| WhatheWow a întrebat:

Poate fi nemurirea compatitibila cu inmultirea? Voi ce ati alege : sa fiti nemuritori si sa va pierdeti dreptul la urmasi sau starea actuala in care puteti face copii?

Răspuns Câştigător
| Kaℓi a răspuns:

Nu as alege nemurirea. Eu nici macar nu vreau sa traiesc foarte mult, batranetea nu pare prea frumoasa, oricum ai privi-o...
Nemurirea e o utopie, un concept livresc, si a fost mereu asociata cu infertilitatea. Probabil din grija scriitorilor si scenaristilor pentru suprapopularea planetei.

| Delicacy a răspuns (pentru Kaℓi):

Fiecare perioadă a vieţii are frumuseţea ei, chiar şi bătrâneţea.Trebuie doar să ştii cum să o faci frumoasă.

| Kaℓi a răspuns (pentru Delicacy):

Teoretic, ai dreptate, dar practic... cred ca nu ai vizitat vreun azil de batrani sau un spital in ultima vreme, nu?
Ce spui tu e cumva ideal, dar din pacate, foarte, foarte putini au sansa unei batraneti frumoase, si inteleg prin asta sa fie sanatosi fizic, lucizi, eventual creativi inca sau macar utili.

| Delicacy a răspuns (pentru Kaℓi):

Să ştii că nimic nu este imposibil, mai ales când vrei cu adevărat.Am vizitat săptămânile acestea o şcoală specială şi crede-mă că mi s-a rupt inima în două când am văzut cât de chinuiţi de soartă erau acei copii.Dar cu toate acestea, aveau încă puterea de a zâmbi şi de a se simţi bine în preajma celor care aveau grijă de ei.Este foarte importantă această stare de bine, să te simţi bine în propriul tău corp indiferent de situaţie. Dacă priveşti totul cu dispreţ, teamă, tristeţe normal că şi corpul tău se va adapta la gândirea ta şi va deveni mai slab din punct de vedere fizic.Am fost şi prin spitale şi am avut parte de aceeaşi mirare:chiar dacă majoritatea aveau boli incurabile(cancer), totuşi aveau puterea să zâmbească şi să mai zică câte o glumă, adică să găsească frumosul în "urâtul" lor.

24 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

E ceva ce iese in evidenta deja si chiar nu vad pentru ce as muri.Mi se cuvine mie totul, restul nu ma intereseaza, Dumnezeu cu mila.Bine ca atunci cind m-au conceput, mai mult la betie, nu li se dadeau voie la mijloace contraceptive.

Răspuns utilizator avertizat
| shadovv a răspuns:

Din cate stiu eu, suntem nemuritori...

| Woodenpints91 a răspuns:

Păi eu oricum nu-mi doresc copii, şi nici măcar nu primesc nemurire-n schimb.

| DakotaRoyse a răspuns:

Aş alege calea de a fi nemuritoare, iar în tot timpul ăsta să pot dezvolta strategii pentru a avea grijă de planetă şi probabil aş vrea să modific genetic omul ca să-i scurtez viaţa pentru a permite un nivel mai ridicat de reproducere happy

| sabin89 a răspuns (pentru DakotaRoyse):

La inceput zici ca ai vrea sa fii nemuritoare. Apoi vorbesti de o metoda pentru a scurta viata omului. Din scenariul asta rezulta urmatoarea situatie: Tu nemuritoare, restul oamenilor muritori (cu viata scurta). Chiar crezi ca ar fi bine asa?

| DakotaRoyse a răspuns (pentru sabin89):

N-ai înţeles, sau poate nu m-am făcut eu înţeleasă destul. Aş dori să existe nemurire ca să am timp destul (eu, sau alţi oameni) pentru a scurta viaţa tuturor oamenilor şi a face loc pentru reproducere happy Nu am vrut să spun că doar eu să fiu nemuritoare, nici gând laughing

| Inferno a răspuns:

Creierul nu poate memora informatii la nesfarsit, dupa un timp creierul va fi nevoit sa stearga informatii pretioase. Iti pierzi tot trecutul pentru a putea percepe viitorul.

| Laura a răspuns:

Eu aș alege starea actuală, dar să nu pot face copii; se pune? Cine și-ar dori să trăiască veșnic?

| andrei a răspuns:

O intrebare buna. As prefera sa nu fiu nemuritor, dar sa treiesc undeva pe la 300-400 de ani.

| shhhs a răspuns:

As alege nemurirea, poate e o slabiciune a mea, insa nu ma ajuta la nimic sa am urmasi.

| ZambetulNebuniei a răspuns:

Cred ca e o alegere dificila.

Mi-as da fericit jumatate din viata sa pot vedea cum arata viitorul (peste cateva mii sau sute de mii de ani) sau sa pot sa calatoresc in trecut (sa asist la chestiile importante).

Mi-as dori sa am si copii (peste 10-15 ani), pana la urma noi ramanem in amintirile lor si ei in aminitiriile copiilor lor si tot asa, deci poti spune ca traim vesnic, dar nu fizic.

Sa fi nemuritor nu e plictisitor, sa privesti cum se inalta sau decade rasa umana ar fi fascinant, sa poti sa asisti la cele mai importante momente din viitor sau/si la cele mai dezastruoase ar fi uimitor (+ ca ai avea cunostintele cumulate a mii si mii de ani).

Eu le-as alege pe amandoua, desi nu s-ar imbina prea bine (sa iti privesti copii murind, ar fi groaznic).

Aleg sa pot avea copii.

| Mădă0611 a răspuns:

Cand o sa putem muta planete in zona locuibila. laughing
Muritoare, cu sau fara copii, inclin mai mult spre fara.

| Zeflemitoarea a răspuns:

Prima variantă, clar.

| a3e6u9 a răspuns:

Eu aleg să fiu muritor fără copii, e bun așa? happy

| SmiiileXoXo a răspuns:

Frate, n-ai de unde sa stii daca dupa aceasta viata nu mai este vreuna, sau nu o sa ai alta viata [ viata anterioara si viitoare, sti ce zic :p ], asa ca chestia cu nemurirea e plictisitoare, pe planeta asta e prea mult infinitatea, pierderea constiintei iar apoi reinceperea vietii poate, insa altfel nuwinking So, lasa viata cum a facut-o Doamne - Doamne, stie El cum e bine :p

| Charmant a răspuns:

Sa fiu nemuritor

| dennixtreme a răspuns:

Nemuritor

| Meeela a răspuns:

Inmultirea. viata ar fi mult mai plictisitoare fara sa ne ducem. ne-am plictisi unii de altii... nu este destul de greu pana la 100 de ani. dar sa ramanem pe veci?

| sabin89 a răspuns (pentru Meeela):

Chiar si 100 de ani e mult. Dupa mine, 10-15 ani ar fi suficienti. Ba nu, ca si asa e mult. Vreo doi-trei ani si atat. Ba, stii ce? Ce-ar fi sa nu existam deloc. Ce atata zgomot pentru nimic?! Big-Bangul asta numai necaz ne-a adus. N-a avut de lucru.

| Meeela a răspuns:

Inferno. foarte bine punctatwinking

Întrebări similare