| unul1 a întrebat:

Poate explica stiinta totul? Poate explica sentimentul de iubire? Poate explica aparitia vieti? Sau de ce cand vine vorba de clarviziuni, vise premonitorii si fenomene de acest gen le explica ca ar fi doar coincidente sau halucinatii? Nu este putin cam nedrept din partea stiintei sa explice doar ce ii place si care nu au o explicatie mai clara sa spuna doar ca nu exista?

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Multi nebuni sunt in libertate parca mai multi ca la sanatoriu, stiinta incearca sa explice, nimeni nu detine adevarul absolut despre orice

20 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Știința nu stă pe loc. Ea evoluează.
Dacă ceva nu s-a descoperit încă, nu înseamnă că nu se va descoperi niciodată.
E nevoie de timp și minți sclipitoare.

Iar dacă progresul științific și tehnologic nu era încetinit cu brutalitate de religie (inchiziții, cruciade, arderi pe rug...), probabil te teleportai acum în vacanțe, în loc să mergi cu trenul, iar leacul pentru cancer s-ar gasi la orice farmacie, ca un banal sirop de tuse.

Mai departe.
Multe din cele menționate de tine au fost deja explicate științific, chiar dacă tu nu te-ai obosit să te documentezi, înainte să faci niște afirmații sau refuzi să accepți realitatea.

Dovezile științifice nu depind de accepțiunea ta sau a mea, ele există (multe sunt prea avansate ca noi, cu mințile noastre limitate, să le putem înțelege).

Dar știi ce e amuzant? Sunt mulți care neagă știința (bucurându-se zilnic în mod ipocrit de beneficiile ei), în schimb, acceptă cu brațele deschise și li se pare mult mai rezonabilă teoria cum că a apărut un nene ca din basme și s-a gândit să creeze Pământul cu oameni lipiți din lut și coaste, care trăiau sute de ani, iar apoi, de plictiseală probabil, a creat și restul Universului cu miliarde de galaxii și miliarde de sori și "pământuri", doar așa, să nu se simtă Pământul singur.

Ai dreptate, Știința este cea irațională, neserioasă și absurdă și nu știe ce zice... :))

Iar apropo de "clarviziuni", că văd că te preocupă mult subiectul,
http://www.tpu.ro/......-cunoscut/
îți recomant să vizionezi "Lie to me" și "The mentalist".
Vei găsi multe răspunsuri acolo. :)

| unul1 explică (pentru NOname):

"Din punctul de vedere al psihiatriei, visele premonitorii sunt fie simple coincidențe, fie déjà vu."
http://ro.wikipedia.org/wiki/Vise_premonitorii
"În psihiatrie clarviziunea este considerată drept halucinație.[3] Același lucru este valabil pentru claraudiție."
http://ro.wikipedia.org/......psihologie

Ti se pare ca eu sunt un credincios care crede ca universul si pamantul au fost facute in 6 zile? Si apropo ce legatura au cruciadele cu evolutia stiintifica? Cruciadele au fost niste razboaie purtate impotriva imperiului otoman care a ocupat pamantul sfant.

| Reginald a răspuns (pentru NOname):

Siropul de tuse a fost inventat deja, si nu vindeca cancerul.

| NOname a răspuns (pentru Reginald):

Am spus eu altceva? Recitește-mi postarea!

| shadovv a răspuns:

Totul e stiintific.

| Rapplex a răspuns:

Cum un copil de gradinita nu poate rezolva probleme de liceu, la fel nici stiinta (insemnand oameni de stiinta) nu poate explica anumite lucruri care o depasesc momentan. Pe parcursul anilor, cum copilul acumuleaza informatii si reuseste pana la urma sa rezolve problemele de liceu, la fel si stiinta va evolua din ce in ce mai mult, pana va ajunge sa explice anumite lucruri pentru care inca nu avem explicatii momentan.winking Apropo, aparitia vietii si sentimentele le poate explica.winking

| Alysée a răspuns:

Nu pot sa-ti raspund daca poate pentru ca inca nu a reusit sa explice nici 1 la suta din cate ar fi de explicat.dar din cate stiu acele fenomene sunt acceptate ca fiind reale si inca se studiaza pentru a descoperi de ce unii oameni le poseda si altii nu.

| OOOLEOOO a răspuns:

''Fac cercetari in chimie dar potiunea iubiri inca nu au gasit-o''

Babaman.

| Dandanache a răspuns:

Stiinta asta e vecina de la doi. Personaj sinistru, e mereu cu ochii pe vizor si cu mana pe tel, sa sune la politie daca cobori scarile zgomotos. Nu mi se pare nimic surprinzator la coana Stiinta ca nu poate explica totul, cand sta in casa toata ziua. Si nu mi se pare nici nedrept ca prefera sa explice doar ce ii place, ca fiecare cu aia a ma-si. Si nici nu cred ca madam Stiinta a zis vreodata ca, daca nu are explicatii clare, acel lucru nu exista. Am intrebat-o de mai multe ori de ce nu o mai viziteaza fi-su. Mi-a zis ca nu stie, ca nu are nici o explicatie, nu ca fi-su nu exista. E cutra mare madam Stiinta de la 2, dar nici chiar asa cum zici tu.

| Delicacy a răspuns:

Te îndoieşti cumva de Tanti Ştiiţă? O să găsească ea răspunsurile, chiar dacă sunt adevărate sau nu.Că doar ea trebuie să domine lumea. happy

| Thunderstruck a răspuns (pentru Delicacy):

Confunzi stiinta cu religia.

| IgoToHellForThis a răspuns:

Da stiita poate explica totul.A explicat sentimentul de iubire si aparitia vietii.Singurii oameni care mi'au dat explicatii neclare au fost credinciosii cand i'am intrebat despre Dumnezeu.Atunci cand stiinta descopera ceva de fapt descopera ca mai are de descoperit ceva.Si oricum sunt multe lucruri pe care noi oamenii de,, rand'' nu le stim si probabil ca nu le vom stii niciodata sunt pastrate de guvern si cei,, inteligenti'' acum a inceput operatiunea,, spalarea de creiere''.

| ThePathWalker a răspuns:

Ce ai enumerat tu acolo poate sa explice, dar ea doar incearca sa gaseasca raspunsul prin calea logica.

| oNNeRuNN a răspuns:

Stiinta nu poate explica tot!
fundita(explic imd)
Poate explica stiinta cum a aparut dumnezeu nu poate si nici nu o sa poata! 1

| Reginald a răspuns (pentru oNNeRuNN):

Dumnezeu nu a aparut, deci nu se poate explica cum a aparut, fiindca nu exista.

| Thunderstruck a răspuns (pentru oNNeRuNN):

Probabil ai 10 ani sau esti un troll, nu are rost sa-mi bat capul cu tine.

| ADBadea a răspuns:

Stiinta poate explica orice. Toate fenomenele pot fi explicate de stiinta, ca nu pot fi explicate in momentul de fata este altceva, dar asta nu inseamna ca nu pot fi explicate niciodata, toate fenomenele care nu sunt explicate, vor fi explicate treptat, stiinta evolueaza, si o data cu ea evoluam si noi.

| unul1 explică (pentru ADBadea):

Mda... are explicatii gen ca iubirea e o reactie chimica. E interesant ca fenomene gen clarviziunea sau visele premonitorii care sunt vechi de cand lumea nu le explica sau spune ca nu sunt reale, ca sunt halucinatii. Cei drept clarviziunea a fost folosita si de sarlatani pentru a castiga bani dar nu toti cei care pot vedea viitorul sunt sarlatani. Oricum daca ii vorbesti unui om de stiinta de asa ceva zice ca sunt otvisme pentru ca nu poate da un raspuns.

| ADBadea a răspuns (pentru unul1):

Nu este adevarat, un om de stiinta spune asta pentru ca este intru totul o prostie.

| itsbatgirl a răspuns:

Stiintei nu ii "place" nimic. E rationala, obiectiva si impartiala. Daca ar exista dovezi ca fenomenele supranaturale nu sunt halucinatii/coincidente stiinta le-ar recunoaste. Pentru originea vietii avem mai multe teorii iar iubire=serotonina.