anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Poate dumnezeu sa creeze un obiect atat de mare, incat sa nu poata ridica

Răspuns Câştigător
| DenissaDeea a răspuns:

Atata timp cat dumnezeu este facator de minunii de ce nu?
Si ce obiect sa fie creat sa nu poata fi ridicat si de cine?

13 răspunsuri:
| andreutz a răspuns:

Sa nu il poate ridica cine?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De ce s-ar obosi Dumnezeu sa creeze un obiect inutil doar ca sa poata fi ridicat surprise si... cu ce rezultat!? El poate crea orice, dar cu un anumit scop si neaparat folositor pentru oameni.

| bozo a răspuns:

Daca definesti ce inseamna "dumnezeu" si "a ridica" atunci iti poti raspunde si singur.

| dana_7742 a răspuns:

Draga prietene :sincer nu vreau sa supar insa intrebare m-i se pare lipsita total de maturitate. Poate totus ca aceasta lipsa de maturitate sa fie justificata de o varsta anume.sa nu uitam ca pentru d-zeu nimic nu este imposibil.desigur nu avem nici spatiul si nici timpul necesar pentru a vorbii aici despre acest lucru.imi doresc sa stii ca biblia nu este o carte demodata, s-au care se adresa doar bunicilor nostri pentru ca acum noi traim alte timpuri.nu.biblia este o carte care este valabila si astazi si ne este adresata noua tuturor.trebuie sa luam cunostita de tot ce ea contine caci "de aceasta depinde viata noastra". doresc doar sa-ti spun ceva ce cercetatorii au descoperit. MINTEA NOASTRA NU POATE SA CUPRINDA TOT CE A FACUT D-ZEU. CALEA LACTEE CONTINE PESTE 100 DE MILIARDE DE STELE SI ESTE DOAR UNA DINTRE CELE PESTE 50 DE MILIARDE DE GALAXII DIN UNIVERSUL..." CUNOSCUT "... / SOARELE NOSTRU ESTE O STEA NEINSEMNATA IN GALAXIA UNDE NE AFLAM./mediteaza te rog la acest lucru si inca la ceva.BIBLIA NE SPUNE CA D-ZEU LE CUNOASTE PE TOATE, LE CONTROLEAZA SI..."LE CHEAMA PE NUME". EXEMPLELE AR MAI PUTEA CONTINUA CHIAR SI REFERITOR LA CORPUL NASTRU, LA LUMEA PLANTELOR, A ANIMALELOR... etc.MA OPRESC, SI STIU CA DACA VEI MEDITA CONSTIINCIOS LA ACESTE INFORMATII, INTREBARI CA CEA DE MAI SUS, NU-SI VOR MAI AVEA ROSTUL...SUCCES...

| dana_7742 a răspuns:

Draga prietene :sincer nu vreau sa supar insa intrebare m-i se pare lipsita total de maturitate.Poate totus ca aceasta lipsa de maturitate sa fie justificata de o varsta anume.sa nu uitam ca pentru d-zeu nimic nu este imposibil.desigur nu avem nici spatiul si nici timpul necesar pentru a vorbii aici despre acest lucru.imi doresc sa stii ca biblia nu este o carte demodata,s-au care se adresa doar bunicilor nostri pentru ca acum noi traim alte timpuri.nu.biblia este o carte care este valabila si astazi si ne este adresata noua tuturor.trebuie sa luam cunostita de tot ce ea contine caci "de aceasta depinde viata noastra" .doresc doar sa-ti spun ceva ce cercetatorii au descoperit.MINTEA NOASTRA NU POATE SA CUPRINDA TOT CE A FACUT D-ZEU. CALEA LACTEE CONTINE PESTE 100 DE MILIARDE DE STELE SI ESTE DOAR UNA DINTRE CELE PESTE 50 DE MILIARDE DE GALAXII DIN UNIVERSUL ..." CUNOSCUT ".... / SOARELE NOSTRU ESTE O STEA NEINSEMNATA IN GALAXIA UNDE NE AFLAM./mediteaza te rog la acest lucru si inca la ceva.BIBLIA NE SPUNE CA D-ZEU LE CUNOASTE PE TOATE ,LE CONTROLEAZA SI....."LE CHEAMA PE NUME".EXEMPLELE AR MAI PUTEA CONTINUA CHIAR SI REFERITOR LA CORPUL NASTRU,LA LUMEA PLANTELOR,A ANIMALELOR............. etc.MA OPRESC,SI STIU CA DACA VEI MEDITA CONSTIINCIOS LA ACESTE INFORMATII ,INTREBARI CA CEA DE MAI SUS, NU-SI VOR MAI AVEA ROSTUL.................SUCCES.....

April
| April a răspuns:

Dumnezeu poate creea nu numai obiecte dar si fiinte care nu pot ridica... ceea ce vrei tu sa ridice...Doamne,cum ne pierdem noi vremea cu tot felul de ...neexprimate enigme! Parca ceva imi aminteste proverbul cu o piatra si un lac...

| cube a răspuns:

Poate fi creat un obiect atat de mare incat Dumnezeu sa nu-l poata ridica?
Apropo, incearca sa reeditezi intrebarea, pentru ca nu este formulata corect! "" sa nu-l poata ridica" sper ca ai vrut sa spui, daca gresesc si intrebarea ta chiar asa este bine formulata cum ai spus-o tu, atunci te intreb,"cine sa-l ridice"?

| cube a răspuns:

Draga Dana si draga "bozo" cat si draga "intrebatorule"
Nu stiu daca e bine sa incepem sa ne atacam pe aici dar un sfat tot pot sa-ti dau. Incearca de acum sa scrii "Dumnezeu" si nu "dumnezeu" si "Biblia" nu "biblia" si ma bucur enorm "dana" ca tu stii ce a facut Dumnezeu. Uite ca in sfarsit intreaga Terra a aflat dupa atat de mult timp de cercetare, cine a creat Universul.

assiris
| assiris a răspuns:

Intrebarea este neterminata dar daca se refera la faptul ca Dumnezeu ar putea crea un obiect atit de mare incit sa nu-l poata El insusi ridica, cred ca este un nonsens si asta decurge din modul nostru de a gandi, pentru ca Dumnezeu nu lucreaza cu parametrii cu care lucram noi oamenii adica El nu ridica un bolovan neaparat cu o macara. El este spirit si nu material de aceea raportarile Lui la noi nu se pot face in acelasi sistem de referinta.

| otypa a răspuns:

Da D-zeu poate face tot

| Alexandrinaa a răspuns:

Daca te refereai ca tot Dumnezeu sa si ridice acel obiect, atunci aceasta propozitie logica devine "paradox" - asa-l numim. Adica e o situatie fara raspuns happy La fel cum eu acum as zice: "mint". happy De-aici reiese faptul ca NU ORICE se poate in lumea asta... happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu-i asa de greu sa raspunzi la intrebarea asta, iti trebiue un pic de gandire
Dumnezeu e infinit, clar
Piatra e ceva finit.
Daca Dumnezeu e infinit ca sa poata crea ceva peste puterile lui ar trebui sa faci in termeni populari "un infinit mai mare"
Dar infinitul e infinit, nu poate exista notiunea de 2 infinituri, pentru ca prin numarare automat devine ceva finit.
Se creeaza un non-sens.
Mai mult decat piatra aia e ceva finit, ca sa faci ceva peste puterile lui D-zeu ar fi ceva peste infinit.Nu exista termenul asta mai mare decat infinitul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bang! intrebarea asta e contradictorie.ideea e ca daca nu poate ridica obiectul ala, nu e a tot puternic si daca il creaza si il poate ridica inseamna ca nu e a tot creator...deoarece nu poate crea acel obiect care nul poate ridica...

Întrebări recente