Poti sa pui informatiile legate de Lilith pe acelasi raft cu scrierile lui Dan Brown si presupusa Evenghelie a lui Iuda... sau direct in beciul Vaticanului, daca esti genul care crede in conspiratii mondiale...
Lilith nu a aparut niciodata in Biblie. Alfabetul lui Ben-Sira este cel care o propune pe Lilith ca sotie a lui Adam. Desi Ben-Sira este considerat autorul Ecleziastului, Alfabetul nu e un text sacerdotal antic si nu ii apartine cu adevarat. El este un midraş medieval, deci postbiblic.
"Acest articol sau această secţiune are bibliografia incompletă sau inexistentă", asa scrie wikipikifikipiki enciclopefia de internet. Pe romaneste, BAZACONI.
E_o_mare_enigma stiam eu! preotii stiu despre asta! si nu vor sa'mi spuna! l'am intrebat pe profu' de religie. s-a facut ca ploua...stiam sigur ca stie.fir'ar!
Scootsie..sunt absolut sigura ca multe [s'au scos] din Biblie din motive bine cunoscute
Nu am auzit in viata mea despre acest nume "Lilith" si am citit aproape toata Biblia. ea este compusa din noul si vechiul testament.pe noul l`am citit tot insa pe vechiul mai am ceva de citit.insa pana acum nu am auzit!
Lilith nu a fost niciodata personaj din Biblie. Ce se scrie in afara bibliei de astfel de persoane este neadevarat. Dar, te poti convinge singura citind Biblia.
Am citit cu mult timp in urma intr-o revista''glasul bisericii'' si imi pare rau ca nu am pastrat acea revista.se spune ca inainte de eva ar fi fost o alta femeie, insa datorita faptului ca era mai ''libertina'' dumnezeu a preferat-o pe eva.acum,daca tot mi-ai adus aminte de acest subiect, am dat un search in google, si am gasit ceva referitor la ea:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Lilith
vreau sa adaug ca preotii cunosc foarte bine acest subiect, insa nu doresc sa-l faca public. oricum, sunt multe lucruri pe care nu le doresc publice, insa putin imi pasa.
Adyth asta suna ca o poveste cu strugurii. Dumnezeu a facut strugurii dulci si parfumati.omului iau placut foarte mult.satan din invidie a facut si el un fel de stuguri dar care sa se coaca inaintea celor facuti de Dumnezeu.si nu a reusit decat sa faca mura.fiindca se coace inainte dar este si mica si neagra si acra. daeci strugurele a fost facut din dragoste si iubire de oameni si de nevoile lor iar mura a iesit asa din invidie, mandrie si orgoliu.asa e si cu lilith si eva. eva este mama celor vii. iar lilith este sursa pacatului si mama celor morti in pacat.asta daca nu e o noua scorneala a lumii impotriva cuvantului adevarat.
YumeHime0 întreabă: