| EmaS a întrebat:

Poti sa cunosti un om dupa modul de a vorbi, dupa cuvintele lui?

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Putem să cunoaştem un om mai bine după modul lui de exprimare, după cuvintele folosite şi îmbinarea lor...
Dar niciodată nu vom putea să-l cunoaştem în totalitate.

Omul este o fiinţă complexă, care se află în continuă schimbare.

Din exprimarea lui putem ghici doar anumite puncte ale personalităţii sale şi stările de moment.

34 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Poti sa-i cunosti chiar si fara sa-ti vorbeasca.

| Zenithf a răspuns:

Pentru cineva "antrenat", un om este ca o carte, si cand vorbeste, si cand nu spune nimic. Cum uneori, "tacerea ta valoreaza o mie de cuvinte".

| aliceinchains a răspuns:

Da, după cum vorbeşte şi cum gândeşte, poţi să-ţi dai seama şi cum e ca persoană, poţi să-l cunoşti destul de mult prin asta. Evident, şi face to face te ajută să-l cunoşti mult mai bine, aşa-i de preferat.

| 4b a răspuns:

''...din prisosul inimii graieste gura...''
Iti dai seama oleaca, insa nu-l cunosti in totalitate.

| morningstar a răspuns:

Eu cred ca nu ar fi de-ajuns, chiar daca l-ai asculta o viata intreaga. Nu putem cunoaste niciodata in totalitate o persoana. Nu ne cunoastem foarte bine nici macar pe noi; suntem imprevizibili. Dupa comportament, cuvinte, etc, iti poti forma o idee despre cineva, dar ca sa il cunosti, uneori nu ajunge o viata intreaga.

| foxsilver a răspuns:

Daca traduce si in fapte ceea ce spune, da, sunt sanse mari sa poti cunoaste acel om.

| ady20hbk a răspuns:

In cele mai multe cazuri NU, pentru ca lumea are obiceiul de a minti si iti faci o parere despre acel om si o sa ajungi la un moment sa ai un soc cand o sa isi arate adevarata fata. tine minte omul este facut sa iti spuna ceea ce vrei sa auzi caci in spatele acelor se ascunde un scop.

E adevarat, se intampla foarte foarte foarte foarte rar sa intalnesti o persoana care este cat de cat sincera cu el in primul rand si iti face o parere despre el, dar in ziua de azi e tare greu sa dai peste o astfel de persoana. Timpurile se schimba, oamenii la fel.

http://adrianhbk.blogspot.ro/

| Mădă0611 a răspuns:

Nu, unii nu se streseaza deloc, iar altii prea mult (sinonime, neologisme..., plictisitor yawn), poti sa observi asta, dar nu sa-i cunosti, faptul ca unii sunt sinceri si altii prefacuti cand vorbim de modul de vorbire, nu spune tot despre cineva.

| Mădă0611 a răspuns:

Daca stai mult langa o persoana, ajungi s-o cunosti, cat de cat, sau daca esti atent la ce zice si face, iti dai seama repede ca e vorba de disimulare, dar ma gandeam ca poate e vorba de TPU/net, aici poate sa tina la nesfarsit.

| Mădă0611 a răspuns:

Da, insa te poti insela. Asta cu netul e exact cum e cu aspectul fizic, te impiedica sau incurajeaza, uneori, sa vrei sa cunosti o persoana.
Omul il cunosti cand incepi sa faci pe Sherlock Holmes cu el big grin

| Delicacy a răspuns:

Nu întotdeauna.Sunt unii oameni care au grijă la ceea ce spun pentru a ascunde anumite aspecte legate de personalitatea lor.Aşa cum aparenţele sunt înşelătoare şi cuvintele sunt la fel.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu.Niciodata nu poti sti ce dedesubturi ascunde in sufletul lui.Numai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De cele mai multe ori ma bazez pe cuvintele folosite in mod repetat de indivdul respectiv, dupa ce fac o analiza asupra acestor cuvinte si imi dau seama cu cine am onoarea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un proverb spunebig grinumnezeu a dat vorba omului ca sa-si ascunda gandurile. Eu cred ca are multa dreptate.

| EmaS explică (pentru anonim_4396):

De multe ori poti sa cunosti ce fel de educatie are aceea persoana, ce are adunat in inima lui si cata intelepciune poate sa aiba.

| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Cu cat esti mai educat, cu atat proverbul este mai aproape de realitate.

Sau ca sa isi poata exprima gandurile?!

| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Imagineaza-ti ce s-ar intampla daca am putea sa ne citim reciproc gandurile.Chiar si tie nu ti-ar conveni.Fi sincera, am dreptate!

Ai dreptate, nu mi-ar placea sa mi se poata citi gandurile. Nu intotdeauna exprim in cuvinte ceea ce gandesc cu adevarat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu. comunicarea orala reprezinta doar 5% din comunicarea totala.

| lolium a răspuns:

De cele mai multe ori, nu. multa lume se preface pentru a creea o impresie buna, pentru a obtine anumite avantaje, si din multe alte motive.In schimb, din exprimare poti sa iti dai seama de gradul de cultura al persoanei respective; pe de alta parte, poti avea surpriza de a constata ca o persoana care se exprima vulgar e mai "de treaba" decat acei prefacuti care vorbesc mereu mereu in termeni elevati si in realitate sunt niste toparlani :d. in spatele unor vorbe dulci, calme si frumoase se poate ascunde un comportament agresiv si exemplele pot continua. Concluzie:valoarea unui om nu sta exclusiv in modul in care acesta obisnuieste sa se exprime. happy

| a3e6u9 a răspuns:

Nu poți să cunoști un om nici după o viață de trăit cu el, deci nu.

| Vlelupu a răspuns:

Felul in care o persoana se exprima poate spune ceva despre educatia pe care a primit-o, mediul in care traieste, dar despre profunzimea spiritului sau, doar anii de convietuire pot spune mai multe, iar uneori nici acestia nu sunt suficienti. Se spune ca poti trai si o viata alaturi de un om si tot nu-l poti cunoaste cu adevarat. Hispanicii au un proverb, elocvent in acest sens:

"Caras vemos, corazones no sabemos".

P.S. Daca ne este atat de greu sa ne cunoastem pe noi insine, cu cat ne este mai dificil sa-i cunoastem pe ceilalti?

| Acidacetilsalicilic a răspuns:

Daca vrei sa cunosti caracterul unui om enerveaza-l! O zi frumoasa, tanti!

| EmaS explică (pentru Acidacetilsalicilic):

Ai perfecta dreptate! laughing

| Acidacetilsalicilic a răspuns (pentru EmaS):

Multumesc tanti, e prima data cind o nimeresc si eu! happy

| LuvTH4ever a răspuns:

Da, stuadiaza-l bine si iti dai seama ce fel de persoana e.

| AnnealedPride a răspuns:

Da, dar nu este nici o cale usoara.

| TiggerO a răspuns:

Poti sa iti dai seama o parte.

| minus273virgula15gradeCelsius a răspuns:

Totul este relativ. Mai ales cunoasterea omului de catre om.

| Hussky a răspuns:

Ema, e foarte ușor să îți dai seama ce fel de om este, prin limbaj, însă nu îți poți da seama decât de câteva calități sau defecte, trebuie să cunoști bine omul pentru a îți da seama foarte bine, deoarece, știi cum e, aparențele înseală.

Când un om iți comunică ceva și folosește un limbaj inedit, expresiv, atunci îți dai seama că este un om cult, că citește mult, etc., și invers dacă are un limbaj regional, și are un vocabular nedezvoltat, atunci îți dai seama că este un om ce nu prea a stat cu burta pe carte, ca să zic așa.

Numai bine Ema.

Întrebări similare