| adyth a întrebat:

Prieteni, am si eu o dilema straight face
Ce stiti (altceva decat ce se afla pe net..ca d'astea...am citit cam tot) despre Lilith..chiar a fost scris ceva despre ea in Biblie? asa am vazut ca scria undeva...si daca da...de ce au scos'o? care e smecheria? straight face

Răspuns Câştigător
| lightsworn a răspuns:

Poti sa pui informatiile legate de Lilith pe acelasi raft cu scrierile lui Dan Brown si presupusa Evenghelie a lui Iuda... sau direct in beciul Vaticanului, daca esti genul care crede in conspiratii mondiale...

9 răspunsuri:
HepHap
| HepHap a răspuns:

Lilith nu a aparut niciodata in Biblie. Alfabetul lui Ben-Sira este cel care o propune pe Lilith ca sotie a lui Adam. Desi Ben-Sira este considerat autorul Ecleziastului, Alfabetul nu e un text sacerdotal antic si nu ii apartine cu adevarat. El este un midraş medieval, deci postbiblic.

| danut a răspuns:

"Acest articol sau această secţiune are bibliografia incompletă sau inexistentă", asa scrie wikipikifikipiki enciclopefia de internet. Pe romaneste, BAZACONI. laughing

| adyth explică:

E_o_mare_enigma stiam eu! preotii stiu despre asta! si nu vor sa'mi spuna! l'am intrebat pe profu' de religie. s-a facut ca ploua...stiam sigur ca stie.fir'ar! devil

| adyth explică:

Scootsie..sunt absolut sigura ca multe [s'au scos] din Biblie din motive bine cunoscute happy

| andreig a răspuns:

Nu am auzit in viata mea despre acest nume "Lilith" si am citit aproape toata Biblia. ea este compusa din noul si vechiul testament.pe noul l`am citit tot insa pe vechiul mai am ceva de citit.insa pana acum nu am auzit!

| scootsie a răspuns:

Lilith nu a fost niciodata personaj din Biblie. Ce se scrie in afara bibliei de astfel de persoane este neadevarat. Dar, te poti convinge singura citind Biblia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am citit cu mult timp in urma intr-o revista''glasul bisericii'' si imi pare rau ca nu am pastrat acea revista.se spune ca inainte de eva ar fi fost o alta femeie, insa datorita faptului ca era mai ''libertina'' dumnezeu a preferat-o pe eva.acum,daca tot mi-ai adus aminte de acest subiect, am dat un search in google, si am gasit ceva referitor la ea:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Lilith
vreau sa adaug ca preotii cunosc foarte bine acest subiect, insa nu doresc sa-l faca public. oricum, sunt multe lucruri pe care nu le doresc publice, insa putin imi pasa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Adyth asta suna ca o poveste cu strugurii. Dumnezeu a facut strugurii dulci si parfumati.omului iau placut foarte mult.satan din invidie a facut si el un fel de stuguri dar care sa se coaca inaintea celor facuti de Dumnezeu.si nu a reusit decat sa faca mura.fiindca se coace inainte dar este si mica si neagra si acra. daeci strugurele a fost facut din dragoste si iubire de oameni si de nevoile lor iar mura a iesit asa din invidie, mandrie si orgoliu.asa e si cu lilith si eva. eva este mama celor vii. iar lilith este sursa pacatului si mama celor morti in pacat.asta daca nu e o noua scorneala a lumii impotriva cuvantului adevarat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@aminadab-ma lesi..., tu inca mai crezi in feti frumosi?