| AvalohAlyn a întrebat:

Potrivit unor experți internaționali în știință nutriției precum Dr.Campbel sau Dr.Greger sau chiar Mediumul Medical William Anthony dar și mulți alți experți(mai amintesc doar pe Dr. Daniel Amen dar sunt multi alții cu cărți în domeniul și foarte vocali in domeniul lor de activitate)o dieta bazata pe fructe, legume și alimente integrale de origine vegetala sau macar mult mai puțina carne consumata poate preveni sau chiar inversa evoluția și acțiunea anumitor boli..adică daca mâncăm mult mai putina carne și mult mai multe fructe și legume putem preveni aproape toate tipurile de cancere și foarte multe proteine medicale dar și chiar putem sa le inversăm, unele alimente vegetale având chiar un rol vindecător sau ameliorative al bolii.Credeti că este adevărat ce zic acești experți și acesta teorie? Am zeci de cărți acasă care vorbesc strict de acest lucru spun ei chiar aproape sau mai mult miraculos..Suntem mai sănătoși daca mâncăm mai putina carne,lactate,oua și integram mai multe legume și fructe? Putem sa prevenim cancere sau sa vindecam boli astfel? Deoarece sunt tot mai mulți medici și experți care zic asta și tir mai mute cărți în domeniul adevărul trebuie sa fie undeva la mijloc, cred că există un sâmbure de adevăr în teoria asta, cred personal.

Răspuns Câştigător
| StrongHeart a răspuns:

Normal,e vorba de abstinenta, poti sa citesti 1000 de carti,teoria e foarte simpla, cu cat te abtii mai mult de la placeri cu atat esti mai implinit.
Fie ca e vorba de placeri materiale, de mancare sau placeri sexuale, daca ai puterea sa renunti la viciile astea, ajungi sa te cunosti mai bine ca om.Eu personal cred ca solutia e echilibrul,cred ca o dieta poate sa contina si carne,preferabil peste,pui sau curcan si crescute natural,nu cred ca te imbolnavesti de la asa ceva daca mananci cu masura,problema este ca totul este automatizat azi,chiar si productia de carne,eu o consider o mare problema,cred ca trebuie sa ne intoarcem la origini intr-un fel,asta nu inseamna sa renuntam la tot si sa ne facem o coliba in padure, desi poate fi si asta o solutie, dar macar sa fim constienti de toate deciziile care ne influenteaza viata, inclusiv alimentatia si sa cautam cat mai mult sa fim naturali, nu e nevoie de 10 doctorate sa traiesti fericit, cunosc oameni simpli cu o filozofie de viata simpla care traiesc mult mai fericiti la tara decat altii la oras, deci solutia este echilibrul si sa cunosti provenienta alimentului pe care il consumi si poate sa si zici la masa un "Doamne multumesc pentru painea asta" spre exemplu, asta e tot ce conteaza, nu iti trebuie 100000 de diete, iti trebuie putina minte si intelepciune si har de la Dumnezeu sa stii ce e bun si ce nu.

3 răspunsuri:
| StrongHeart a răspuns:

As mai adauga faptul ca e demonstrat stiintific faptul ca daca consumi carne des ti se infunda arterele, circulatia devine mai grea, iar daca consumi fructe si legume, ei bine, astea deschid arterele si automat sangele circula in sistem fara probleme.
Sunt multe studii, documenteaza-te, oricum toti au ajuns la concluzia ca cel putin daca nu renunti la carne, dar daca raresti si consumi carne slaba, de exemplu de peste traiesti mult mai sanatos. Eu nu am nevoie de studii pentru ca am testat pe organismul meu si stiu ca e mult mai sanatos sa mananci legume, fructe, cereale, ceaiuri si sa eviti grasimea, carne multa, sare, zahar in exces, etc.

| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Probabil ei stiu ce vorbesc. Insa aia cu daca nu mananci carne si ai cancer te vindeci miraculos mi se pare exagerata... Da, ar fi mai sanatos pentru noi si posibil s-ar reduce numarul bolilor luate de cei vegani (mereu au fost mai sanatosi ei), insa personal nu cred faza cu cancerul sau alte boli mai grave. Eu nu am un doctorat in domeniu si nici nu am facut o facultate bazata pe nutritie, medicina etc, insa cred ca 99% din oameni iti vor spune ca e o aberatie toatala sa spui ca daca ii dai unui om cu cancer in ultimul stadiu doar fructe si legume atunci omul acela se va vindeca. In cazuri rarisime poate, insa cu siguranta nu din cauza a ce mananca ci din cauza tratamentului.

| StrongHeart a răspuns (pentru rosessunflowersandlillies):

Cu Dumnezeu orice este posibil, chiar si sa te vindeci de boli grave, eu am vazut cu ochii mei cazuri.Trebuie sa crezi foarte mult ca te vindeci, sa accepti ajutorul care ti se ofera, fie ca este un duhovnic, fie ca este un medic priceput sau un apropiat si eu cred ca si bolile grave se pot trata. Daca nu crezi ca te vindeci, nu ai nici o sansa.Organismul lupta pana la ultima suflare de existenta ca sa traiasca, daca tu crezi ca te vindeci ai sanse mult mai mari sa te vindeci, indiferent de ce este acel lucru cu care te confrunti.
99% din oameni iti vor spune asta,dar adevarul nu se afla la oameni,nici la mine, dar un adevar tot exista si adevarul acela vindeca, eu personal m-am tratat de probleme de sanatate in felul acesta si cunosc personal oameni care erau foarte grav bolnavi la pat ce au reusit sa scape, nu prin credinta lor, ci prin rugaciunile altor oameni.