E sfantul literaturii si ar trebui canonizat prin prezenta in orice biblioteca din lume ce se respecta, fie virtuala sau pe hartie, cu macar un titlu.Parerea mea! I-au priit cei sase (sau sapte?) ani de brutarie,e printre cei mai bun din istorie.
La partea religioasa, daca nea Ion secursitu' care nu a putrezit e luat in calcul pentru canonizare, Fiodor de ce nu ar fi? Iaca, eu dupa ce imi insir dara mustind a capacitate literara imensa peste aceasta lume, vreau beatificat.Desi nu-s catolic.Da' daca a putut Escriva, pot si eu, las-o-n sanje!
Uita-te in jurul tau. Poti spune despre cineva ca e sfant? Nu. Si nici la scara globala nu exista nimeni in momentul actual care sa poata fi numit sfant. Extrapoland, te poti gandi ca nici in generatia trecuta nu a fost nimeni sfant. Si nici in generatia cealalta, mai dinainte. Si tot asa. A fost Einstein sfant? Nu. A fost Eminescu sfant? Nu. Despre Napoleon Bonaparte nu stiu ce sa zic, trebuie sa ma mai gandesc.
Hai, măi, Sabine, nu știi de puștiul ăla de 16 ani, canonizat de curând de Biserica Catolică?
Chiar nu stiu. Cine e ala? L-or fi cercetat sa afle de cate ori s-o fi masturbat? Pai, la 16 ani...te poti gandi.
La asta mă gândeam și eu, că l-au canonizat ca și compensație, că a murit virgin.
Acum am dat pe Google, să verific dacă n-am zis vreo tâmpenie, și n-am găsit nici urmă de articol în legătură cu asta, dar știu sigur că citisem mai demult, undeva, chestia asta. Probabil, în timp, informația s-a impregnat bine în creier și a început s-o ia de bună 100%, chiar dacă nu verificasem și la altă sursă.
Nu e nimeni sfânt pe frumosul nostru pământ (am făcut şi o rimă). Cel mult, poate fi considerat un om cu anumite cunoştiinţe în domeniul literaturii şi nu numai, care a adus o contribuţie semnificativă în această ramură.
Acum sincer, eu nu am citit vreo operă de a lui, dar am citit câte ceva despre el şi despre lucrările lui cu alte ocazii şi e clar că acestea au valoare dpdv literar şi cultural.
Dostoievski nu poate fi considerat sfant, insa cu siguranta este un monstru sacru in literatura universala. Cel putin pe mine opera lui mi-a schimbat complet felul in care privesc lumea. Peace!
Get a life! Ce-ti pasa? Nu vei cunoaste raspunsul pe acest pamant. A fi sfant pe langa divinitatea suprema, mai exista termenul de "pus deoparte". Fara pacat nu exista om pe acest pamant, decat Isus Cristos! Daca e sau nu sfant (pus deoparte) asta o decide Dumnezeu. Nu tu, nu eu.
Nu exista sfinti si nici nu vor exista.
Nimeni nu este mai sfant ca mine sau ca tine.
Nu poate fi considerat un sfant, doar Dumnezeu, ingerii, sfintii si eu putem fi considerati sfinti
Shery întreabă:
Alexandrelu întreabă:
anonim_4396 întreabă: