| YourDailyApple a întrebat:

Poate fi etologia ( cea care studiaza comportamentul animalelor ), sa fie aplicabila si pentru specia umana? Multi condamna homosexualitatea, spunand ca persoanele gay, au ales orientarea lor sexuala. Noi studii in biologie, mai ales genetica, ne arata dovezi ca exista in cromozomul X, o gena numita XQ-28, care printre altele ar fi raspunzatoare pentru stabilirea identitatii si atractiei sexuale ale individului, cam la fel si in cazul genelor care codeaza pentru a avea ochii de o anumita culoare. Putem de aici concluziona ca orientarea sexuala a fiecaruia dintre noi, nu este ceva ce tine de propria noastra vointa, nu ne alegem de cine sa ne simtim atrasi, ci natura este cea care isi spune cuvantul! Daca comportamentul homosexual este prezent in natura, inseamna ca este justificat, corect? De ce persoanele gay trebuie sa le fie rusine sau sa se simta vinovati pentru ceva ce exista in natura umana?
Astepta pareri, daca sunteti pro sau contra, si de ce?

11 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Nu se poate aplica etologia in studiul comportamentului omului pentru ca omul actioneaza si in functie de ratiune, iar animalele doar in functie de instinct. Daca eu ma nasc handicapat, asta inseamna ca ma complac si pierd din start lupta cu viata? Nu cred. La fel as spune si despre presupusii homosexuli care au aceasta orientare "in sange", inca din nastere. Spun asta pentru c-ai afirmat faptul ca acest aspect nu tine de vointa umana. Eu cred ca tine foarte mult. Firesc este sa te juxtapui unei persoane de sex opus pentru a putea perpetua specia. Aici clar vorbim despre vointa si ambitie. Te ambitionezi sa fii in pas cu normalitatea. Nu trebuie sa se simta vinovate pentru ca sunt homo sau lesbi, ci pentru ca nu sunt in pas cu ceea ce este firesc si nu fac nimic pentru a fi. Daca toti s-ar complace intr-o astfel de situatie, este ca s-ar duce dracu inmultirea si in scurt timp omenirea?

| Alphawolf a răspuns:

Indiferent ca imi convine sau nu afisarea lor in societate, eu nu-i pot judeca. Eu stiu un lucru, pe mine ma atrag persoanele de sex opus si imi provoaca oroare persoanele de acelasi sex cu mine, motiv pentru care doar cu o persoana de sex opus ma pot imbarliga. Daca persoanele gay aleg o persoana de acelasi sex... logic, sentimentele lor sunt orientate catre persoanele de acelasi sex, iar pentru sexul opus au o anumita repulsie. Cum as putea sa-i judec, sau sa impun? Eu nu sunt dictator!
Lumea, majoritatea, nu poate intelege persoanele homosexuale din urmatoarele: 1. considerente religioase 2. ii dezgusta 3. nu este normal ca nu pot concepe copii 4. obisnuinta(obisnuinta pentru unele persoane este normalul, iar noul este anormalul).

| AndrogynBeauty a răspuns:

Mai serios, mai în glumă, experienţele se fac întâi pe animale (şoricei, şobolani, maimuţe etc), abia apoi pe segmentele de cobai umani. Deci de ce să nu fie ăsta un principiu suficient de puternic şi în ceea ce priveşte partea genetică a sexualităţii? Interesant ar fi de văzut şi dacă există homosexuali care sunt normali dpdv genetic, atunci s-ar putea spune că homosexualitatea are cauze genetice, dar poate avea şi alte cauze. Din punct de vedere medical, ştiu că genele dau predispoziţii (nu cele care determină culoarea ochilor, a pielii etc) şi există calcule ale acestora. De exemplu, cancerul poate fi ereditar, dar nu este obligatoriu să apară, chiar dacă gena respectivă este activată. Depinde şi de felul în care respectivul "damnat" îşi trăieşte viaţa, mai sănătos sau mai puţin sănătos. E posibil ca lucrurile să stea într-un mod similar şi în ceea ce priveşte homosexualitatea. Să ne gândim puţin la cei din sistemul de încarcerare. Ajung să întreţină relaţii homosexuale pentru că sunt constrânşi la asta. Altfel, în libertate, nu ar fi făcut-o. Mulţi dintre ei rămân cu această înclinaţie şi după eliberare.

Oricare ar fi geneza acestei curiozităţi, homosexualitatea, ea nu trebuie privită ca o afecţiune ce trebuie vindecată/eradicată. Ea reprezintă o opţiune personală, nu aduce nicio daună societăţii sau individului, ci doar o dificultate mai mare a homosexualului în a găsi şi stabili relaţii amoroase, datorită numărului mai mic de parteneri posibili. Sigur că există multă ignoranţă şi multe persoane intolerante, dar homosexualitatea nu are nicio vină pentru asta. Ignoranţa în sine este o problemă mult mai serioasă, care poate aduce prejudicii societăţii şi indivizilor, şi ea trebuie eradicată, prin măsuri de informare şi dezvoltare socio-culturală. Este falsă lupta pentru aşa-zisa "vindecare" a homosexualilor, eforturile trebuiesc îndreptate către ignoranţi, către cei care se tem de homosexualitate. Din păcate, sunt destui şi cei care, datorită unei sexualităţi incerte, nesigure, blamează homosexualitatea de frică. O anxietate nejustificată, însă vie în sufletul şi mintea lor. Aceste persoane au nevoie cu adevărat de sprijinul şi îndrumarea unui psiholog, pentru a depăşi frustrările acumulate de sexualitatea lor instabilă. Am văzut multe opinii de genul "moarte homosexualilor!", dar nu ştiu câţi şi-ar fi dorit ca personalităţi ale ştiinţei şi artei, ca Alexandru cel Mare, Socrate, Bacon, Leonardo da Vinci, Oscar Wilde, Lord Byron, Marcel Proust, Leonard Bernstein, Jean Cocteau, Michelangelo, Tchaikovsky etc etc să nu fi existat vreodată. Dacă ai tupeul să negi asemenea oameni, când cea mai mare realizare a ta este faptul că te-ai născut, atunci problema e a ta, amice. Cam asta e părerea mea.

| AndrogynBeauty a răspuns:

Nicotine, nu homosexualitatea e pericolul cel mai mare pentru specia umană, să fim serioşi, nu se califică nici în primele 100 de cauze. Dacă stăm să analizăm, de-a lungul istoriei, am putea spune că, la peste 6 miliarde de indivizi, specia umană este la apogeul dezvoltării sale. Deci nici vorbă să existe vreo legătură între homosexualitate şi dispariţia rasei umane. În fond, în antichitate, când homosexualitatea masculină era normală, iar populaţia Globului nu era nici o zecime din cât e acum, nu s-a întâmplat absolut nimic rău, ci populaţia a continuat să crească.

| carpediem a răspuns:

De ce crezi ca specia umana nu intra in regnul animal. Crezi ca in taxonomie sunt catalogate plante, animale si oameni. Unde ai vazut comportament homo in natura? Este o deviatie de comportament. Anusul din punct de vedere fiziologic serveste pentru excretie. Ce dracu vor de fapt poponarii de vor sa fie acceptati. Din partea mea poata sa-si bage in cur si dinamita. Asa pot spune si zoofili ca ei se iubesc( cu gaina) si sa fie acceptati si tralala. Sa le fie nu rusine, ci groaza si disperare ca sunt un gunoi genetic. Cromosomii lor irosesc genomul uman.

| YourDailyApple explică:

@Rigel, gena se poate sa fie activata doar in anumite conditii, si asa s-ar explica, desi o avem cu totii la unii nu este activata si la altii da.
@Vizitiul, atentie mare!
Aici am vorbit despre atractia sexuala, NU DESPRE REPRODUCERE! Daca e s-o luam asa, intr-adevar, un cuplu format din persoane de acelasi sex nu pot perpetua specia, dar aceasta atractie sexuala totusi apare.
Daca stam bine sa ne gandim, si masturbarea nu este un comportament sexual care asigura perpetuarea speciei, si totusi nu este condamnata aceasta actiune pe care mai cu totii o facem.
XQ-28 nu este o gena exclusiv pentru orientarea sexuala, am spus ca printre alte aspecte determina si acest lucru. De asemenea nu s-a confirmat inca influenta acestei gene asupra femeilor ( relatiile de lesbiene ) ci doar barbatilor. Cine stabileste ce e normalitatea? Si e cumva specia umana pe cale de disparitie?

| YourDailyApple explică:

@carpediem, daca taceai, filozof ramaneai!
http://en.wikipedia.org/......_behavior.
Relatiile zoofile si pedofile sunt abuzuri. Exista un motiv pentru care legea interzice sexul cu persoanele minore, iar in relatiile homosexuale vorbim de adulti care si-au dat consimtamantul.
Okay, sa presupunem prin absurd ca homosexualitatea ar fi o boala sau o anomalie...
Tu crezi ca exista vindecare pentru asa ceva? Niciun medicament sau terapie nu te va face heterosexual, intrucat asa-zisele terapii pentru schimbarea orientarii sexuale, nu sunt aprobate de comunitatea stiintifica, multe dintre ele esuand sau chiar agravand depresia si anxietatea "pacientului ". Asadar, daca ar fi o boala, si inca una netratabila, cu ce este mai diferit un gay decat o persoana cu afectiuni cardiace sau cu probleme de vedere? Si eu port ochelari, si vad ca nu ma discrimineaza nimeni din acest motiv :-?
Daca ar fi genetic, nu se transmite prin contact fizic, nu te face pe tine sa fi gay.

| Andrei7520152 a răspuns:

Nu ma indoiesc de ce ai spus. doar ma intreb cum a supravietuit o asemenea gena pana astazi. Daca posesorii acestei gene nu erau atrasi de sexul opus, deci nu vroiau sa'si transmita adnul urmasilor sai, atunci cum s-a ajuns ca gena sa fie transmisa de'a lungul generatiilor?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce sa le fie rusine? nu e nicio rusine sa-ti manifesti atractia fata de o persoana de acelasi sex.Pana la urma asa simti, daca te minti o viata intreaga ca esti straight iti poate aduce si alte frustrari care pot da in tulburari psihice.Homosexualitatea exista si nu e ceva inventat de oameni ca sa se simta mai cool fata de ceiilalti, majoritatea celor care arunca cu pietre in homosexuali au impresia ca ei si-au format o secta unde-si pot face de cap ca sa iasa din monotonia unei vieti bazata pe relatii cu reguli stricte.
Nu sunt nici pro si nici contra, doar ca nu ma deranjeaza, daca te simti agatat de ei poti sa spui un simlu NU! si ai sa vezi ca nu sunt animale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

de Cuc ai auzit? oricare dintre noi avem tendinte homo si nu este nici-o exagerare, ar trebui sa fim mai deschisi la minte pentru ca este ceva normal, nu e important daca esti lesbi sau gay important este ca esti om si existi, pericolul care dauneaza omenirii vine tot de la om nu de la cine stie ce drob de sare

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiindca ratiunea comanda materiei toxicule.penisul meu ar vrea o lege a cocosului.adica sa incaleci tot ce prinzi.dar ratiunea imi spune ca; ce e prea mult strica.inima imi spune ca; ce putin nu ajunge.ratiunea imi spune ca; ingaduinta de sine nu are limite la om.deci,deduc ca ratiunea stie ce vrea si poate stapani materia.forta fie cu tine.