Fiecare dintre noi are propriul sens al vietii....si propriul drum pentru a ajunge la el.
In general da...cred ca majoritatea oamenilor nu stiu ce vor de la viata si care este menirea lor.
SI asta e ceva rau? Cum ar fi ca eu la 18 ani sa stiu dinainte care o sa fie momentele mele de glorie si realizarile personale care o sa mi se intampla in decursul vietii?
Si poate nici atunci nu o sa vad sensul... poate totul a constat in placerea de a trai acele clipe.
Da.Unde nu există conştiinţă, există instinct.Instinctul ia locul sensului.
Teoretic se poate. Sunt multe lucruri pe care nu le stim deloc, sau nu le stim sigur. Important e sa constientizam macar atat. Din pacate prea multi oameni cred ca stiu tot.
Ziceam asa in general mai mult. Ma refeream la misterele existentei, dar si la unele lucruri pe care avem poate doar impresia ca le stim 100%, dar nu e asa. Incertitudinea cunostintelor noastre e permanenta. Asa a fost in trecut si asa va fi si in viitor. Deci da, viata unui om poate sa aiba sens fara ca el sa stie, chiar daca in prezent nu e deloc evident care ar fi acel sens.
Pai sigur cum sa nu. Sunt multe lucruri pe care un om nu le stie. Dar unii oameni cred ca le stiu pe toate dar ei sunt afoni
Oamenii sunt afoni? Chiar asa impresie proasta ai de ei?
NU amice. Eu mama referit la unii oameni care cred ca le stiu pe toate, oamenii aroganti cu nasul pe sus intelegi tu.
"Altfel n-ar fi doar viata lui" - Nu prea inteleg asta. Cum n-ar fi doar viata lui? Ce altceva ar mai fi?
Http://www.youtube.com/watch?v=cRDjZ3qHrTI
N-o sa-ti raspund la ce nu intelegi. Mai degraba iti cer sa analizezi acel spot ridicol. Poate vei intelege.
Da. Fiecare avem un drum in viata pe care noi nu il stim, viata noastra se indreapta undeva, dar noi nu stim unde, vom cunoaste mai multe persoane, dar nu stim cand si cine sunt ele, vom deveni cineva, dar nu stim cine, vom muri, dar nu stim unde vom ajunge. Vezi, nu stim multe chestii, dar toti au un drum si un sens in viata.
Se poate.
Omul trebuie sa isi deschida mintea si ochi si sa gandeasca un pic, lucru pe care multi in ziua de azi nu il fac.
Am devenit niste oi si mergem pe un principiu (asa fac toti, asa fac si eu) cand am putea alege ce vrem sa facem cu viata noastra.
Ne nastem sa muncim, sa putem produce banii cu care traim.
Nu ai bani, nu traiesti. Este trist ca am ajuns la concluzia asta. Oameni care au fost inainte de a se inventa banul erau oameni, nu oile de acum.
Asta am ajuns, o specie creata doar pentru a munci si face bani, alteceva nu stim.
Deci da, viata oamenilor' are sens dar foarte putini il gasesc iar restul nu stiu care este rostul vieti lor.
O seara placuta in continuare.
si atunci cum au trait oameni inaintea inventari banului? Se nasteau si murea sau cum?
Da o societate fara bani ""in ziua de azi"" nu ar putea functiona si eu exact asta am spus in raspuns ca banul are puterea. Daca nu poti trai acum fara bani nu inseamna ca atunci oameni nu traiau.
Gandeste-te de doua ori inainte sa scrii o prostie si sa te faci de ras.
Crede-ma multe lucruri nu le stii despre tine si sensul vietii tale probabil o sa il afli inainte sa mori.
"...probabil o sa il afli inainte sa mori." - Si daca mor maine-poimaine intr-un accident?
Si daa nu mori?
Deci, tu sabine, sa zicem ca ai 1 an.
La 3 ani inveti sa umbli si sa bolborosesti cuvinte.
La 5 ani esti semi-hiperactiv deoarece ai invatat sa mergi si sa fi nebunatic.
La 10 esti la scoala si te crezi tare si mare
La 14 te crezi bun si smecher.
La 18 te trezesti la realitate, iti faci griji pentru viitor.
La 25 de ani o sa zici ca esti batran,
si ca nu mai vei fi frumos(a).
La 30 ar trebui sa te casatoresti, si o sa ai copil.
La 40 de ani zici ca copilul tau nu va mai fi niciodata.
La 50 de ani vei avea un copil si un nepot ceea ce te bucura.
La 70 deja esti plictisit de viata.
Deci viata are sens dar merge cam incet, stai nu te stresa, va prinde sens.
Funda?
Nu, nu funda, in schimb ai un vot negativ din partea casei .Ca un "bun venit" pe TPU, nu de alta dar mi-a placut prea mult rasp. tau, m-a inspaimantat...
"La 25 de ani o sa zici ca esti batran..." - Chiar asa devreme sa ma consider batran?