Dupa parerea mea orbi vad cel mai bine, el isi imagineaza si rationeaza mai mult decat noi avand simtul tacti si auditiv mai dezvoltat...
Oamenii se impart in doua tipare de gandire: vizual-spatialii si liniari-secventialii. Primii vad totul in imagini, privesc in ansamblu, extrem de imaginativi, inventivi, prefera arta, sentimentali pe cand ceilalti sunt inchisi la minte, vad totul pe bucatele, rationali, gandesc in cuvinte, prefera matematica etc.
Intr-un fel imaginatia se "invata" dupa ce este uitata din copilarie. Crescand, datorita dezvoltarii societatii, oamenii sunt invatati sa foloseasca preponderent emisfera cerebrala stanga, iar ca sa redevina iarasi "copii" trebuie sa-si educe creierul sa foloseasca emisfera dreapta preponderent.
Mare parte din genii au fost vizuali-spatiali si daca ne gandim cat de putini oameni sunt in istorie ne dam seama ca imaginatia se "invata". Adica ea este acolo, noi trebuie sa o vedem.
Pt "Hagiul"...imi plac sentimentel...arta:X.imi place tot ce are legatura cu sufletul si totusi la fel de mult imi place si matematica.In care categorie ma incadrez?
fetitaCUPiscoturile întreabă:
fetitaCUPiscoturile întreabă: