| LupusDei1993 a întrebat:

Postare serioasă.
Nu vă supără faptul că majoritatea indivizilor nu știu să citească complet un text și după să înțeleagă de fapt altceva decât mesajul esențial?

Răspuns Câştigător
| iamprettybored a răspuns:

Băi, ba da, dar mai tare mă deranjează că pe cei care ar trebui să găsească soluții îi doare undeva, nici nu îi interesează cât de mare este procentul de analfabeți funcționali de la noi, îi doare-n șpiț de testele pisa, de absolut tot, nici măcar nu s-a pus problema de așa ceva.

48 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiecare cu cat poate

| FreddieM a răspuns (pentru LupusDei1993):

Mai Lupus, serios acum chiar nu văd motivul pentru care te alterezi, ai transformat o discuție relativ interesanta intr-o pleiada de insulte și faci un uz masiv de lipsa de educație și de bun-simt.
Chiar nu-ți pasa de reputația și imaginea ta?
Mă așteptam să fii un partener de discuții agreabil dar sunt complet dezamăgit de comportamentul tău. Nu prea mai am ce completa, îți recomand doar sa fii mai moderat și mai echilibrat ca-ți faci rău doar ție. Eu cum am aparut, tot așa și dispar, in schimb tu ramai același pentru toți.
Sănătate

| LupusDei1993 explică (pentru FreddieM):

Ce imagine bre? Ești dus cu capul?
Ce imagine vrei să am pe un site de 99% shitposting unde sunt complet anonim?

| darrio2007 a răspuns:

De acord dar te-ai intrebat si ce texte citesc? Unele sunt cat o nuvela si fara logica. La urma mai si intreaba „Nu-i asa"?

| LupusDei1993 explică (pentru darrio2007):

Eu nu mă refer la texte neapărat de pe TPU, ci în general, mai ales la cele preluate din cărți, sau chiar rapoarte de orice natură, fie sociologice sau științifice.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Nu, pentru că eu sunt mereu pe fugă și de multe ori citesc aiurea din cauza asta.

| LupusDei1993 explică (pentru supadeceapa):

Nu mă refer musai la tine. Sau texte de pe site-ul acesta în special. Aici mi se pare că este cam 99% shitposting per total.

| FreddieM a răspuns (pentru LupusDei1993):

De acord cu tine, dar cand te uiti in oglinda tot un anonim vezi?
Reciteste-ti raspunsurile si ceea ce vei vedea acolo esti chiar tu draga lupus, nu poti schimba asta. Tu esti creatorul si posesorul tipului asta de mentalitate, dar daca tu te simti fericit si nu ai ce-ti reprosa, din nou nu mai e treaba mea, doar ca cei afectati de asta pot fi doar cei cu care interactionezi. In viata reala imi pari omul care ofileste plantele cand intra intr-o sera, adica strici ziua omului prin simpla ta prezenta.
Ar mai fi un aspect pe care daca as fi in locul tau, nu l-as ignora. Calitatea ta ca persoana este perceputa de interlocutor tocmai prin discursurile si dialogul la care participi, deci si aici as mai arunca o privire in istoricul conversatiilor poate mai corectezi ceva pe viitor.
Ma opresc aici cu recomandarile, desi treaba asta ar fi trebuit sa o faca parintii tai cu multi ani urma.

| Violleta2022 a răspuns:

Atata vreme cat cel care scrie textul, nu foloseste semnele de punctuatie, se poate intelege orice.
De multe ori, cel care pue intrebarea nu da informatie clara, ci ambigua, fara sens si fara semne de punctuatie, de aici si raspunsurile de toate felurile.
Asadar, vina este partial a celui care raspunde, depinzand clar, de ce scrie initiatorul topicului, la intrebarea propriu-zisa.

| Dalmore a răspuns:

Ai stârnit ceva pasiuni pe site laughing)))))).

| Emazio a răspuns:

Depinde la ce text te referi, in Umberto Eco Limitele Interpretarii spune ca mesajul initial produs de cineva o sa fie inteles doar de el pe deplin cum a vrut sa il transmita, mai departe el o sa fie inteles in nenumarate moduri, mai ales textele scrise. Ele lasa loc a multe interpretari.
Dar daca te referi la analfabeti functionali, mda pacat. Insa eu personal nu cred ca am avut de-a face foarte des cu altfel de persoane.

| StrongHeart a răspuns:

Nu ma supara, e problema lor.

| Digikey a răspuns (pentru FreddieM):

Nu ai inteles ce a intrebat. Daca pe tine te inteleg prostii, probabil ca vorbiti aceeasi limba.
Uite cateva intrebari "academice "

https://www.tpu.ro/conversatii/salutare-prieteni-ce-ati-papat-azi-la-pranz/

https://www.tpu.ro/......re-nevoie/
https://www.tpu.ro/......tor-useri/

https://www.tpu.ro/......multumesc/

=))

| FreddieM a răspuns (pentru Digikey):

Nici nu a fost nevoie sa inteleg, nu asta ma interesa, astea le las pentru voi,, academicii". Ma interesa maniera in care a pus intrebarea. Ce a urmat a fost mai important decat intrebarea si nu ii justifica in nici un fel atitudinea pe care cu siguranta si tu daca ai urmarit discutia ai constatat-o. (sper sa nu faci la fel). Sunt foarte interesat sa observ si sa analizez natura umana si am tras o multime de concluzii in urma dialogului cu dumnealui pe care l-am considerat foarte util si constructiv pentru mine, ba chiar m-am amuzat sa-l vad iritat si indignat, sarind de colo colo ca un soarece in cusca. A fost de fapt un cobai, un subiect de laborator (atentie sa nu devii unul)
O zi buna

| Digikey a răspuns (pentru FreddieM):

Te supraestimezi si nu este cazul.
Intrebarea este cat se poate de pertinenta.
Dar cum spuneam nu ai inteles-o deoarece se referea exact la cei ca tine.

| LupusDei1993 explică (pentru FreddieM):

Problema e că vorbești mult, și prost. Mă rog, cuvinte tastate dar înțelegi ideea.

| acestaesteuncontnou a răspuns:

Cum ti-a spus si altcineva, modul de exprimare din intrebarea postata de tine e cam aiurea. In plus m-am uitat in viteza pe o parte din intrebarile tale si am vazut ca multe din ele sunt doar oglindirea unei fixatii care te macina incet-incet. Abordarea la nesfarsit si cu atata ardoare a temei ''ateu destept contra cre(s)tini prosti'' mie imi sugereaza fie o lipsa totala de ocupatie, fie o ingustime in gandire sau( mai probabil) ambele.