| MadRaven a întrebat:

Poate fi personalitatea absolut independentă? Sau depinde obligatoriu de /este influenţată de contextul socio-cultural?

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Intrebarea ta e foarte buna, parerea mea e ca personalitatea se creaza prin expriente si ca personalitatea se schimba mereu in viata,desi personalitatea nu poate fi total independenta ca depinde de alte personalitati,alte personalitati ne influenteaza in modul lor, plus ca ne folosim de alti pentru nevoiile noastre, daca e sa vorbim despre o persoana care se crede absolut independenta de orice lucru,se minte,de ceva esti dependent de mancare,nevoii fizice,socializare,iubire,plus ca conform unor teorii suntem masinari conduse de unele principi biologice inconstiente,mereu depindem de ceva si un lider depinde de inferiori lui fara ei el numai este un lider,dar a fi indendent fianciar inseamna maturizare, plus ca independenta asta poate sa te duca la depresie prin lipsa unor legaturi emotionale, sociale


de cand ne nastem depindem de cineva pana murim, nu ma refer sa te creasca parinti pana la pensie si la faptul ca avem nevoie de alti pentru nevoii fizice /emotionale, chiar am vazut un documentar in care un criminal spunea
in timp ce alti se lupta cu sentimentele eu ma lupt sa simt ceva, a simti iubirea e ceva uman, socializare etc

7 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Personalitatea nu se modifica. Asta ca o corectare a raspunsurilor.

| RAY a răspuns:

Vezi documetarele astea Annenberg - Abnormal psychology

| J0B0MAT a răspuns:

Este influentata de contextul socio-cultural, de diverse evenimente.Nu poate fi absolut independenta, poate una anormala.

| Duucu a răspuns:

Poate fi independenta, persoana inca creste desi nu sunt oameni in jur, dar e foarte probabil sa creasca exact ca o primata, sa fie capabil sa-si distinga imaginea in oglinda, dar sa nu poate vorbi sau sa constientizeze in mod foarte rational ce e in jurul lui.

| pastru009 a răspuns:

Daca spui tu ca un om nu isi formeaza personalitatea prin intermediul omului social (familia, care este factorul prim in formarea personalitatii), inseamna ca omul nu poate fi influentat de societate. Iar societatea creeaza cultura. Deci nici de cultura.
Omul este influentat in mod constant de factorul socio-cultural. Personalitatea poate fi independenta, dar nu intr-un mod absolut.