| Elena1234456 a întrebat:

"Prietenii mei au ridicat ziduri de diamant ieftin in sufletul meu.Descurcareti, nu-i asa?" - ce semnifica acest citat? Imi place foarte mult cum suna, dar nu stiu daca il inteleg pe deplin.

Răspuns Câştigător
April
| April a răspuns:

Nu prea e limpede intelesul acestui citat, ai dreptae sa fii nedumerit; fiindca zidurile se ridica "in jurul" a ceva, spre aparare, nu "in interiorul "a ceva; n-are niciun sens sa ridici ziduri in centrul cetatii si sa lasi granitele ei neaparate.Stiindu-se si faptul ca diamantul este cea mai scumpa piatra pretioasa, citatul dat de tine frizeza absurdul; poate ca asta si vrea sa spuna:e absurd sa ridici ziduri in sufet fiindca nu te apara, e absurd sa crezi ca diamantul e ieftin, fiindca daca-i asa el nu mai este ceea ce pretinde a fi. Iar adjectiviul"descurcareti", nepotrivit cu o cugetare cu pretentii filosofice, mi se pare o accentuare a ideii ca cel care a formulat-o a vrut doar sa puna, siret, pe ganduri, pe cei dispusi sa creda in subtilitati de gandire, inexistente. N-ai ce intelege, nici macar superficial, dar inca pe deplin.Sau, cel putin asa imi pare mie.Numai bine.

3 răspunsuri:
| MrBlueEnergy a răspuns:

Diamantul ala ieftin este o piatra foarte pretioasa dar foarte solida. Poate spune ca prin vorbe frumoase, prin linguseli si zambete i-au pietrificat sufletul. S-au descurcat cumva si au reusit.

| Adynanana a răspuns:

Adica prieteni i-au inselat increderea persoanei respective [Funda?]

| Miriammmmm a răspuns:

Adica prietenii tai nu sunt adevarati
chiar daca au,, ridicat" ziduri de diamant.este ieftin...deci sunt doar de suprafata
ori su sunt deloc
asa ca citatul acesta scoate la iveala ca nu toti prietenii sunt adevarati si ar,, da mai mult'' pentru a,, cumpara" un diamant scump in sufletele noastre.
sper sa te fi facut sa intelegi.

fundoi?; X