauer... şi aş putea continua până mâine. Toţi aceştia au trecut de la teism la ateism sau la agnosticism, acolo unde am notat între paranteze.

Bun, şi-acum revenind la întrebare, răspunsul este nu categoric. De ce? Pentru că nu funcţionează!
Nu există dovezi solide, vindecarea prin credinţă în dauna medicinei reale duce la decese numeroase şi deci nu funcţionează, rugăciunea nu funcţionează, iar apologetica religioasă funcţionează întotdeauna numai DUPĂ ce ştiinţa descoperă ceva şi niciodată înainte.
"Ştiinţa va câştiga pentru simplul faptă că ea chiar funcţionează" -Stephen Hawking.

Numai bine.

| EmaS a răspuns:

Credinta adevarata rezista tuturor adversitatilor vietii.Ea nu este dependenta de evenimente si imprejurari.Adevaratii credinciosi au platit cu sange pentru credinta lor.Prin credinta poti sa vezi minuni.Eu am vazut.