Da, cred că asta ar fi soluţia. Nu vezi că cu vorba bună nu merge? Aşa o fi fost şi cu colectivizarea. Că câr, că mâr, că nu prea vrem. Până la urmă colectivizarea forţată a rezolvat problema.
Deci asta este planul, un sistem totalitar in care alimentatia vegana sa fie obligatorie, conducerea sa fie in mana unei infime minoritati ideologice, care sa o exercite prin teroare, sub pretextul extirparii ideologiei carniste, ideologie inexistenta. Viata sub un astfel de regim criminal, in atmosfera de teroare, delatiune si ipocrizie pe care a-ti instaura-o, nu merita traita. O sa fie o lupta, sa stii, cand veti incerca sa va impuneti dictatura, una pe viata si pe moarte.
Cele mai bune idei au foat impuse initial prin forta.Istoria imi e martora. Oamenii sunt prosti, trebuie sa le bagi pe gat ca sa vada ca e bun. Dupa ce se obisnuiesc nu mai e nevoie de forta, ba chiar vor dori ei sa fie vegani atat timp cat nu mai e obisnuinta si traditia carnista.
Si ce faci cu animalele care se vor inmulti prin neconsumul lor? Asta daca prin reducere la absurd, toata populatia globala ar fi vegetariana.
Exista si animale carnivore care le vor tine sub control.
Ai o idee fixa si absurda si mai vrei s-o impui si prin forta.
Gandeste putin: animalele folosite pentru hrana se inmultesc necontrolat, pradatorii lor la fel si atuncii oamenii ce fac?
Nu mai vorbesc de faptul ca multe animale consuma plante.
Fixa e, dar absurda?
Pana ca inmultirea animalelor sa fie o problema se mai pot face o gramada de oameni vegani. Deci asta e doar un pretext de tot ca*catul.
Dar la dictatura nu ati putea sa renuntati, pentru ca omul nu renunta de bunavoie la putere, pentru ca ati fi acumulat prea multe crime ca sa va impuneti ideologia, si pentru ca ideologia isi gaseste mereu dusmani ca sa se justifice. Vrei sa imi spui ca merita sa inlocuiesti civilizatia cu un sistem totalitar, de dragul vegetarianismului? Bun. Avem un sistem politic totalitar, care pe de o parte are o ideologie vegana, iar pe de alta parte toata puterea este in mana unei mici clici vegane. se pune problema, care a fost scopul? Veganismul, sau monopolizarea puterii? Monopolizarea puterii, normal, ca de aici vin avantajele grupului conducator. Iar credinta lor e clara, ei cred in lipsa libertatii si in dictatura, si o jusifica prin veganism.
Nu se va inmulti nici un animal, nu iti face griji. Ele sunt hranite de proprietari ca sa fie vandute, daca nu le pot vinde, renunta la proprietatea asupra animalelor si acestea mor.
Nu, in nici un caz. Suna ca un sistem comunism fiecare ar trebui sa faca ce vrea cu viata lui fara sa fie obligat.
Vrei sa mananci carne? OK!
Vrei sa mananci legume? Tot e ok!
Vrei sa ma fortezi pe mine, si pe copilul tau sa manance ce vrei tu? NU E OK!
Noi, ca specie, am evoluat de peste mii de ani, ca animale omnivore, adica mancam si carne si si legume, fructe, ierburi etc.
Si plus, tu te gandesti..cati oameni au murit, pentru a ne da noua, libertatea la alegere...Din respect pentru oamenii aia morti, poti sa taci, sa iti vezi de ideile tale, si sa nu fortezi alti oameni sa faca ce vrei tu, ca o forma de totalitarism.
Daca imi poti da, un motiv, de ce ar trebui sa devenim vegani...ce benefici ar aduce corpului nostru...atunci te ascult, in afara de vechiul "Pentru ca omoram bietele animalute"
Esti prost?
Da, si mie imi plac, si iubesc animalele.
Dar noi ca specie, noi vanam, si mancam.
Daca facem o rata a mancarii 60 % din mancare vine de la animale, 40 % vine de la plante.
Daca noi taiem 60%, ramanem cu 40%, si iti imaginezi ca foamea ar deveni o problema...nu?
Si stii, ca plantele, au si ele viata, au si ele nervi ce simt durerea.....sa nu crezi ca daca mananci cartofi sau alune e ceva diferit decat a manca un animal, deoarece ambele au viata, ambele simt durerea, doar ca animalele, au receptori mai avansati.
Normal si acelea vor ajunge in varful lantului trofic, la concurenta cu omul.Ce le faci atunci?
Oamenii mananca aproape numai animale pe care le cresc, proportia de animale vanate e nesemnificativa. Ce se va intampla cu toate animalele pe care omul le creste ca sa le manance? Vor dispare. Nu vor mai fi crescute. Veganii le plang animalelor de mila, dar pregatesc o lume in care aceste animale nu mai exista.
Ciudat ca exista oameni care cred ca veganii vorbesc in favoarea animalelor domestice. De fapt ei sunt avocatii disparitiei acestora.
Nu este chiar asa, empatizez cu orice forma de viata care propune ne-uciderea altor specii asemanatoare sau nu, dar sunt multe discutii aici.
Ca unii oameni s-ar folosi de asta a pretext e alt subiect de discutie.
Tt un sistem de genul asta ai si in prezent, numai ca e doar pentru oameniadica daca omori un om esti bagat la arest fara voia ta.cu ramane cu fiecare poate face ce vrea?
Ce sa le bagi la oameni pe gat? Ei deja au bagat pe gat de toate, tot ce misca pe planeta asta, deci deja ei stiu f bine ce le place si ce nu, asta pentru ca au experimentat deja.Deci nu incurca ratele cu gastele
Asa e exista animale carnivore, dar ce o sa pateasca acele animale saracele de ele oare? O sa treceti de la oameni la animale dupa, o sa incercati in disperarea voastra sai dati leulului sa manince iarba sa te tii atunci dracia dracului, sa va vad cum rezolvati problema asta.Nu are cum sa existe pe planeta asta nici animale carnivore, asta e magarie mare Deci ce planuri, sau ce metode veti folosi sa faceti ca animalele sa consume iarba? Ma refer la cele carnivore.
Lume in care animalele nu o sa mai existe? Hai ca si tu esti tare de tot. Daca elimini animalele crescute de om pentru consum, raman exact alea care trebuie, alea salbatice, deci animalele vor exista in mediu lor natural.De unde ai scos chestia asta ca animalele vor disparea? Alea crescute de om sunt si in natura, salbatice.Plus de asta nu mai vaneaza oamenii nimic, animalele se vor regla ele singure, odata ce omu nu va mai umbla in ecosistemul lor.Bine chestia asta este deja doar teorie, omul deja umbla peste tot, a stricat toate ecosistemele nu mai merge.
In sf doara voiam sa fac observatia ca animalele vor exista, nu vor disparea.
Cine va credeti voi sa fortati 1000 de oameni sa manance ce vreti voi? Mergeti inapoi in pestera de unde sunteti.
ThePuffy întreabă: